ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΚΑΙ ΚΑΡΠΑΘΙΑ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ + 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018

 
Ημέρες Αναχώρηση Ξενοδοχείο Τιμή
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
25-28 Οκτωβρίου
15-18 Νοεμβρίου
 (2 διανυκτερεύσεις)
 IBIS PALATUL ( 3* )
 
RIN GRAND ( 4*)
 
RIN CENTRAL ( 4* )
 
 115€
 
 119€
 
125€
 
 
 
 
5
24-28 Οκτωβρίου
14-18 Νοεμβρίου
(3 διανυκτερεύσεις)
IBIS PALATUL ( 3* )
 
 
RIN GRAND ( 4*)
 
 
RIN CENTRAL ( 4* )
 
149€
 
 
155€
 
 
159€
 
 
Σημείωση: Δυνατότητα ημιδιατροφής με επιβάρυνση +15€/άτομο στο σύνολο για την 4ήμερη και επιβάρυνση +25€/άτομο στο σύνολο για την 5ήμερη εκδρομή.
Αναχώρηση από Βόλο, Λάρισα ή Κατερίνη : + 15€ για το σύνολο της εκδρομής
Σε περίπτωση που επιθυμείτε μονόκλινο δωμάτιο, η συνολική επιβάρυνσή σας στην τιμή της εκδρομής είναι +40%.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:
·Μεταφορές-μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο.
·H διαμονή στα επιλεγμένα ξενοδοχεία.
·Επιλεγμένη διατροφή.
·Συνοδό-αρχηγό του γραφείου μας.
 ·Ξεναγήσεις-περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
·Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:
·Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
·Δημοτικοί φόροι, κρουαζιέρες, επιπλέον γεύματα, ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ' ιδίων.
·Η προεραιτική εκδρομή στα Καρπάθια Όρη, τον πύργο του Δράκουλα και το Μπρασόφ στοιχίζει 20€ / άτομο
 
28η Οκτωβρίου + 17 Νοέμβρη στο Βουκουρέστι και τα Καρπάθια
1η ημέρα: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ( 680 χλμ.) Αναχώρηση στις 06:00 π.μ. Διασχίζοντας την πανέμορφη κοιλάδα του Στρυμόνα, και με σύντομη στάση έξω από τη Σόφια, για φαγητό, συνεχίζουμε για τα Βουλγαρορουμανικά σύνορα. Μόλις περάσουμε τη «ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ» που ενώνει τη Βουλγαρία με τη Ρουμανία πάνω από τον Δούναβη, μπαίνουμε στη Ρουμανία και αφού αφήσουμε πίσω μας το Τζιούρτζιου, φθάνουμε στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχειο ,διανυκτερευση.

2η ημέρα : ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ( Περιήγηση πόλης ) Μετά το πρωινό θα αφιερώσουμε την ημέρα μας για την γνωριμία μας με το Βουκουρέστι, την πανέμορφη πρωτεύουσα της Ρουμανίας ,αποκαλούμενη και ως «Παρίσι των Βαλκανίων» . Μια πόλη βγαλμένη σαν από λαϊκό παραμύθι που βριθεί από ιστορικά αξιοθέατα, μεγαλοπρεπείς εκκλησίες και ειδυλλιακά φυσικά σκηνικά. Θα επισκεφθούμε το παλάτι της Βουλής, το δεύτερο σε επιφάνεια κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο των ΗΠΑ και το Ορθόδοξο Πατριαρχείο. Στην πανοραμική περιήγηση της πόλης διασχίζοντας τις διαδοχικές πλατείες Uniri, Univercity, Romana, Victoria και Charles de Gaullel θα θαυμάσουμε το νοσοκομείο του Κατακουζηνού, την Ακαδημία των Οικονομικών, το Προεδρικό Μέγαρο, το μνημείο των Αεροπόρων, την Αψίδα του Θριάμβου και το Κτίριο του Τύπου, απομίμηση του πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας. Επίσκεψη στο μοναδικό στο είδος του Μουσείο του χωριού, ένα θεματικό πάρκο γύρω από την λίμνη Χερεστράου με αναπαράσταση οικιστικού περιβάλλοντος από όλη την Ρουμανική επικράτεια. Διασχίζοντας την λεωφόρο Κισέλεφ (η οποία παρομοιάζεται με το Sans Elysee των Παρισίων)),και την calea Victoria καταλήγουμε στην πλατεία της Επανάστασης του 1989, γύρω από την οποία βριίσκονται το Μέγαρο Μουσικής του Βουκουρεστίου το Ρουμάνικο Ατενέουμ, τα Ανάκτορα της Βασιλικής Οικογένειας που σήμερα φιλοξενεί την εθνική Πινακοθήκη ,την Βιβλιοθήκη του Εθνικού Πανεπιστημίου με το άγαλμα του έφιππου Βασιλιά Καρόλου Α, και το κτίριο που στέγαζε τα γραφεία του καθεστώτος Τσαουσέσκου. Στάση για φωτογραφίες και στην συνέχεια της περιήγησης μας θα δούμε την Λέσχη Αξιωματικών το Εθνικό Θέατρο, την Όπερα, τη Στρατιωτική Ακαδημία και τo Παλάτι του Κατακουζηνού. Καταλήγουμε στην παλιά πόλη όπου θα δούμε το ιστορικό χανι Μανουκ , το εναπομειίναν τμήμα της κατοικίας του περιβόητου κόμη Δράκουλα Βλαντ Τσέπες με την προτομή του στην είσοδο του κτιρίου και στην συνέχεια την εκκλησία της Σταυρουπόλεως που χτίστηκε από Έλληνα μοναχό και σήμερα είναι προστατευόμενο μνημείο της UNESCO. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεση των εκδρομέων .Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μια τοπική μπύρα και γευστικά εδέσματα στο caru cu bere την παλαιότερη μπυραρία της πόλης από το 1879. Eπιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα : ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΚΑΡΠΑΘΙΑ ( 140+140χλμ. ) Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την Κοιλάδα Πράχωβα, φθάνουμε στη Σιναία, όπου θα επισκεφθούμε το Ανάκτορο του Κάρολου Α, ο πρώτος Βασιλιάς της Ρουμανίας, Ανάκτορο γνωστό ως Πελες. Οι συλλογές σπανίων αριστουργημάτων που κοσμούν τα δωμάτια του Παλατιού, το καθιστούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα Ανάκτορα της Ευρώπης. Στη συνέχεια θα δούμε το ομώνυμο μοναστήρι, που χτίστηκε από τον Κατακουζηνό, πάνω σε μία πέτρα που έφερε από το Όρος Σινά, εξ’ ου και η ονομασία της περιοχής. Συνεχίζουμε για το Μπραν, όπου θα επισκεφτούμε τον Πύργο με το ίδιο όνομα, γνωστό και σαν Πύργος του Δράκουλα. Από εκεί θα μεταβούμε στο Μπρασώβ, όπου θα θαυμάσουμε τα κτίσματα του 18ου αιώνα και ιδιαίτερα την Μπισέρικα Νεάγρα (Μαύρη Εκκλησιά) τη μεγαλύτερη εκκλησία Γοτθικού Ρυθμού από τη Βιέννη έως την Κωνσταντινούπολη, το Δημαρχείο, τον Πύργο με το Ρολόι, την Κεντρική Πλατεία. Επιστροφή στο Βουκουρέστι, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ( 680 χλμ. ) Η τελευταία ημέρα της εκδρομής. Μετά το πρωινό ξεκινάμε για Τζιουρτζιού, Ρούσε, Πλέβεν, Σόφια, Κουλάτα, Προμαχώνα και το βράδυ, μετά τις καθορισμένες στάσεις για φαγητό και καφέ εξ’ ιδίων στα ίδια με τα κατά την μετάβαση μας σημεία, φτάνουμε στη Θεσσαλονίκη.