Αναχώρηση από Βόλο, Λάρισα ή Κατερίνη : + 15€ για το σύνολο της εκδρομής Σε περίπτωση που επιθυμείτε μονόκλινο δωμάτιο, η συνολική επιβάρυνσή σας στην τιμή της εκδρομής είναι +80€.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:
·Μεταφορά με σύγχρονο λεωφορείο από Βόλο, Λάρισα, Κατερίνη και Θεσσαλονίκη.
·3 διανυκτερεύσεις με πρωινό και ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο Villas Plat 3*
·Εκδρομές, ξεναγήσεις- περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
·Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
·FPA ·Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι σε μουσεία, και αρχαιολογικούς χώρους.
Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό όπως οι 2 κρουαζιέρες οι οποίες κοστίζουν 10€ στο Κοτόρ και 15€ στο Ντουμπρόβνικ ανά άτομο για την καθεμία.
Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία – checkpoints – λοιποί φόροι 15€ κατά άτομο για το σύνολο της εκδρομής.

Προαιρετικές εκδρομές – δραστηριότητες:
H προαιρετική εκδρομή στο ΣΠΛΙΤ ή ΜΟΣΤΑΡ κοστίζει 20€ το άτομο.

Σημείωση: Για κρατήσεις απαιτείται προκαταβολή 50€ το άτομο και εξόφληση 5 μέρες πριν την αναχώρηση τότε σας επιστρέφουμε την προκαταβολή ενώ για ακύρωση τις τελευταίες 4 μέρες χρεώνεστε ακυρωτικά 50€ το άτομο, δηλαδή το ποσό της προκαταβολής το οποίο έχετε ήδη πληρώσει.

28η Οκτωβρίου και 17 Νοέμβρη στις Δαλματικές Ακτέςκαι το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας
1η ημέρα 24/10: ΛΑΡΙΣΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ ( ΠΛΑΤ )
Αναχώρηση στις 19:30 από την κεντρική πλατεία της Λάρισας και στις 22.00 από την Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη με προορισμό το Dubrovnik με τη μοναδική αρχιτεκτονική, τα δύο χιλιάδων χρόνων στενά του δρομάκια και τα όμορφα μικρά του καταστήματα. Διερχόμαστε από τα σύνορα της Κρυσταλλοπηγής στη Φλώρινα και διασχίζουμε την Αλβανία και το Μαυροβούνιο κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση.

2η ημέρα 25/10: ΜΠΟΥΤΒΑ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ (προαιρετική) Άφιξη νωρίς το πρωί στην Μπούτβα και στάση για καφέ. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε τη ξενάγηση από την μαρίνα της με τα αραγμένα πανάκριβα πολυτελή γιοτ. Από εκεί θα περάσουμε την κεντρική πύλη των βενετσιάνικων τειχών για να επισκεφτούμε την Ακρόπολη που κτίστηκε κατά τον 15ο αιώνα στο νότιο τμήμα της Παλαιάς Πόλης, πάνω στα ερείπια παλαιών οχυρώσεων. Το φρούριο, που πολλές φορές άλλαξε σχήμα και μέγεθος, τώρα στεγάζει και το Θέατρο της Μπούτβα όπου φιλοξενούνται διάφορα πολιτιστικά δρώμενα, κυρίως θεατρικές παραστάσεις με δραματολόγιο ντόπιων και ξένων συγγραφέων. Το μεσημέρι κατευθυνόμαστε για το Πλατ της Κροατίας, το οποίο βρίσκεται 13 χλμ πριν το Ντουμπρόβνικ καθώς εκεί βρίσκεται το ξενοδοχείο στο οποίο θα διαμείνουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο για το Ντουμπρόβνικ, το οποίο φυλάσσεται για περισσότερα από 1300 χρόνια, περιτριγυρισμένο από τα στιβαρά και καλοδιατηρημένα τείχη του. Βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO και χαρακτηρίζεται ως μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα κυριότερα αξιοθέατα που θα δούμε μέσα στην παλιά πόλη είναι ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής όπως ο μητροπολιτικός ναός του Αγίου Βλασίου, προστάτη της πόλης, με το μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, η μεγάλη κρήνη του Ονοφρίου, το φραγκισκανό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος και το παλαιότερο φαρμακείο της πόλης από την εποχή της δημοκρατίας της Ραγούζας. Δε θα παραλείψουμε να δούμε τον πύργο του Ρολογιού και τη μικρή κρήνη του Ονοφρίου καθώς και το Μέγαρο Σπόντζα. Η ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο θα γίνει με τα πόδια και διαρκεί περίπου 1,5 ώρα. Μετά τη ξενάγηση θα υπάρχει προαιρετική κρουαζιέρα με καραβάκι διάρκειας 1 ώρας όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε πανοραμικά το Ντουμπρόβνικ από τη θάλασσα. Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο στο εστιατόριο. Διανυκτέρευση. 3η ημέρα 26/10 : ΠΕΡΑΣΤ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ( προαιρετική ) – ΚΟΤΟΡ Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Αναχώρηση για το γραφικό Πέραστ, μια βυζαντινή κληρονομιά με έντονα τα σημάδια του Μεσαίωνα όπου θα περπατήσουμε στο λιμάνι και θα απολαύσουμε μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Στη συνέχεια θα υπάρχει προαιρετική μίνι κρουαζιέρα στο νησάκι «Παναγία των βράχων» μέσα στα φιόρδ του κόλπου Κοτορ όπου θα επισκεφτούμε το μουσείο των ναυτικών. Έπειτα αναχώρηση για το μεσαιωνικό Κοτορ που είναι περικυκλωμένο από ένα τείχος το οποίο ανοικοδομήθηκε από τη Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας τον 14ο αιώνα. Ο κόλπος του Κοτορ, που είναι και το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης, αλλά και η αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης έχουν συμβάλει στην ανακήρυξή του ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Μετά τη ξενάγηση θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και καφέ. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

4η μέρα 27/10: ΣΠΛΙΤ ή ΜΟΣΤΑΡ ( προαιρετική ημερήσια εκδρομή )
Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Αναχώρηση για το Σπλιτ, την μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας, κατά μήκος των «δαντελωτών» Δαλματικών ακτών. Περνώντας πάνω από την φαντασμαγορική γέφυρα Τούτζμαν και κινούμενοι παράλληλα με την μαγευτική ακτογραμμή, 28η Οκτωβρίου και 17 Νοέμβρη στις Δαλματικές Ακτέςκαι το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας 14 φθάνουμε στην πόλη του Σπλιτ. Περιήγηση της μεσαιωνικής πόλης όπου θα επισκεφθούμε το ανάκτορο του αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Χρόνος ελεύθερος στην ονομαστή Ρίβα (προκυμαία). Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την γειτονική νησίδα-πόλη του μεσαιωνικού Τρογκίρ, που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το Μόσταρ είναι μια πόλη και δημοτική αρχή της Βοσνίας επί του ποταμού Νερέτβα με την υπέροχη καμπυλωτή γέφυρα και είναι η πέμπτη σε μέγεθος πόλη στη χώρα. Το βράδυ επιστροφή στο Πλατ. Εναλλακτικά, για όσους δε θα ακολουθήσουν την εκδρομή μας, θα έχουν ελεύθερο χρόνο για να περιηγηθούν στο Ντουμπρόβνικ. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα 28/10: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ ( ΠΛΑΤ ) – ΤΙΡΑΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΑΡΙΣΑ
Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, check out και τακτοποίηση των αποσκευών στο λεωφορείο. Επιβίβαση και αναχώρηση αρκετά νωρίς για την πρωτεύουσα της γειτονικής μας χώρας , τα Τίρανα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα πιο σημαντικά της αξιοθέατα. Το κομβικό σημείο της πόλης είναι η πλατεία Σκεντέρμπεη και η πλατεία της Μητέρας Τερέζας. Θα κάνουμε μία βόλτα με το λεωφορείο όπου θα δούμε τις κεντρικές πλατείες της πρωτεύουσας, τα υπουργεία, το Εθνικό – Ιστορικό Μουσείο, την Όπερα, το τζαμί του Ethern Bey που χτίστηκε το 1789, καθώς και τον πύργο του ρολογιού που χτίστηκε το 1830. Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το άγαλμα του Γεωργίου Καστριώτη Σκεντέρμπεη (εθνικός Ήρωας) καβάλα στ’ άλογο και γύρω κυβερνητικά κτίρια. Τελειώνοντας θα δούμε την πρωθυπουργική κατοικία, την Ακαδημία καλών τεχνών, το Πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια αναχώρηση για Ελλάδα. Με τις απαραίτητες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση, άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη μας γεμάτοι με όμορφες αναμνήσεις από το ταξίδι μας.

Για περισσότερες πληροφορίες 

Παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 23820 20684
Office
KP Holiday