ΜΑΔΡΙΤΗ – ΣΑΛΑΜΑΝΚΑ – ΠΟΡΤΟ – ΚΟΪΜΠΡΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ -ΣΙΝΤΡΑ – ΚΑΣΚΑΙΣ – ΕΣΤΟΡΙΛ

8 ΗΜΕΡΕΣ


1η ημέρα Πτήση Για Μαδρίτη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ισπανίας, τη Μαδρίτη, Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια πρώτη γνωριμία με την πανέμορφη πόλη με τη βοήθεια του αρχηγού μας.

2η ημέρα Μαδρίτη – Σαλαμάνκα – Πόρτο
Πρόγευμα & αναχώρηση για Σαλαμάνκα. Το ιστορικό κέντρο της έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO, ενώ το πανεπιστήμιο της πόλης ήταν το πρώτο που ιδρύθηκε στην Ισπανία και είναι επίσης ένα από τα παλαιότερα στην Ευρώπη. Η Σαλαμάνκα έχει έναν πλούτο ιστορίας, αλλά είναι επίσης μοντέρνα, διασκεδαστική και δυναμική, ενώ ο φοιτητικός πληθυσμός φροντίζει να δίνει ζωή και ατμόσφαιρα σε αυτή την πόλη 24 ώρες την ημέρα. Η Plaza Mayor, ένας πρώην χώρος ταυρομαχίας, είναι όχι μόνο η μεγαλύτερη, αλλά και η ομορφότερη πλατεία στην Ισπανία και καταλαμβάνει χώρο 4.400 τετραγωνικών μέτρων. Η Casa Lis, ένα κτίριο της Art Nouveau, απέναντι από το Μουσείο Αυτοκινήτων, στεγάζει ένα μουσείο με περισσότερα από 2.000 διαφορετικά διακοσμητικά αντικείμενα (τέχνη Nouveau και τέχνη Deco). Συνεχίζουμε με το παλάτι La Casa de las Conchas (σπίτι των κοχυλιών) που είναι διακοσμημένο με περισσότερα από 300 πέτρινα κοχύλια και χτίστηκε στο τέλος του 15ου αιώνα από τον Rodrigo Arias de Maldonado, έναν ιππότη της στρατιωτικής δύναμης του Σαντιάγο, η οποία είχε ένα κοχύλι για έμβλημά της. Θα θαυμάσουμε τους Καθεδρικούς Ναούς, που τόσο ο παλιός όσο και ο νέος Καθεδρικός ναός της Σαλαμάνκα είναι λαμπρά δείγματα του αναγεννησιακού και γοτθικού ρυθμού. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Πόρτο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα Πόρτο (Περιήγηση Πόλης)
Μετά το πρόγευμα θα γνωρίσουμε στην εντυπωσιακή πόλη που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Douro και απλώνεται αρμονικά στους λόφους διατηρώντας ακόμη και σήμερα την μεσαιωνική της άποψη. Στην περιοχή Ριμπέιρα, κατά μήκος του ποταμού, εκτείνονται οι παλιές συνοικίες με τα πολλά παραδοσιακά καταστήματα και την ανοιχτή αγορά που βρίσκεται στην αποβάθρα, από όπου παλαιότερα φόρτωναν στις χαρακτηριστικές βάρκες το ομώνυμο κρασί. Στην άνω πόλη θα περιηγηθούμε στην περιοχή του Καθεδρικού Ναού και το παλιό κτίριο των σιδηροδρόμων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χρυσοποίκιλτο ναό του Άγιου Φραγκίσκου και το Παλάτι Μπόλσα, όπου στεγάζεται το Εμπορικό Επιμελητήριο και παλαιότερα το χρηματιστήριο. Τέλος θα επισκεφθούμε κάποιο παλιό οινοποιείο της πόλης, όπου για πολλά χρόνια ωριμάζει το περίφημο κρασί “ΠΟΡΤΟ” και θα έχουμε τη χαρά να γευθούμε σε ειδικά κατασκευασμένο ποτήρι “calice” την υπέροχη γεύση του και το πλούσιο άρωμα του.

4η ημέρα Πόρτο – Μπράγκα – Γκιμαράες
Πρόγευμα & αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή στην περιοχή Minho. Καθ οδόν σταματάμε στην Μπράγκα για να επισκεφθείτε τον καθεδρικό ναό και την παλιά πόλη και στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στην Γκιμαράες, παλιά πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Θα επισκεφθείτε το Palazzo Ντούκα, το Κάστρο του Γκιμαράες, το ιστορικό κέντρο και άλλα. Η σημερινή μας εκδρομή πραγματοποιείται σε μια περιοχή που είναι γνωστή για μερικά από τα ωραιότερα φυσικά τοπία στην Πορτογαλία και με γοητευτικές πόλεις με ιστορία, με παραδόσεις και μεγάλη καλλιτεχνική κληρονομιά. Το Γκιμαράες, θεωρείται το «λίκνο της πόλης» της Πορτογαλίας. Είναι μια μεσαιωνική πόλη, όπου επισκεπτόμαστε το εντυπωσιακό της κάστρο, να θαυμάσουμε την περίφημη φράση «η Πορτογαλία γεννήθηκε εδώ» . Επίσης θα εξερευνήσουμε το υπέροχο και διατηρητέο το ιστορικό της κέντρο, που αναφέρονται ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Στην συνέχεια η επόμενη στάση μας είναι στην προγονική πόλη της Μπράγκα, η οποία θεωρείται «η θρησκευτική πρωτεύουσα της Πορτογαλίας». Εδώ θα ανακαλύψουμε την πολύτιμη μνημειακή κληρονομιά του ιστορικού της κέντρου και θα θαυμάσουμε το μεγαλείο του καθεδρικού ναού της και το Ιερό του Bom Jesus, ένα από τα πιο σημαντικά προσκυνήματα στην Ιβηρική Χερσόνησο. Επιστροφή στο Πόρτο.

5η ημέρα Πόρτο – Κοϊμπρα – Λισαβόνα
Πρόγευμα & αναχωρούμε για την Κοϊμπρα, που είναι η πρώτη Πανεπιστημιούπολη της Πορτογαλίας και μια από τις πιο παλιές πόλεις του κόσμου. Θα δούμε την εκκλησία της Σάντα Κλάρα Νόβα, το χώρο του Πανεπιστημίου και θα περιηγηθούμε στους δρόμους της πόλης των ποιητών με το πολυτραγουδισμένο της ποτάμι Μοντέγκο. Μετά την περιήγηση θα συνεχίσουμε για τη Λισαβόνα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

6η ημέρα Λισαβόνα (περιήγηση πόλης)
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Η σημερινή μας μέρα είναι αφιερωμένη στην γραφική και φιλόξενη πόλη, που παρόλο τις συνεχόμενες επιδρομές των βαρβαρικών λαών για πολλούς αιώνες, διατηρεί έως και σήμερα το λατινικό ένδοξο χαρακτήρα της. Θα θαυμάσουμε το Μουσείο με τις Βασιλικές Άμαξες, το μοναστήρι των Ιερωνυμιτών, το πιο εντυπωσιακό σύμβολο της πορτογαλικής δύναμης και πλούτου, που χτίστηκε το 1502 κατόπιν εντολής του βασιλιά Manuel I για να τιμήσει τη μνήμη του Vasco da Gama για την επιτυχή επιστροφή του από την Ινδία. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μνημείο των Ανακαλύψεων καθώς και τον χαρακτηριστικό Πύργο του Μπελέμ, απ’ όπου ξεκίνησαν οι Πορτογάλοι θαλασσοπόροι για τα πέρατα της γής. Αυτός ο περίφημος πύργος που φαντάζει περισσότερο σαν ένα μικροσκοπικό κάστρο, χτίστηκε το 1515 κοντά στις όχθεις του ποταμού Tagus για να προστατεύσει τις εκβολές του ποταμού και έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. To βράδυ σας προτείνουμε να απολαύσετε τα παραδοσιακά πορτογαλικά τραγούδια fado, που έγιναν γνωστά σε όλο τον κόσμο από την φημισμένη τραγουδίστρια Αmalia Rodrigues.

7η ημέρα Λισαβόνα
Πρόγευμα & ελεύθερη μέρα για να απολαύσετε αυτή τη γοητευτική πόλη. Μπορείτε να επισκεφθείτε τη διεθνή έκθεση EXPO, να περιπλανηθείτε στα στενά καλντερίμια της μεσαιωνικής συνοικίας Αλφάμα ως το Κάστρο Του Άγιου Γεωργίου για να απολαύσετε μια πανοραμική θέα της Λισαβόνας ή το στάδιο της Μπενφίκα.

8η ημέρα Λισαβόνα – Σίντρα – Κασκάις – Εστορίλ – Πτήση Επιστροφής
Πρόγευμα & ελεύθερη ημέρα και για όσους το επιθυμούν προαιρετικά θα αναχωρήσουμε για μια ευχάριστη εκδρομή στα περίχωρα της Λισαβόνας. Πρώτη μας στάση η Σίντρα, θερινή κατοικία των βασιλέων, μια πόλη που αφθονεί σε φυσική ομορφιά και χαρακτηρίζεται από την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της. Το Παλάθιο Ρεάλ, δεσπόζει στην κορυφή ενός καταπράσινου βουνού και θα μας ταξιδέψει μέσα από τα διάφορα μεσαιωνικά και αραβικά αρχιτεκτονικά στοιχεία του σε μια περίοδο ρομαντικής έκστασης. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το Κασκάις, ένα παραδοσιακό ψαροχώρι που αναπτύσσεται δίπλα στην πρωτεύουσα το Εστορίλ, το θέρετρο όλων των εποχών, το οποίο θεωρείται από τα πιο σημαντικά τουριστικά σημεία παγκοσμίως και παρέχει ποικίλες δραστηριότητες όπως γήπεδα γκόλφ, αγωνιστική πίστα καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα καζίνο της Ευρώπης. Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Λισαβόνας για την πτήση της επιστροφής μας.

Σημαντική Σημείωση: Οι ξεναγήσεις,περιηγήσεις,εκδρομές είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
 

Περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια με ναυλωμένη πτήση της εταιρείας μας Θεσ/νίκη-Μαδρίτη // Λισαβόνα – Θεσ/νίκη – Επτά (7) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* – Πρόγευμα σε μπουφέ καθημερινά στο χώρο των ξενοδοχείων – Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα – Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής – Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Δεν Περιλαμβάνονται:
Φόροι Αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων – Δημοτικοί Φόροι Ξενοδοχείων – Εκδρομή Σίντρα – Κασκάις – Εστορίλ – Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται – Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Για περισσότερες πληροφορίες 

Παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 23820 20684
Office
KP Holiday