Πράγα Η Χρυσή Πόλη τα Θεοφάνεια

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Πράγα-Καστρούπολη-Κρουαζιέρα Μολδάβα-Δρέσδη-Κάρλοβυ Βάρυ-Μόναχο

απο 244 €

Τιμή ανα άτομο

Πρόγραμμα

 1η ημέρα Πτήση για Πράγα – Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο
Άφιξη στην Πράγα και επιβίβαση στο λεωφορείο μας και θα κατευθυνθούμε στο ξενοδοχείο μας, όπου στη διαδρομή θα πάρουμε μία πρώτη γεύση από την παραμυθένια αυτή πόλη που μαγεύει τον κάθε επισκέπτη. Η Πράγα, γνωστή και ως «η πόλη των 100 πύργων», δεν καταστράφηκε σχεδόν καθόλου από πολέμους και βομβαρδισμούς, γι’ αυτό και διατηρεί τα ιστορικά της κτίρια σχεδόν ανέπαφα από το μεσαίωνα. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα Πράγα – Περιήγηση πόλης
Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγησή μας στο ιστορικό κέντρο όπου θα δούμε από κοντά γιατί η Πράγα θεωρείται από πολλούς ως η ομορφότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης. Ανάμεσα στα πιο φημισμένα αξιοθέατα της πόλης ανήκει το μεγαλύτερο κατοικήσιμο κάστρο στον κόσμο, το επιβλητικό κάστρο της Πράγας, η πλατεία της Παλιάς πόλης με το Αστρονομικό Ρολόι και φυσικά η πέτρινη γέφυρα του Καρόλου. Η περιήγησή μας θα αρχίσει από την Πλατεία Δημοκρατίας με το Αρτ-Νουβό Δημοτικό Μέγαρο και τον γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε προς τη φημισμένη πλατεία του Αγίου Βάτσλαβ με το Εθνικό Μουσείο και μια σειρά από σημαντικά ιστορικά κτίρια. Καθ΄ οδόν προς την πλατεία της Παλιάς Πόλης θα συναντήσουμε το επιβλητικό Θέατρο των Τάξεων, όπου για πρώτη φορά παρουσίασε ο Μότσαρτ την όπερά του, Don Giovanni. Στην πλατεία της παλιάς πόλης θα θαυμάσουμε το περίφημο Αστρονομικό Ρολόι της Πράγας, το ναό της Παναγίας Τυν με τους πύργους του Αδάμ και της Εύας, το ναό του Αγίου Νικολάου και το ιστορικό μεσαιωνικό δημαρχείο. Έπειτα θα περάσουμε από την ακριβότερη οδό της Πράγας, την οδό Παρισίων, και θα διασχίσουμε την γνωστή εβραϊκή συνοικία όπου θα δούμε την Παλιά-Νέα συναγωγή. Ελεύθερος χρόνος για καφέ, ψώνια και φαγητό σε μία από τις περίφημες Τσέχικες μπυραρίες. Διανυκτέρευση.Πράγα Περιήγηση Καστρούπολης Προαιρετική μεσημεριανή κρουαζιέρα στο Μολδάβα & βραδινή παρακολούθηση παράστασης στο φημισμένο Μαύρο Θέατρο.
Μετά το πρωινό, μεταφερόμαστε για περιήγηση στην περίφημη καστρούπολη της Πράγας. Ξεκινάμε στο μοναδικό μοναστήρι του Στράχοφ και συνεχίζουμε την ξενάγησή μας προς το κάστρο της Πράγας. Στη διαδρομή μας θα δούμε το παλάτι Τσέρνιν, το φημισμένο Λορέτο, το παλάτι Σβάρτσενμπεργκ, την Αρχιεπισκοπή, το κάστρο της Πράγας και έδρα του προέδρου της Τσέχικης Δημοκρατίας, τον γοτθικό καθεδρικό ναό του Άγιου Βίτου και τον ναό του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια, θα κατηφορίσουμε προς την μικρή πόλη, τη γραφική «Mala Strana», και την περίφημη γέφυρα του Καρόλου με τα 30 αγάλματα αγίων, την οποία θα περάσουμε για να καταλήξουμε στην Παλιά Πόλη. Θα δούμε τον επιβλητικό μπαρόκ ναό του Αγίου Νικολάου, το Κλεμεντίνουμ, το ναό του Σωτήρος και το ναό του Αγίου Φραγκίσκου. Προαιρετικά σας προτείνουμε μια δίωρη ρομαντική βόλτα με φαγητό σε ποταμόπλοιο πάνω στον ποταμό που περνάει μέσα από την Πράγα, τον Μολδάβα. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και ψώνια. Για το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικά να παρακολουθήσετε μια υπέροχη παράσταση του φαντασμαγορικού Μαύρου θεάτρου της Πράγας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα Πράγα Περιήγηση Καστρούπολης – Προαιρετική μεσημεριανή κρουαζιέρα στο Μολδάβα & βραδινή παρακολούθηση παράστασης στο φημισμένο Μαύρο Θέατρο
Μετά το πρωινό, μεταφερόμαστε για περιήγηση στην περίφημη καστρούπολη της Πράγας. Ξεκινάμε στο μοναδικό μοναστήρι του Στράχοφ και συνεχίζουμε την ξενάγησή μας προς το κάστρο της Πράγας. Στη διαδρομή μας θα δούμε το παλάτι Τσέρνιν, το φημισμένο Λορέτο, το παλάτι Σβάρτσενμπεργκ, την Αρχιεπισκοπή, το κάστρο της Πράγας και έδρα του προέδρου της Τσέχικης Δημοκρατίας, τον γοτθικό καθεδρικό ναό του Άγιου Βίτου και τον ναό του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια, θα κατηφορίσουμε προς την μικρή πόλη, τη γραφική
«Mala Strana», και την περίφημη γέφυρα του Καρόλου με τα 30 αγάλματα αγίων, την οποία θα περάσουμε για να καταλήξουμε στην Παλιά Πόλη. Θα δούμε τον επιβλητικό μπαρόκ ναό του Αγίου Νικολάου, το Κλεμεντίνουμ, το ναό του Σωτήρος και το ναό του Αγίου Φραγκίσκου. Προαιρετικά σας προτείνουμε μια δίωρη ρομαντική βόλτα με φαγητό σε ποταμόπλοιο πάνω στον ποταμό που περνάει μέσα από την Πράγα, τον Μολδάβα.
Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και ψώνια. Για το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικά να παρακολουθήσετε μια υπέροχη παράσταση του φαντασμαγορικού Μαύρου θεάτρου της Πράγας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα Πράγα – Ημερήσια εκδρομή στη Δρέσδη (150+150χλμ.)
Πρωινό στο ξενοδοχείο, στη συνέχεια για όποιον το επιθυμεί προαιρετικά αναχωρούμε για μία ολοήμερη εκδρομή στην ιστορική πρωτεύουσα της Σαξονίας, την αποκαλούμενη και «Φλωρεντία του βορρά» λόγω της αναγεννησιακής της αύρας, του πολιτισμού και των μνημείων της, χτισμένη στις όχθες του Έλβα. Καταστράφηκε ολοσχερώς από τους βομβαρδισμούς του Β’ Παγκόσμιου πόλεμου και τα τελευταία χρόνια επιστρέφει στην παλιά της μορφή, χάρη στο ενδιαφέρον των κατοίκων της που επιθυμούν να διατηρήσουν την πόλη όπως ήταν στο παρελθόν. Μερικά από τα εντυπωσιακότερα σημεία ενδιαφέροντος είναι η όπερα Semperoper, το περίφημο Zwinger, το ανάκτορο της Δρέσδης, η εκκλησία Frauenkirche και ο περίφημος τοίχος μήκους 102 μέτρων, όπου βρίσκονται απεικονισμένοι οι άρχοντες της δυναστείας Βετίν. Χρόνος ελεύθερος για καφέ, ψώνια και φαγητό. Επιστροφή στην Πράγα το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα Πράγα – Κάρλοβι Βάρι (125 χλμ.) – Μόναχο πτήση επιστροφής (295χλμ.)
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την εκδρομή μας στην περίφημη λουτρόπολη του Καρόλου, το Κάρλοβι Βάρι. Χτισμένο κατά μήκος του ποταμού Τέπλα, αποτέλεσε αγαπημένο προορισμό προσωπικοτήτων όπως ο Μεγάλος Πέτρος, η Μαρία Θηρεσία, ο Γκαίτε, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ. H πανέμορφη λουτρόπολη θα μας εντυπωσιάσει με τη φύση και τα υπέροχα κτίριά της, τα οποία συνθέτουν μια μοναδική εικόνα. Η περιήγησή μας είναι πεζή και διαρκεί περίπου μία ώρα, όπου μεταξύ άλλων θα θαυμάσουμε το θέατρο της πόλης, τα αυτοκρατορικά λουτρά, τις στοές και τα περιστύλια διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών τα οποία στεγάζουν τις θεραπευτικές πηγές και τον εντυπωσιακό φυσικό θερμοπίδακα. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα εξ’ ιδίων και αναμνηστικές αγορές και στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Μονάχου. Πτήση επιστροφής.

ΠΑΡΟΧΕΣ

Σημειώσεις:
Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

Για την πραγματοποίηση των προαιρετικών εκδρομών, απαιτείται ελάχιστη συμμετοχή 25 ατόμων.
Προαιρετική εκδρομή στη Δρέσδη: 40 ευρώ ενήλικας / 30 ευρώ παιδί
Προαιρετική Κρουαζιέρα διάρκειας δύο ωρών με φαγητό: 25 ευρώ ενήλικας / 20 ευρώ παιδί
Προαιρετικό Μαύρο Θέατρο: 22 ευρώ ενήλικας / 20 ευρώ παιδί

Πτήση με Aegean Airlines 5 ημέρες Αναχωρήσεις: 02/01
Θεσσαλονίκη – Πράγα 16:00-17.00 A34180  & Μόναχο – Θεσσαλονίκη 20:10-23:25 A3503
 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines,
 • μία αποσκευή 23 κιλά και μία χειραποσκευή 8 κιλά ανά άτομο,
 • διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας,
 • πρωινό καθημερινά,
 • μετακινήσεις με λεωφορείο πολυτελείας.
 • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός
 • Φ.Π.Α. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Δεν περιλαμβάνονται:
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
 • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα 50€
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 145€
 • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων,
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ-ΤΙΜΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 23820 20684