Εκδρομές εξωτερικού

Υπάρχει πάντα ένας καλός λόγος για να κάνεις ένα ταξίδι στο εξωτερικό.

Η ίδια η ζωή μας είναι ένα μαγικό ταξίδι! Τι μπορείς όμως να σου προσφέρει ένα ταξίδι, σε μια ξένη χώρα;
Μπορεί να έχεις τις επιφυλάξεις σου, όσον αφορά τα ταξίδια εκτός Ελλάδος, αλλά σίγουρα δεν θα έπρεπε. Μπορεί να έχουμε πολλά όμορφα τοπία και μέρη στην χώρα μας, αλλά αυτό το κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα για εμάς είναι που μας μαγεύει.

Οι καλύτεροι λόγοι για να ταξιδέψεις εκτός:

 

1.  Να διευρύνεις τους ορίζοντες σου

Ταξιδεύοντας σε μια άγνωστη χώρα θα μπορέσεις να κοιτάξεις τον κόσμο από διαφορετικές οπτικές γωνίες, ώστε να καταλάβεις ότι η ομορφιά είναι παντού γύρω μας, στα μικρά καθημερινά πράγματα που μας περιβάλλουν.
Βασικά, η ομορφιά πηγάζει μέσα μας και όσο πιο πολύ το νιώθεις αυτό, τόσο πιο εύκολα θα μπορέσεις να το δεις και γύρω σου.
Όταν ταξιδεύεις, είναι πολύ πιο εύκολο να δεις πως είναι ο κόσμος πέρα από την μύτη σου. Γι’ αυτό και το ταξίδι θεωρείται ο καλύτερος τρόπος για να διευρύνεις το πνεύμα σου. 

2.  Να ικανοποιήσεις την περιέργεια σου

Η περιέργεια είναι γενικότερα  η κινητήρια δύναμη της ζωής του κάθε ανθρώπου. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου λοιπόν, μπορείς να ανακαλύψεις νέα άγνωστα προς εσένα μονοπάτια.
Επίσης, σε βοηθάει πολύ στο να αποκαλύψεις το  ποια είσαι πραγματικά και τι είναι αυτό που θέλεις για την ζωή σου. 

3.  Να ανακαλύψεις νέους πολιτισμούς

irlandia politismos
Συχνά έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε ότι η κουλτούρα και ο πολιτισμός μας είναι πολύ καλύτερα από άλλες χώρες.

Δεν θα πρέπει όμως να έχουμε στερεότυπα που κλείνουν το μυαλό μας μπροστά στην αλήθεια. Ταξιδεύοντας μπορείς να δεις από πολύ κοντά έναν πολιτισμό και να κατανοήσεις τις κοινωνικές δυναμικές, την ιστορία, τα έθιμα αλλά και τις παραδόσεις. 

4.  Να ανακαλύψεις τον εαυτό σου

Είσαι σίγουρος ότι γνωρίζεις πραγματικά τον εαυτό σου; Κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου ταξιδιού, θα ενεργοποιηθούν συγκεκριμένοι μηχανισμοί, οι οποίοι θα αποκαλύψουν πλευρές του εαυτού σου που ίσως δεν περίμενες ότι έχεις.
Αν αφεθείς ελεύθερος στο ταξίδι σου, εκτός από το ότι θα το απολαύσεις στον μέγιστο βαθμό, θα μπορέσεις να δεις και άλλες πτυχές του χαρακτήρα σου. 

5.  Να νιώσεις ελεύθερος

eleftheria
Μην σκεφτείς το ταξίδι ως έναν καλό τρόπο για να απαλλαγείς από κάτι, αντιθέτως θα πρέπει να είναι ένας τρόπος για να επικεντρωθείς στον εαυτό σου.
Εάν είσαι εξοικειωμένος με την φασαρία της πόλης, θα πρέπει να δοκιμάσεις μια νέα εμπειρία κοντά στην φύση. Έτσι, θα ξεφύγεις από τους τρελούς ρυθμούς της πόλης και θα απολαύσεις στιγμές απόλυτης και πραγματικής ελευθερία. 

6.  Να ωριμάσεις

Τα ταξίδια και κυρίως αυτά μακριά στο εξωτερικό σε βοηθούν να ωριμάσεις. Οι άνθρωποι που βιώνουν ένα ταξίδι ακολουθώντας τις επιθυμίες τους μπορεί να έχουν το μέγιστο όφελος για τη ζωή τους.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα είσαι το ίδιο πρόσωπο όταν επιστρέψεις στο σπίτι σου. Ταξιδεύοντας επίσης σου δίνεται η ευκαιρία να μάθεις πολλά εντυπωσιακά νέα πράγματα, όπως ξένες γλώσσες, αλλά και συνταγές, άρα έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. 

7.  Να βρεις νέες ευκαιρίες

Πόσο σίγουρος είσαι ότι θα μένεις για πάντα στη χώρα σου; Αν ταξιδεύεις, μπορείς επιπλέον να επωφεληθούν από μερικές νέες ευκαιρίες απασχόλησης.
Να θυμάσαι ότι οι άνθρωποι δεν είμαστε σαν τα δέντρα για να βγάζουμε ρίζες. Μπορεί ένα ταξίδι να σε μαγέψει, αντιμετωπίζοντας πράγματα που ποτέ πριν δεν είχες φανταστεί, όπως έναν νέο έpωτα ή ακόμη μια νέα ευκαιρία για δουλειά. 

8.  Να έχεις εμπειρίες να διηγηθείς

Σκέψου πόσο όμορφο θα είναι να μοιράζεσαι τα συναισθήματα σου με τους φίλους ή και την οικογένειά σου όταν επιστρέψεις και πάλι πίσω.
Οι άνθρωποι πρέπει και θέλουν να ακούνε υπέροχες ιστορίες. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς να διατηρείς ζωντανές τις αναμνήσεις σου από το ταξίδι, χαμογελώντας κάθε φορά που θα το αναφέρεις.
Μετά από όλους αυτούς τους λόγους εσύ ακόμη το σκέφτεσαι; Μάλλον όχι!

 

Μας ενδιαφέρει να σας γνωρίσουμε...