Αυστριακό Πανόραμα Από Αθήνα

Αεροπορικώς, 7 ημέρες

Αυστρία-Δάση Μάγιερλινγκ-Μάγιερλινγκ-Δάση Βιέννης -Βιέννη-Μελκ-Βάτενς -Ίνσμπουργκ-Λίμνες Σαλτσκάμεργκουτ-Σάλτσμπουργκ-Μπάντεν

απο 595 €

Τιμή ανα άτομο

Πρόγραμμα

1η ημέρα Αθήνα – Βιέννη – Σάλτσµπουργκ, Ξενάγηση
Συνάντηση στο αεροδρόµιο και πτήση για Βιέννη µε AUSTRIAN AIRLINES. Φθάνοντας, θα αναχωρήσουµε για το Σάλτσµπουργκ, την παραµυθένια πόλη που αποτέλεσε σκηνικό της θρυλικής ταινίας “Η Μελωδία της Ευτυχίας” και ήταν η γενέτειρα του Μότσαρτ. Το “Κάστρο του Αλατιού”, όπως είναι η ακριβής µετάφραση του ονόµατός του, κατά τη ρωµαϊκή εποχή, γνώρισε µεγάλη οικονοµική ανάπτυξη εξαιτίας του “λευκό χρυσού”, δηλαδή το ορυκτού αλατιού. Άφιξη και η ξενάγηση µας ξεκινά από το παλάτι Μίραµπελ (Mirabell) µε τους υπέροχους κήπους του. Αφού διασχίσουµε το ποτάµι Σάλτσαχ (Salzach), θα φθάσουµε στην Γκετράιντεγκασσε (Getreidegasse), τον κεντρικό εµπορικό δρόµο της έξοχα διατηρηµένης παλιάς πόλης (Altstadt). Θα περπατήσουµε τα στενά δροµάκια για να θαυµάσουµε τα όµορφα κτίρια, τους ναούς, καθώς και το εντυπωσιακό κάστρο Χοενσάλτσµπουργκ (Hohensalzburg), που δεσπόζει στο λόφο επάνω από την πόλη. Ανάµεσα σε κοµψές µπουτίκ και βιτρίνες µε πορσελάνινες κούκλες, βρίσκεται το σπίτι όπου γεννήθηκε η σηµαντικότερη µουσική ιδιοφυΐα όλων των εποχών, ο Βόλφγκανγκ Αµαντέους Μότσαρτ (1756-1791) και σήµερα αποτελεί µουσείο µε ενδιαφέροντα προσωπικά και οικογενειακά του αντικείµενα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο DAS ESSIGMANNGUT 3* στην ευρύτερη περιοχή του Σάλτσµπουργκ. ∆ιανυκτέρευση.

2η ημέρα Σάλτσµπουργκ – Λίµνες Σαλτσκάµεργκουτ – Αλατωρυχείο Χάλστατ – Σάλτσµπουργκ
Πρωινή αναχώρηση για την εντυπωσιακή περιοχή των κρυστάλλινων λιµνών του Σαλτσκάµεργκουτ (Salzkammergut). Τα υπέροχα παραδοσιακά χωριουδάκια που αντικατοπτρίζονται στα ήρεµα νερά τους και οι πανύψηλες βουνοκορφές των Άλπεων που τις περιβάλλουν, σχηµατίζουν µοναδικές εικόνες, οι οποίες µοιάζουν να έχουν «ξεπηδήσει» από την παλέτα ενός ιδιαίτερα ταλαντούχου ζωγράφου! Πρώτος µας σταθµός το ειδυλλιακό Χάλστατ, το “µαργαριτάρι της Αυστρίας”, αναγνωρισµένο µνηµείο πολιτιστικής κληρονοµιάς της UNESCO από το 1997, το οποίο είναι κτισµένο σε µια απότοµη όχθη της οµώνυµης λίµνης (Hallstättersee) Αποτελεί έναν από τους παλαιότερους κατοικηµένους οικισµούς στην Ευρώπη, µε το αλάτι που βρίσκεται στους λόφους πάνω από αυτό να αποτελεί πηγή πλούτου εδώ και αιώνες. Στην ευρύτερη περιοχή θα επισκεφθούµε τα πιο παλιά ορυχεία αλατιού του κόσµου και θα θαυµάσουµε µια από τις πιο όµορφες σπηλιές στον κόσµο µε υπόγεια λίµνη. Συνεχίζουµε για τη λουτρόπολη Μπαντ Ισλ (Bad Ischl) µε τις ιαµατικές πηγές, το δηµοφιλές θέρετρο Σαιντ Βόλφγκανγκ (St. Wolfgang) και το γραφικό χωριό Σαιντ Γκίλγκεν (Saint Gilgen), στις όχθες της λίµνης Βόλφγκανγκ (Wolfgangsee), τις πανέµορφες λίµνες Άττερζεε (Attersee), Μόντζεε (Mondsee) και Φουσλ (Fuschlsee). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. ∆ιανυκτέρευση.

3η ημέρα Σάλτσµπουργκ – Λίµνη Άχενζεε – Περτισάου – Βάτενς/Μουσείο Σβαρόφσκι – Ίνσµπρουκ/Ιγκλς
Πρωινή αναχώρηση για το πανέµορφο χωριό Περτισάου, που βρίσκεται στις όχθες της λίµνης Άχενζεε (Achensee). Αφού απολαύσουµε την εκπληκτική θέα της γύρω περιοχής µε τις πυκνόφυτες πλαγιές να αντικατοπτρίζονται στα ήρεµα νερά της αλπικής λίµνης, θα συνεχίσουµε για το Βάτενς (Wattens), όπου θα επισκεφθούµε το εκπληκτικό στο είδος του µουσείο Σβαρόφσκι (Swarovski) – ένα ταξίδι στον µαγικό, θαυµαστό, παραµυθένιο κόσµο των περίφηµων κρυστάλλων. Θα περιηγηθούµε στους λαµπερούς διαδρόµους και στις “Αίθουσες των Θαυµάτων” ενός χώρου που συνδυάζει δηµιουργικότητα, καινοτοµία, τέχνη και διασκέδαση! Και φυσικά, ο Κρυστάλλινος Κόσµος διαθέτει ένα τεράστιο κατάστηµα, από όπου ο επισκέπτης µπορεί να προµηθευθεί κάποιες από τις µοναδικές δηµιουργίες του. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουµε για το Ίνσµπρουκ, όπου κατά την απογευµατινή µας περιήγηση θα δούµε τα µπαρόκ αρχιτεκτονικής κτίρια της πόλης, τις πλατείες, την κεντρική λεωφόρο Μαρία Τερεζιενστράσε (Μαρίας Θηρεσίας), την Χρυσή Στέγη, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιακώβου, τα ανάκτορα Χόφµπουργκ, το Μαυσωλείο του Μαξιµιλιανού, την Αψίδα του Θριάµβου κ.ά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο BON ALPINA 3* στο κουκλίστικο Iγκλς, που βρίσκεται πολύ κοντά στο Ίνσµπρουκ. ∆ιανυκτέρευση.

4η ημέρα Ιγκλς/Ίνσµπρουκ – Λιντς – Μελκ – Βιέννη
Η σηµερινή διαδροµή θα µας οδηγήσει στο Λιντς (Linz), την τρίτη µεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας και πρωτεύουσα του κρατιδίου της Άνω Αυστρίας, µια ακόµα πόλη κτισµένη στις όχθες του ∆ούναβη. Επόµενος σταθµός µας το Μελκ (Melk), χτισµένο σε µια µοναδική τοποθεσία, στη συµβολή των ποταµών ∆ούναβη και Μελκ µε το αβαείο των Βενεδικτίνων – το µεγαλύτερο µπαρόκ θρησκευτικό κτίριο σε Αυστρία και Γερµανία – που αναφέρεται στο πασίγνωστο µυθιστόρηµα “Το όνοµα του ρόδου” να δεσπόζει στην κορυφή ενός απότοµου λόφου. Συνεχίζουµε για τη Βιέννη, την πανέµορφη πρωτεύουσα της χώρας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ROOMZ VIENNA PRATER 4* sup. ∆ιανυκτέρευση.

5η ημέρα Βιέννη, Ξενάγηση, Ανάκτορα Σενµπρούν
Πρωινή ξενάγηση της πόλης, κατά της διάρκεια της οποίας θα δούµε την περίφηµη κρατική Όπερα της Βιέννης, το πασίγνωστο γοτθικού ρυθµού ∆ηµαρχείο, το ∆ηµοτικό Θέατρο, το Πανεπιστήµιο, το Κοινοβούλιο µε την πλούσια διακοσµηµένη πρόσοψη, την εντυπωσιακή Φοτίφκιρχε, τα ανάκτορα Χόφµπουργκ (Hofburg), τον γοτθικό Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου κ.ά. Η ξενάγησή µας ολοκληρώνεται µε την επίσκεψη στα ανάκτορα Σενµπρούν (Schönbrunn), όπου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τα διαµερίσµατα στα οποία ζούσε η αυτοκρατορική οικογένεια των Αψβούργων και να περπατήσετε στους διάσηµους κήπους του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Στον ελεύθερο χρόνο σας µην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα φηµισµένα καφέ της πόλης, που αναδύουν την βιεννέζικη κουλτούρα, όπως το παραδοσιακό Café Sacher µε την παγκοσµίως γνωστή σοκολατίνα του, το ιστορικό Cafe Central, τόπο συνάντησης της βιεννέζικης διανόησης από τα πρώτα χρόνια του 20ου αιώνα, καθώς και το Café Mozart µε τον µυρωδάτο καφέ, που βρίσκεται στην ίδια θέση από το 1794. ∆ιανυκτέρευση.

6η ημέρα Βιέννη, Ελεύθερη µέρα
Ελεύθερη µέρα για να γνωρίσετε ακόµα καλύτερα την πόλη, να επισκεφθείτε κάποιο από τα παγκοσµίου φήµης µουσεία της, ακόµα και να κάνετε µια ροµαντική βόλτα µε ένα φιάκερ – την περίφηµη ιππήλατη άµαξα.

7η ημέρα Βιέννη, Εκδροµή στα ∆άση της Βιέννης, Μάγιερλινγκ, Μπάντεν – Αθήνα
Σήµερα µας περιµένουν τα χιλιοτραγουδισµένα Βιεννέζικα ∆άση. Πρώτος µας σταθµός το µοναστήρι του Τιµίου Σταυρού, γνωστό για την υπέροχη τοποθεσία του και την πλούσια αρχιτεκτονική του. Στην περιοχή του Μάγιερλινγκ θα δούµε το κυνηγετικό περίπτερο, γνωστό από το τραγικό ειδύλλιο του Ροδόλφου, µοναχογιού του αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ Α’ και της αυτοκράτειρας Σίσυ και διαδόχου στην Αυστροουγγρική αυτοκρατορία, µε την 17χρονη βαρόνη Μαρία Βετσέρα. Η καταπράσινη διαδροµή µας θα µας οδηγήσει στην ιστορική λουτρόπολη Μπάντεν, γνωστή για τις ιαµατικές της πηγές και τον κοσµοπολίτικο αέρα της. Ακολουθώντας τον δρόµο ανάµεσα από τους αµπελώνες της Βιέννης, θα κατευθυνθούµε το απόγευµα στο αεροδρόµιο και θα επιβιβαστούµε στην πτήση µας για την Αθήνα.

ΠΑΡΟΧΕΣ

Περιλαμβάνονται:
 • ​​​Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΒΙΕΝΝΗ-ΑΘΗΝΑ με AUSTRIAN AIRLINES
 • Έξι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* & 4* όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα ή παρόμοια (2 διαν/σεις στην ευρύτερη περιοχή του Σάλτσμπουργκ, 1 διαν/ση στο Ίγκλς, 3 διαν/σεις στη Βιέννη)
 • Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
 • Ξενάγηση στην πόλη του Σάλτσμπουργκ και στην πόλη της Βιέννης με επίσημο ξεναγό
 • Αρχηγός-συνοδός  
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών*
 • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, ανάκτορα και λοιπά αξιοθέατα
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, ποτά/αναψυκτικά κλπ.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόµενο κλπ.  
Δρομολόγια Πτήσεων:

Αθήνα – Βιέννη 06:40 – 08:00
Βιέννη – Αθήνα 21:40 – 00:45


Σημειώσεις:
 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ-ΤΙΜΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 23820 20684