ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 1000 ΚΑΙ 1 ΝΥΧΤΕΣ 5 ΗΜΕΡΕΣ

Το πληρέστερο πρόγραμμα της αγοράς

Η Πόλη των αισθησεων των αρωματων - 5 ΗΜΕΡΕΣ  ΟΔΙΚΩΣ

 
«1000 & 1 Νύχτες» στην Κωνσταντινούπολη, την Πόλη των χρωμάτων, των αρωμάτων και των γεύσεων. 5 μοναδικές ημέρες στο κέντρο του πολιτισμού και της διαφορετικότητας, στην πηγή της ιστορίας. Τα πανέμορφα χωριά του Βοσπόρου, οι μοναδικές Βυζαντινές εκκλησίες και η κρουαζιέρα στο Βόσπορο είναι μόνο λίγες από τις μοναδικές εμπειρίες που σας περιμένουν.
 
1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (620 χλμ)
Αναχώρηση στις 06.00πμ από τα γραφεία μας και με τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουμε στα σύνορα. Έλεγχος διαβατηρίων και χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα είδη. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη περνάμε έξω από την Κεσάνη, Μάλγαρα και Ραιδεστό, ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.
Το απόγευμα μια πρώτη γνωριμία με την Πόλη περπατώντας στα όμορφα και γραφικά στενά του πεζόδρομου του Πέραν, θα σας ενθουσιάσει...
 
2η ημέρα: ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ - Ι.ΜΟΝΗ ΖΩΟ∆ΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ - ΘΕΟ∆ΟΣΙΑΝΑ ΤΕΙΧΗ - ΑΓ. ΣΟΦΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ∆ΕΞΑΜΕΝΗ - ΙΠΠΟ∆ΡΟΜΟΣ - ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ 
Σήμερα η μέρα μας θα ξεκινήσει με την επίσκεψη στην ιστορική Μονή της Χώρας, με τα υπέροχα ψηφιδωτά, το καλύτερο δείγμα της βυζα-ντινής αγιογραφίας του 14ου  αιώνα. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το αγίασμα της  Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλή), όπου σύμφωνα με τον θρύλο  έγινε το θαύμα με τα ψάρια την ημέρα της άλωσης, και τους  τάφους των Πατριαρχών. Συνεχίζοντας παράλληλα με τα    Θεοδοσιανά τείχη, φτάνουμε στο ιστορικό κέντρο και ακολου-  θεί η ξενάγηση στην του Θεού Αγ. Σοφία και στην υπόγεια    Βασιλική ∆εξαμενή του Ιουστινια-νού. Θα δούμε επίσης το  μίλιον, τα λουτρά της Ρωξελάνης (Χιουρέμ), το Μπλε τζαμί, τον  Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο, την στήλη  του Τρικάρηνου όφεως, την στήλη του Κων/νου και την  Γερμανική Κρήνη του 1898. Ακολουθεί η επίσκεψή μας στην Σκεπαστή Α-γορά της Πόλης, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να κάνουμε τις αγορές μας με το απαραίτητο φυσικά "παζάρι". Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και για το βράδυ προτείνουμε προαιρετικό δείπνο στις ψαροταβέρνες του ΚουμΚαπί με βιολιά και λαούτα. ∆ιανυκτέρευση.    

3η ημέρα: ΚΡΕΜΑΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ  ΧΑΛΚΗ∆ΟΝΑ - ΧΑΛΚΗ - ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ  ΠΡΙΓΚΗΠΟΣ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Χαλκηδόνα  (σημερινό Kadikoy) διασχίζοντας την πρώτη κρεμαστή γέφυρα  του Βοσπόρου. Φτάνουμε στην Χαλκηδόνα και έχουμε  ελεύθερο χρόνο για βόλτα στα σοκάκια και επίσκεψη στον  Ι.Ν.της ΑΓ. ΕΥΦΗΜΙΑΣ. Συνεχίζουμε με την προαιρετική μας  εκδρομή στα μαγευτικά και καταπράσινα Πριγκηπόνησα.  Πρώτος σταθμός μας η Χάλκη σημερινό ( Heybeliada) για να  επισκεφθούμε την περίφημη Θεολογική σχολή της Χάλκης και  τον ναό της ΑΓ. ΤΡΙΑ∆ΑΣ με την θαυματουργή εικόνα της  Παναγίας της Παυσολύπης. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την  Πρίγκηπο (σημερινό Buyukada) και εκεί θα έχουμε χρόνο  ελεύθερο να κάνουμε τον γύρο του νησιού με τις  παραδοσιακές άμαξες με τα άλογα, όπου θα θαυμάσουμε τις  υπέροχες ξύλινες επαύλεις με τους ολάνθιστους κήπους. Για  όσους επιθυμούν προτείνουμε την ανάβαση-προσκύνημα στον  θαυματουργό Αϊ Γιώργη τον Κουδουνά, που βρίσκεται στο  ψηλότερο σημείο του νησιού με υπέροχη θέα. Γεύμα ατομικά  στις παραθαλάσσιες ταβέρνες του νησιού και επιστροφή το  απόγευμα στην ευρωπαϊκή ακτή της Πόλης με το πλοίο της  γραμμής, έχοντας την ευκαιρία πάνω από το κατάστρωμα να  δούμε και τα υπόλοιπα δύο νησιά την Αντιγόνη και την Πρώτη.  Καθώς θα πλησιάζουμε στο EMINONU, θα αντικρίσουμε την  υπέροχα φωτισμένη πόλη με τα μνημεία της. Άφιξη στο λιμάνι  και μεταφορά στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. ∆ιανυκτέρευση.
 
4 ημέρα: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΒΟΣΠΟΡΟ  ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΞΕ - ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ - ΛΕΒΕΝΤ  ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΗΣ SAPHFIRE - MINIATURK
Πρωινό στο ξενοδοχείο και επίσκεψη-ξενάγηση στο ανάκτορο  Ντολμά Μπαξέ, την τελευταία κατοικία των Οθωμανών  σουλτάνων, με την πρωτοφανή χλιδή του, χτισμένο στην ακτή  του Βοσπόρου. Ακολουθεί η προαιρετική μας βαρκάδα στα  στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου, όπου, από  θαλάσσης, θα θαυμάσουμε τα παλαιά χωριά αλλά και τις  σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες, φτάνοντας μέχρι την  δεύτερη κρεμαστή γέφυρα, για να επιστρέψουμε πλέοντας  παράλληλα της ασιατικής ακτής στο σημείο από όπου    ξεκινήσαμε. Θα συνεχίσουμε οδικώς κατά μήκος της ευρωπαϊ-  κής ακτής περνώντας μέσα από τα χωριά του Βοσπόρου    (Μ. Ρεύμα, Μπεμπέκ, Στενή, Νιχώρι, μέχρι και τα Θεραπειά).  Καθ'οδόν θα θαυμάσουμε το παρελθόν αλλά και το παρόν του  Βοσπόρου, με τα αρχοντικά και τις σύγχρονες υπερπολυτελείς  κατοικίες, καταλήγοντας στο Λεβέντ (το Μανχάταν της    Κωνσταντινούπολης) με τους ουρανοξύστες και τα υπερσύγ-  χρονα εμπορικά κέντρα. Επίσκεψη στον δεύτερο ψηλότερο    ουρανοξύστη της Τουρκίας τον Saphfire, όπου πληρώνουμε  εισιτήριο για να μεταφερθούμε σε ένα 1'λεπτό κυριολεκτικά  στην ταράτσα του με την εκπληκτική θέα σε όλη την Πόλη μέχρι  τον Εύξεινο Πόντο. Η σημερινή ξενάγησή μας θα τελειώσει με  την επίσκεψή μας στην MINIATOURK, το πάρκο που φιλοξενεί  σε μινιατούρες όλα τα αξιοθέατα όχι μόνο της πόλης, αλλά και  όλης της Τουρκίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ  προαιρετικό γλέντι σε νυχτερινό κέντρο με οριεντάλ μουσική  και παραδοσιακούς χορούς. ∆ιανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ  ΑΓΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΩΝ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ  ISTANBUL FORUM - ΕΝΥ∆ΡΕΙΟ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  (620 χλμ)
Πρωινό και επίσκεψη στο Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο  στο Φανάρι, στο Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου  εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ. Χ. Στην  συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο ISTANBUL FORUM, ένα από τα  πλέον σύγχρονα εμπορικά κέντρα της Κωνσταντινούπολης, για  να επισκεφθούμε το Aquarium (Ενυδρείο), όπου εκτίθενται  πάνω από 10.000 διαφορετικά είδη θαλασσινών και ψαριών.  Άφιξη στα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες  στάσεις καθ’ οδόν, άφιξη στη Θεσσαλονίκη.
 
Για τις αναχωρήσεις της Μεγάλης εβδομάδας, προβλέπεται μεταφορά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την Ακολουθία της Ανάστασης και ολοήμερη κρουαζιέρα στον Βόσπορο & τα Πριγκηπόνησα, την Κυριακή του Πάσχα, με ανάλογη αναπροσαρμογή του ανωτέρω προγράμματος


Περιλαμβάνονται: Μεταφορές-μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο. Τη διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. Επιλεγμένη διατροφή. Συνοδό - αρχηγό του γραφείου μας.
Ξεναγήσεις-περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

∆εν περιλαμβάνονται: Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, κρουαζιέρες, επιπλέον γεύματα, ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ’ ιδίων.
Σημείωση: Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, αναλόγως των τοπικών αργιών ή εορτών. Η εκδρομή στα Πριγκηπόνησα, πραγματοποιείται αναλόγως των καιρικών
συνθηκών.