Θρησκευτικός τουρισμός

«Για εμάς τους Έλληνες, πέρα από το θρησκευτικό συναίσθημα και αναζήτηση, οι Άγιοι Τόποι έχουν και μία ακόμη ιδιαίτερη αξία. Τα σημαντικότερα προσκυνήματα της μεγαλύτερης και πολυπληθέστερης θρησκείας του κόσμου βρίσκονται, εδώ και δεκαεπτά αιώνες, στην κυριότητα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Μία «προίκα» από την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (Βυζάντιο) την οποία καταφέραμε με πολλές δυσκολίες να διατηρήσουμε.»

Ο όρος Άγιοι Τόποι αναφέρεται στους τόπους που διαδραματίστηκαν τα εις την Παλαιά και Καινή Διαθήκη αναφερόμενα γεγονότα και ειδικότερα τα «Αγιοταφικά προσκυνήματα» όπως καθιερώθηκε να λέγονται τα επίσημα αρχαία μνημεία του Χριστιανισμού και όχι μόνο. Με πιο απλά λόγια, οι τόποι από όπου έδρασε ο Χριστός, έζησαν οι προπάτορες του και διαμορφώθηκε η πρώτη χριστιανική εκκλησία. Οι Άγιοι Τόποι έχουν ιστορική και θρησκευτική αξία όχι μόνο για τους Χριστιανούς, αλλά και για τους Ιουδαϊστές, τους Μουσουλμάνους και μία πληθώρα θρησκειών, ενώ παράλληλα αποτελούν πεδίο έλξης και ενδιαφέροντος για οποιονδήποτε άνθρωπο έχει κάποια πνευματική ή ιστορική αναζήτηση.

Οι περισσότερες εκδρομές που οργανώνουμε έχουν τον χαρακτηρισμό «προσκυνηματική εκδρομή» εννοώντας ότι έχουν θρησκευτικό προσανατολισμό και επισκεπτόμαστε κυρίως προσκυνηματα που ανήκουν στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο. Παράλληλα, διοργανώνουμε και κάποιες εκδρομές με τον χαρακτηρισμό «βιβλική αρχαιολογία», για όσους θέλουν να μελετήσουν τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις σε συνάρτηση με τα βιβλικά κείμενα, και με τον χαρακτηρισμό «ιστορική-πολιτιστική» για όσους θέλουν να γνωρίσουν την πολυδιάστατη ιστορία και πολιτισμό του Ισραήλ και της Παλαιστίνης.

Μας ενδιαφέρει να σας γνωρίσουμε...