Γύρος Κρήτης 6ημ κάθε Κυριακή από 28/06

 

1η Μέρα Θεσσαλονίκη –Πειραιάς (εν πλω) – Χανιά
Συγκέντρωση στα γραφεία μας στη Θεσσαλονίκη στις 06.00 για το λιμάνι του Πειραιά (Οι ακριβείς ώρες αναχωρήσεων από Καβάλα, Κατερίνη, Λάρισα και Βόλο αναφέρονται στις παροχές) με τις ενδιάμεσες ολιγόλεπτες στάσεις, κατά τις 14:00 και διαδικασία επιβίβασης στο καράβι. Απόπλους στις 16:00. Χαρείτε τις ανέσεις του πλοίου .Έπειτα άφιξη στο λιμάνι των Χανίων κατά τις 22:30 και μεταφορά & τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα: Χανιά περιήγηση πόλης – ΑκρωτήριΤάφοι Βενιζέλων
Μετά το πρωινό ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πόλη των Χανίων από το Τζαμί των Γενίτσαρων, την παλιά Βενετσιάνικη Εκκλησία, τον προμαχώνα Σαν Σαλβατόρε, τη Βενετσιάνικη Λότζια και την εκκλησία του Αγ. Φραγκίσκου. Θα επισκεφθούμε ακόμη το Ναυτικό Μουσείο, το οποίο βρίσκεται στην είσοδο του φρουρίου Φίρκα, όπου στους χώρους του με τα πλούσια και σημαντικά εκθέματα διαφυλάσσονται οι ναυτικές παραδόσεις της Κρήτης. Το μεσημέρι χρόνος ελεύθερος για φαγητό στο γραφικό Βενετσιάνικο λιμάνι. Ακολούθως συνεχίζουμε ανατολικά των Χανίων, στη χερσόνησο γνωστή με το όνομα Ακρωτήρι, όπου βρίσκονται οι τάφοι των Βενιζέλων και θα επισκεφθούμε το χωριό Μουρνιές, όπου βρίσκεται το σπίτι του Ελ.Βενιζέλου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα: Χανιά – Σπήλαιο Αγίας Σοφίας – Ελαφονήσι (Μπάνιο)
Πρωινό και αναχώρηση για την Νοτιοδυτική πλευρά του νησιού και το Ελαφονήσι. Περνώντας από μικρά παραδοσιακά χωριουδάκια και διασχίζοντας κατά μήκος το φαράγγι θα κάνουμε την πρώτη μας στάση στο σπήλαιο της Αγίας Σοφίας, ένα σπήλαιο με σταλακτίτες, σταλαγμίτες και ένα μικρό εκκλησάκι στην είσοδό του. Εκεί θα μείνουμε για λίγο και έπειτα αναχώρηση για το Ελαφονήσι. Φτάνοντας είστε ελεύθεροι να χαλαρώσετε στην παραλία και να απολαύσετε το τοπίο που βρίσκεται μπροστά σας. Τέλος παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής σταματάμε στο χωριό Έλος, όπου θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για φαγητό (εξ ιδίων) δοκιμάζοντας κρητικά εδέσματα.

4η ημέρα: Χανιά – Λίμνη Κουρνά – Ρέθυμνο – Μονή Αρκαδίου – Ηράκλειο
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Λίμνη Κουρνά, μια μοναδική φυσική λίμνη που τροφοδοτείται από την πηγή Αμάτι και αποστραγγίζεται προς τον ποταμό Δέλφινα, ενώ η απόσταση της από τη θάλασσα είναι 2.5χλμ. Χρόνος ελεύθερος. Επόμενος σταθμός για σήμερα το Ρέθυμνο με το γραφικό Βενετσιάνικο λιμάνι και την περίφημη Φορτέτσα. Στους πρόποδες της Φορτέτσας απλώνεται σήμερα η παλιά πόλη με τα γραφικά στενά δρομάκια και τα βενετσιάνικα κτίσματα ανάμεσα στα οποία και το πιο ενδιαφέρον μνημείο της πόλης, που διατηρείται σε άριστη κατάσταση, η Λότζια κτίσμα του 16ου αιώνα όπου σήμερα στεγάζεται η Δημοτική βιβλιοθήκη. Περπατώντας στα σοκάκια και στα παράλια της πόλης θα απολαύσουμε την πόλη . Έπειτα θα αναχωρήσουμε για το Αρκάδι όπου βρίσκεται η ομώνυμη ιστορική μονή του Αρκαδίου που κτίστηκε το 14ο αιώνα μ.Χ. από τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου Ηράκλειτο και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επανάσταση της Κρήτης εναντίον των Τούρκων. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Ηράκλειο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο

5η ημέρα: Ηράκλειο (Κνωσσός – Ενυδρείο) Ελούντα – Σπιναλόγκα – Άγιος Νικόλαος
Πρωινό και επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσσού. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για το μεγαλύτερο ενυδρείο της Μεσογείου. Το Ενυδρείο της Κρήτης καταλαμβάνει έκταση 5.000 τ.μ. περίπου και είναι τμήμα του ευρύτερου κτιριακού συγκροτήματος του Θαλασσόκοσμου (ΕΛΚΕΘΕ Κρήτης) και περιλαμβάνει εγκατάσταση πολλών δεξαμενών – ενυδρείων διαφόρων μεγεθών, μερικά από τα οποία είναι πραγματικά εντυπωσιακά σε όγκο (60.000 λίτρων). Αμέσως μετά θα έχουμε χρόνο για κολύμπι και γεύμα προαιρετικά στην περιοχή της Χερσονήσου. Έπειτα αναχώρηση για τη γραφική Ελούντα, με μικρή στάση – επίσκεψη, στην ανδρική Μονή Αγίου Γεωργίου, που είναι χτισμένη στην καρδιά του φαραγγιού του Σεληνάρη. Λίγο αργότερα με μικρό πλοιάριο (έξοδα ατομικά, εφόσον υπάρχει χρόνος) θα γνωρίσουμε το μαρτυρικό νησί της Σπιναλόγκα. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τον Άγιο Νικόλαο, για τον απογευματινό καφέ και περιπάτους γνωριμίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας .

6η ημέρα: Ηράκλειο – Πειραιάς (εν πλω) – Θεσσαλονίκη
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Λιμάνι του Ηρακλείου , τακτοποίηση στο πλοίο για το ταξίδι της επιστροφής (10:00) προς το λιμάνι του Πειραιά. Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά κατά τις 18:30 και μεταφορά στην πόλη μας.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 23820 20684