Η Αίγυπτος είναι τόπος με πλούσια και σπουδαία ιστορία, μαγευτικές παραλίες, κρυστάλλινα νερά, ατελειωτες ερήμους και εξωτικές οάσεις. καθιστώντας τη μια απο τις πιο ενδιαφέρουσες χώρες στον κόσμο.

Φημίζεται ιδιαίτερα για τα σημαντικά αρχαιολογικά αξιοθέατά της, τα οποία δείχνουν τη σημαντική επιρροή που είχαν πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί και κουλτούρες στην ιστορία και τη φυσική παρουσία αυτής της χώρας, όπως ο Αιγυπτικός, ο Ελληνικός, ο Ρωμαϊκός, ο Προ-χριστιανικός και ο Ισλαμικός.
Τα τελευταία χρόνια, μια σύγχρονη πλευρά της Αιγύπτου ανθίζει, συνδυάζοντας αρχαία χαρακτηριστικά και υπερσύγχρονα κτίρια. Στους δρόμους της Αιγύπτου θα δείτε ανθρώπους ντυμένους τόσο με παραδοσιακές όσο και με μοντέρνες ενδυμασίες. 


Τοποθεσία
Βρίσκεται στη Βόρεια Αφρική, στις ακτές της Μεσογείου ανάμεσα στη Λιβύη και το Στενό της Γάζας και στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας βόρεια από το Σουδάν. Περιλαμβάνει και την ασιατική Χερσόνησο του Σινά. 


Έκταση
1.001.450 τ. χιλιόμετρα. Είναι λίγο μεγαλύτερη από όλες τις Βαλκανικές χώρες μαζί με Τσεχία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ουγγαρία και Αυστρία. Ουσιαστικά κατοικήσιμη είναι μία λουρίδα γης στις όχθες του Νείλου ανάμεσα σε δύο ερήμους. 


Πληθυσμός
78.887.000 κάτοικοι 


Θρησκεία
Μουσουλμάνοι (κύρια Σουνίτες) 90%, Κόπτες Χριστιανοί 9%, Άλλοι Χριστιανοί 1% 


Γλώσσα
Αραβικά, επίσημη γλώσσα. Αγγλικά και Γαλλικά ομιλούνται από τις ανώτερες μορφωτικά τάξεις. 


Νόμισμα
Η Λίρα Αιγύπτου: 100 Λίρες Αιγύπτου ισοδυναμούν περίπου με 11,60 Ευρώ. Δεν χρειάζεται όμως να αλλάξουμε νόμισμα, γιατί οι συναλλαγές γίνονται πολύ καλύτερα με Ευρώ. 


Είσοδος στη χώρα
Χρειάζεται βίζα και το διαβατήριο πρέπει να έχει ισχύ τουλάχιστον 6 μηνών από την ημέρομηνία εισόδου. 


Κλίμα
Ερημικό. Πολύ θερμά ξηρά καλοκαίρια και ήπιοι χειμώνες. 


Καλλιεργήσιμη γη
Είναι, μετά την αύξησή της από την προσθήκη των γαιών που αρδεύτηκαν από το φράγμα του Ασουάν, το 2,92 % του εδάφους της, δηλαδή συνολικά γύρω στα 34.220 τ. χιλιόμετρα, αντί 27.000 τ. χιλιομέτρων της Ελλάδας. 


Δημόσιο χρέος
105,1% του ΑΕΕ, αντί 106,8% της Ελλάδας 


Ηλεκτροπαραγωγή
102,5 δισεκατομμύρια kWh, Ελλάδα 54,56 δισεκατομμύρια kWh 


Περιβαλλοντικά προβλήματα
Απώλεια καλλιεργήσιμης γης από την ανέγερση κατοικιών ή από την προώθηση των αμμοθινών, αυξάνουσα εφαλάτωση των γαιών κάτω από το φράγμα του Ασουάν, ερημοποίηση, ρύπανση από πετρελαιοκηλίδες που απειλούν τους κοραλλιογενείς υφάλους, τις παραλίες και τους θαλάσσιους βιοτόπους, μόλυνση των υδάτων από χημικά εντομοκτόνα, λύματα και βιομηχανικά απόβλητα, ελάχιστο γλυκό νερό εκτός του Νείλου, μεγάλος ρυθμός αύξησης του πληθυσμού που αυξάνει τις εντάσεις στο Νείλο και τους φυσικούς πόρους, απώλεια της σταθερότητας του δέλτα του Νείλου μετά την ανέγερση του φράγματος, εκπτώχευση των αλιευμάτων της Μεσογείου λόγω αύξησης της αλατότητάς της.

Για περισσότερες πληροφορίες 

Παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 23820 20684
Office
KP Holiday