7 ΗΜΕΡΕΣ


1η μέρα : Θεσσαλονίκη – Βουκουρέστι
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Διασχίζοντας μια όμορφη φυσική διαδρομή στις ήπιες πλαγιές , συνεχίσουμε τη διαδρομή μας για τη Ρουμανία και θα φτάσουμε στο Βουκουρέστι . Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Μια πρώτη γνωριμία με την πόλη με τη βοήθεια του αρχηγού μας. Δείπνο.

2η μέρα: Βουκουρέστι
Πρόγευμα. Ακολουθεί ξενάγηση της πόλης που ονομάζεται και ¨Παρίσι των Βαλκανίων¨. Θα δούμε την Αψίδα του Θριάμβου, το σπίτι του λαού και Παλάτι της Βουλής(παλάτι του Τσαουσέσκου το μεγαλύτερο κτίριο της Ευρώπης), την Στρατιωτική ακαδημία με την ανάγλυφη ιστορία της Ρουμανίας, το πρώτο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου, (κτίριο του 19ου αιώνα), την Ελληνική Εκκλησία, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Ρουμανίας, την Ρωμαϊκή πλατεία, το Μέγαρο του Πρωθυπουργού, το Προεδρικό Μέγαρο, την όπερα ΜΟΥΣΙΚΗΣ, το Εθνικό Θέατρο, και άλλα αξιοθέατα που εντυπωσιάζουν. Συνεχίζουμε με τη επίσκεψη στο “ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ“ , μία μοναδική γεωγραφική Εθνολογική-λαογραφική έκθεση της Ρουμάνικης ζωής, με τα 300 περίπου ξύλινα σπιτάκια και αγροικίες σε φυσικό μέγεθος που συγκεντρώθηκαν εκεί το 1936. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση .

3η μέρα: Βουκουρέστι – Οδησσός
Πρόγευμα & στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Οδησσό. Μετά τη διέλευση των συνόρων Ρουμανίας – Μολδαβίας -Ουκρανίας φθάνουμε σ το μεγάλο, ιστορικό λιμάνι της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, με τη βοήθεια του αρχηγού μας όπου θα περιπλανηθούμε στην περίφημη French Boulevard. Δείπνο.

4η μέρα: Οδησσός – ξενάγηση πόλης
Πρόγευμα & αναχώρηση για ξενάγηση της πόλης όπου θα δούμε μεταξύ άλλων το κτίριο της Όπερας, το μνημείο Πούσκιν, τα Σκαλιά Ποτέμκιν, το σπίτι της Φιλικής Εταιρίας και την Παλιά Πόλη. Τα εντυπωσιακά κτίρια σχεδιάστηκαν από μεγάλους αρχιτέκτονες που εργάστηκαν πριν σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Βιέννη, η Βουδαπέστη και η Δρέσδη. Η ακμάζουσα αστική τάξη του 18ου και 19ου αιώνα φρόντισε να δώσει την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια στο μεγάλο λιμάνι της Μαύρης θάλασσας. Στην εικόνα της πόλης συνέβαλε ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας και η πολυεθνικότητα του πληθυσμού που διατηρείται μέχρι σήμερα. Επίσκεψη του μουσείου λογοτεχνίας της πόλης και ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο της. Δείπνο.

5η μέρα : Οδησσός Πρόγευμα.
Η γνωριμία μας με την παραθαλάσσια περιοχή και το λιμάνι της Οδησσού, όπου θα δούμε το μνημείο του «Χρυσού Παιδιού», την εκκλησία του Αγ. Νικολάου και το θέρετρο Αρκαδία. Συνεχίζουμε με το Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο ιδρύθηκε το 1875 και ήταν το πρώτο μουσείο του είδους του σε ολόκληρη την πρώην Ρώσικη Αυτοκρατορία. Η περιήγηση θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στις κατακόμβες οι οποίες είναι τεχνητοί υπόγειοι λαβύρινθοι που δημιουργήθηκαν από τους πρώτους ιδρυτές της Οδησσού περίπου πριν από δύο αιώνες και με την πανοραμική

6η μέρα: Οδησσός – Κωστάντζα – Βάρνα
Πρόγευμα & αναχώρηση για τη Βάρνα. Διερχόμενοι από τα σύνορα Ουκρανίας Ρουμανίας θα επισκεφτούμε την Κωστάντζα και θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας για το μεγαλύτερο λιμάνι και την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ γνωριμία με την πόλη με τη βοήθεια του αρχηγού μας. Δείπνο, διανυκτέρευση .

7η μέρα : Βάρνα – Μεσήμβρια – Θεσσαλονίκη
Πρόγευμα & θα ξεκινούμε με σύντομη περιήγηση της Βάρνας. Στην περιήγηση μας, ενδεικτικά, θα δούμε τη Μητρόπολη και τον πανέμορφο πεζόδρομό με την όπερα και τα πάρα πολλά μαγαζιά. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στη Μεσήμβρια (Νεσέμπαρ) το Μαργαριτάρι της Μαύρης Θάλασσας που βρίσκεται σε μια βραχώδη χερσόνησο, παλιότερα νησί, που ενώνεται με μια λωρίδα γης με τη στεριά. Τα αρχαιολογικά ερείπια της πόλης χρονολογούνται κυρίως από την Ελληνιστική περίοδο και περιλαμβάνουν την ακρόπολη, έναν ναό του Απόλλωνα, την αρχαία αγορά και ένα τμήμα των αρχαίων θρακικών τειχών. Συνεχίζοντας μέσω Σόφιας και Προμαχώνα επιστρέφουμε στην πόλη μας αργά το βράδυ.

Σημαντική Σημείωση: Για το συγκεκριμένο ταξίδι είναι απαραίτητο διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον ακόμη έξι (6) μήνες από την ημερομηνία επιστροφής.
 

Περιλαμβάνονται:
Έξι (6) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* – όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο. Ημιδιατροφή (πρόγευμα & δείπνο στο χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά). Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα. Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Δεν Περιλαμβάνονται:
Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους. Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται

Για περισσότερες πληροφορίες 

Παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 23820 20684
Office
KP Holiday