KP HOLIDAYS: Tel. +302382020684 | kpholidays@yahoo.gr
Αβάνα – Σαντιάγο  – 950€

Περιγραφή Ταξιδιού

Συνδυασμός της ατμοσφαιρικής Αβάνας με το ιστορικό Σαντιάγο και την Ανατολική Κούβα. Ιδανικός συνδυασμός για να γνωρίσουμε την αγαπημένη πόλη του Χέμινγουεϊ και την πρωτεύουσα της Νοτιοανατολικής Κούβας στην θάλασσα της Καραϊβικής.

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Αναχώρηση από την Αθήνα ή Θεσσαλονίκη με την Swiss μέσω Ζυρίχης / με την Air France μέσω Παρισιού / με την Alitalia μέσω Ρώμης και με την Turkish μέσω Κωνσταντινούπολης & εσωτερική πτήση Αβάνα-Σαντιάγο-Αβάνα.
  • Διαμονή: Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στην Αβάνα στο επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό & τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Σαντιάγο στο επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό.
  • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο όχημα.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία).
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Ξεναγός: Επιπλέον τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Τοπικός Ελληνόφωνος αντιπρόσωπος.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

Διάρκεια ταξιδιού

9 ημέρες.

Φυσική κατάσταση

Κατάλληλο για όλους

Διανυκτερεύσεις

Συνολικά: 7

Αναλυτικά:
Χώρα: Κούβα
Πόλη: Αβάνα (4), Σαντιάγο ντε Κούβα (3)

Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1η: Αθήνα – Πτήση για Αβάνα

Αναχώρηση από Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού και άφιξη στην Αβάνα όπου θα μας υποδεχτεί ο Έλληνας συνοδός μας. Μετά τις αναγκαίες διατυπώσεις, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος.

Ημέρα 2η: Αβάνα – Ξενάγηση της παλιάς και μοντέρνας πόλης και βόλτα με παλιά αμερικάνικα αυτοκίνητα

Μετά το πρωινό θα μας περιμένει στην είσοδο του ξενοδοχείου μας μία ευχάριστη έκπληξη. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση με μία πανοραμική βόλτα στην μοντέρνα Αβάνα και το εμβληματικό προάστιο του Μιραμάρ με τα παλιά Αμερικάνικα αυτοκίνητα αντίκες της δεκαετίας του ‘50. Το Μιραμάρ πριν την επανάσταση ήταν το αριστοκρατικό προάστιο της Αβάνας και τόπος κατοικίας των εύπορων Κουβανών, όπως μαρτυρούν τα πανέμορφα κτίρια χαμηλής δόμησης και η αρχιτεκτονική τους. Σήμερα η περιοχή, που διατηρεί στο ακέραιο την παλιά της αίγλη, φιλοξενεί τις περισσότερες πρεσβείες και τα γραφεία μεγάλων εταιρειών.
Διασχίζοντας την κεντρική αρτηρία την πανέμορφη Πέμπτη λεωφόρο που συνειρμικά παραπέμπει σε αυτή της Νέας Υόρκης και αφού περάσουμε από την περιοχή του κοιμητηρίου της Αβάνας με την σπουδαίας αρχιτεκτονικής είσοδο που στην κορυφή της απεικονίζει σε μαρμάρινη κατασκευή την βιβλική σύνθεση της πίστης, της ελπίδας και της φιλευσπλαχνίας, θα φτάσουμε στην ιστορική Πλατεία της επανάστασης. Το μέρος που ο Φιντέλ ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια της επανάστασης έκανε τις πολύωρες ομιλίες του με ένα εκατομμύριο Κουβανούς να τον αποθεώνουν. Εκεί βρίσκεται το Μεμόριαλ του Χοσέ Μαρτί, δίπλα από το αποκαλούμενο παλάτι της επανάστασης, έδρα της κυβέρνησης και τα κτήρια των υπουργείων εσωτερικών και επικοινωνιών με την σύνθεση της προσωπογραφίας του Τσε. Στη συνέχεια διασχίζοντας την περιοχή του Βεδάδο θα δούμε το ιστορικό κτίριο του Πανεπιστημίου της Αβάνας και μέσω της παραλιακής λεωφόρου το διάσημο Μαλεκόν, θα καταλήξουμε στην παλιά Αβάνα στην πλατεία του Καπιτωλίου, που βρίσκεται το ομώνυμο κτήριο παρεμφερούς αρχιτεκτονικής με αυτό της Ουάσιγκτον. Η παλιά Αβάνα χαρακτηρισμένη από την Ουνέσκο σαν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς ,αποτελεί ένα μοναδικό δείγμα νέο αποικιακής αρχιτεκτονικής, με τα πολύχρωμα κτήρια και με τις 4 εμβληματικές πλατείες της που θα γνωρίσουμε κατά την διάρκεια της περιήγησης μας. Την πλατεία του Καθεδρικού ναού, την Πλατεία των όπλων, την Παλιά πλατεία και την πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, όπου βρίσκεται και η ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Νικολάου την οποία θα επισκεφθούμε για να καταλήξουμε στον Ναΐσκο Τεμπλέτε. Επόμενος σταθμός το μουσείο της Habana Club όπου κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα μάθουμε την ιστορία της καλλιέργειας του ζαχαροκάλαμου και τα μυστικά της παραγωγής και ωρίμανσης του εθνικού ποτού της Καραϊβικής, ενώ στο τέλος θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το περίφημο κουβανέζικο ρούμι. Στην συνέχεια ακολουθεί η επίσκεψή μας, στην Μακέτα της Παλαιάς Πόλης, περνώντας από την οδό Μερκαδέρες, όπου θα δούμε σε μικρογραφία μια πανοραμική εικόνα της Αβάνας. Τέλος ο συνοδός σας θα σας ξεναγήσει στον κεντρικό πεζόδρομο, Οβίσπο και στο Ξενοδοχείο Ambos Mundos, στο οποίο διέμενε ο Χεμινγουέι όπου ακόμη διατηρείται ανέπαφο το δωμάτιό του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.

Ημέρα 3η: Η μυστική Αβάνα

Σήμερα ο συνοδός μας θα μας δείξει μία διαφορετική Αβάνα, ολοκληρώνοντας την γνωριμία μας με την πόλη. Θα επισκεφθούμε το φρούριο Καστίγιο ντε λος τρες Ρέγιες ντελ Μόρο και το κάστρο, Καστίγιο Σαν Κάρλος ντε λα Καμπάνια, αφού περάσουμε το υποθαλάσσιο τούνελ που ενώνει την πόλη με την απέναντι πλευρά του λιμανιού. Η θέα της πόλης από κάστρο είναι μοναδική. Από το λιμάνι και το Μαλεκόν μέχρι το δυτικό της άκρο και τα μοναδικής αρχιτεκτονικής κτίρια στις παρυφές της παλιάς Αβάνας, απλώνεται μπροστά στα μάτια μας ένα πολύχρωμο σκηνικό που προσφέρεται για υπέροχες πανοραμικές φωτογραφίες. Στο Καστίγιο Σαν Κάρλος δε λα Καμπάνια και θα επισκεφτούμε το γραφείο – διοικητήριο του Τσε, όπου φυλάσσεται το οστεοφυλάκιο, στο οποίο τοποθετήθηκαν τα οστά του για την μεταφορά τους από την Βολιβία στην Κούβα, ενώ η σορός του βρίσκεται στο μαυσωλείο στην Σάντα Κλάρα. Στη συνέχεια θα δούμε το μεγαλύτερο πούρο στον κόσμο, μήκους 90 μέτρων, το οποίο φτιάχτηκε προς τιμή των 90στων γενεθλίων του Φιντέλ και έχει βραβευθεί με το βραβείο Γκίνες. Επιστροφή στην πόλη για να επισκεφθούμε το Μπάριο Τσίνο, την κινέζικη συνοικία της Αβάνας τα εμπορικά καταστήματα της Οδού Μπουλεβάρτ για να καταλήξουμε πεζοί στην οδό Οβίσπο με την τοπική αγορά και το υπαίθριο παζάρι της πόλης. Εκεί θα βρούμε πίνακες ζωγραφικής, κοσμήματα, διακοσμητικά αντικείμενα από ξύλο, πηλό, δέρμα, καπέλα, μπλούζες και σουβενίρ. Αν θέλετε, προαιρετικά, υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσετε επίδειξη χορού Σάλσα, διάρκειας 1 ώρας, σε επίσημη κουβανική σχολή. Για μεσημεριανό γεύμα ο συνοδός σας θα προτείνει αρκετές επιλογές μεταξύ των οποίων προτείνουμε το εστιατόριο Μονέδα Κουβάνα, βραβευμένο με δεκάδες διεθνή βραβεία και θέα προς το κάστρο, το λιμάνι και την παλαιά πόλη της Αβάνας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.

Ημέρα 4η: Αβάνα – Σαντιάγο

Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Αβάνας για την πτήση μας για το Σαντιάγο. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη και τα μουσικά της στέκια.

Ημέρα 5η: Σαντιάγο

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην ιστορική πόλη του Σαντιάγο. Θα επισκεφθούμε το σπίτι του Ντιέγκο Βελάσκεθ, του Ισπανού κατακτητή και πρώτου κυβερνήτη της Κούβας που σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο και διατηρείται στην αυθεντική του μορφή ως δείγμα σπιτιών του 16ου αιώνα. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο κάστρο φρούριο στην είσοδο του λιμανιού, αντίστοιχο αυτού της Αβάνας, το Καστίγιο Σαν Πέδρο ντε λα Ρόκα. Χτίστηκε στις αρχές του 16ου αιώνα με σκοπό να προστατεύει την πόλη από τους πειρατές και είναι ανακηρυγμένο από την Ουνέσκο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Αποτελεί το σημαντικότερο δείγμα Ισπανοαμερικάνικης στρατιωτικής αρχιτεκτονικής.
Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το ιστορικό στρατόπεδο Μονκάδα που ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο στρατόπεδο της Κούβας με δύναμη περίπου χιλίων στρατιωτών, γνωστό από την αποτυχημένη απόπειρα του Φιντέλ να το καταλάβει στις 26 Ιουλίου του 1953 με 135 εκπαιδευμένους από τον ίδιο μαχητές. Ήταν στην ουσία η πρώτη οργανωμένη απόπειρα για την ανατροπή του Μπατίστα που όμως κατέληξε σε αποτυχία με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο Φιντέλ και να δικαστεί. Η απολογία του με την περίφημη φράση «Η ιστορία θα με αθωώσει» αποτελεί μανιφέστο για τους Κουβανούς ακόμη και σήμερα. Θα ολοκληρώσουμε την επίσκεψη της πόλης με το νεκροταφείο Σάντα Ιφιγένεια, ανακηρυγμένο προστατευόμενο μνημείο από τις αρχές. Σε αυτό βρίσκονται τα λείψανα 32 στρατηγών των πολέμων της ανεξαρτησίας της Κούβας και σπουδαίων προσωπικοτήτων της χώρας όπως ο Χοσέ Μασέο, ο Χοσέ Μαρτί ,ο Κάρλος Μανουέλ ντε Θέσπεδες, ο θρυλικός μουσικός Κομπάι Σεγούντο και βέβαια ο Φιντέλ Κάστρο του οποίου ο τάφος φυλάσσεται από τιμητικό άγημα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.

Ημέρα 6η: Σαντιάγο

Ημέρα ελεύθερη για να περπατήσετε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, να χαλαρώσετε στα μπαράκια με τα δροσιστικά κοκτέιλς και τις υπέροχες μουσικές. Ας μην ξεχνάμε ότι το Σαντιάγο θεωρείται η κοιτίδα της μουσικής εξέλιξης και του ρυθμού της κουβανέζικης μουσικής. Προαιρετικά σας προτείνουμε την εκδρομή στο πάρκο Μπακονάο και την Γράν Πιέδρα.
Σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων από το Σαντιάγο βρίσκεται το πάρκο Μπακονάο χαρακτηρισμένο από την Ουνέσκο προστατευμένος βιότοπος παγκόσμιας σημασίας. Στον χώρο των 900 περίπου τετραγωνικών χιλιομέτρων μεταξύ άλλων θα δούμε την «Μεγάλη πέτρα» όπως ονομάζεται ο ηφαιστιογενούς προέλευσης βράχος μήκους 51 μέτρων και ύψους 25 που η κορυφή του βρίσκεται 1.234 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και προσφέρει εκπληκτική θέα στην θάλασσα της Καραϊβικής. Η κοιλάδα της προϊστορίας, με αναπαραστάσεις σε πραγματικό μέγεθος προϊστορικών θηλαστικών, ο βοτανικός κήπος, με πολύχρωμες ποικιλίες φυτών και το ενυδρείο του Μπακονάο όπου θα απολαύσουμε σόου με δελφίνια, είναι τα επόμενα σημεία της επίσκεψής μας. Η εκδρομή περιλαμβάνει γεύμα με τοπική κουζίνα.

Ημέρα 7η: Σαντιάγο – Αβάνα

Μεταφορά νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο του Σαντιάγο για την πτήση μας στην Αβάνα. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Ημέρα ελεύθερη για την προσωπική σας περιπλάνηση στην ατμοσφαιρική πόλη της Αβάνας με την γοητεία μιας άλλης εποχής και άρωμα της ρομαντικής δεκαετίας των ΄60ς. Κάθε βήμα και κάθε γωνιά της προσφέρει άφθονο υλικό για μοναδικές φωτογραφίες, μπαράκια με ζωντανή μουσική για να απολαύσουμε τα αυθεντικά της κοκτέιλ και δεκάδες μικρά τοπικά μαγαζιά για τα τελευταία ψώνια.

Ημέρα 8η: Αβάνα – Πτήση επιστροφής

Πρωινό ελεύθερο και το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο της Αβάνας για την πτήση της επιστροφής.

Ημέρα 9η: Αθήνα

Άφιξη στη Ελλάδα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, με την εμπειρία ενός μοναδικού ατμοσφαιρικού ταξιδιού και την προσδοκία της επιστροφής στη μοναδική αυτή χώρα.

  • Διαθέτουμε πλήθος συνδυασμών ξενοδοχείων σε ολόκληρη την Κούβα. Συμβουλευθείτε τα αναλυτικά μας προγράμματα που θα βρείτε αναρτημένα κάτω από τις αναχωρήσεις αλλά και τους ταξιδιωτικούς μας συμβούλους που είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία.


Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 23820 20684