ημέρα 

Θεσσαλονίκη – Ταυρίδα

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Ταυρίδα.
 
Ταυρίδα – Μοναστήρι Αγίου Στεφάνου της Τζόλφα
Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Αργότερα συνεχίζουμε μέσα από μια συναρπαστική διαδρομή στις εσχατιές της Περσίας εκεί που αρχίζει το αρμενικό οροπέδιο, για να επισκεφθούμε το οχυρωμένο αρμενικό μοναστήρι του Αγίου Στεφάνου της Τζόλφα, ένα εκπληκτικό συγκρότημα με τρία Μοναστήρια. Ένα σπάνιο αρχιτεκτόνημα με εξαίσια διακοσμητικά μοτίβα, το οποίο περιλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Γοητευμένοι θα επιστρέψουμε το απόγευμα στην Ταυρίδα, για να εξερευνήσουμε το λαβυρινθώδες παζάρι και τα μεγαλοπρεπή ερείπια του Μπλε Τζαμιού.
Ταυρίδα – Καντοβάν – Ταυρίδα
Μετά το πρωινό συνεχίζουμε οδικώς για το ορεινό χωρίο, Καντοβάν στους πρόποδες του όρους Σαχάντ.  Το διαβρωμένο τοπίο και οι τρωγλοδυτικές κατοικίες του Ιρανικού Αζερμπαιτζάν θα μας αφήσουν άφωνους, παρατηρώντας τους κατοίκους να ζουν σε σπηλιές μέσα στους ηφαιστειογενείς βράχους εδώ και 700 χρόνια. Αργότερα θα επιστρέψουμε στην Ταυρίδα και θα επισκεφθούμε την Ακρόπολη (Ali Shah Citadel) και τους τάφους των ποιητών. 
 

 ημέρα 

Ταμπρίζ – Αρνταμπέλ – Αντζαλί (416 χλμ.)

Το πρωί θα αναχωρήσουμε για την Κασπία, Καθ’ όδόν θα επισκεφθούμε το Αρνταμπέλ, γνωστό για τα χαλιά του, όπου θα φωτογραφήσουμε το σπουδαίο Μαυσωλείο Safi-Al-Din και στη συνέχεια κατηφορίζοντας από το οροπέδιο, στο βαθύπεδο της Κασπίας θα αντικρύσουμε δασωμένα τοπία, κατάφυτες κοιλάδες, ορυζώνες και φυτείες τσαγιού, Το απόγευμα θα καταλήξουμε στο ήρεμο Αντζαλί και αφού δούμε πρώτα την γραφική ψαραγορά θα εγκατασταθούμε στο ξενοδοχείο.
 

 ημέρα 

Αντζαλί – Μασουλέ – Τεχεράνη

Το πρωί θα επισκεφθούμε τα αξιοθέατα του Αντζαλί που περηφανεύεται στις όχθες της Κασπίας. Αργότερα θα αφήσουμε την πεδιάδα της Κασπίας και θα συνεχίσουμε για το ορεινό χωριό Μασουλέ περνώντας από τα δασωμένα τοπία του όρους Εζλμπουρζ, Θα φωτογραφήσουμε τις ομορφιές του Μασουλέ, το οποίο υψώνεται αμφιθεατρικά με σπίτια κτισμένα μέσα στο βουνό και με τοίχους καλυμμένους από κίτρινο πηλό για να διακρίνονται ευκρινέστερα στην ομίχλη. Τα σπίτια συνδέονται μεταξύ τους και η αυλή του ενός είναι η οροφή του άλλου, έτσι ώστε να σχηματίζουν δρόμους όπου κινούνται οι κάτοικοι και τα αυτοκίνητα.  Συνεχίζουμε για την Τεχεράνη. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

Τεχεράνη – Περιήγηση Πόλης

 
Τεχεράνη – Κασάν – Αμπιανέ – Ισφαχάν

Το πρωί θα αφήσουμε την πρωτεύουσα και θα συνεχίσουμε οδικώς για το Ισφαχάν σε μία υπέροχη διαδρομή που θα θέλαμε ποτέ να μην τελειώσει. Πρώτα θα σταθούμε στο Κασάν για μια επίσκεψη του πιο περίτεχνου παζαριού της Περσίας και του αρχοντικού Μπουτζρεντι, του 19ου αιώνα. Συνεχίζοντας η αποκάλυψη έρχεται μέσα από τα φαράγγια του όρους Κάρκας, όπου ξεπετάγεται μπροστά μας το κοκκινωπό περίγραμμα του χωριού Αμπιανέ. Άφιξη το απόγευμα στην πόλη θρύλο, το Ισφαχάν που ο Παζολίνι το επέλεξε για να γυρίσει την ταινία «Αραβικές Νύχτες».
 

 ημέρα 

Ισφαχάν – Ολοήμερη Περιήγηση

Το Ισφαχάν που ιδρύθηκε τον 5ο αι. Π.Χ. στο κεντρικό Ιράν αναπτύχθηκε από τον μεγάλο σάχη των Σαφαβιδών Abbas A΄ (1588-1629), ο οποίος ξεκίνησε την δημιουργία ενός μοντέρνου κράτους και κατέστησε το Ισφαχάν διαμάντι της Ισλαμικής αρχιτεκτονικής. Στην πρωινή περιήγησή μας θα δούμε την πλατεία του Σάχη (Μαντάν-Ι-Σάχη) σήμερα πλατεία του Ιμάμ Χομεϊνί, το Τζαμί του Σάχη, με τις θολωτές αψίδες, το Τζαμί του Σείχη Loftolah με τον τρίτο από τους ωραιότερους τρούλους της Περσίας το παλάτι Ali Qapu, με τον ανοικτό εξώστη, το οποίο ήταν έδρα της Κυβέρνησης και το Τέμενος της Αγίας Παρασκευής. Στη συνέχεια θα δούμε τις περίφημες γέφυρες του ποταμού Ζαγιάντ, το εξαίσια διακοσμημένο Ναό Βονκ που συγκεράζει Ισλαμική αρχιτεκτονική με Χριστιανική αναγεννησιακή τέχνη και θα καταλήξουμε στο γραφικό σκεπαστό παζάρι ένα από τα ωραιότερα που έχετε επισκεφθεί.
 

 ημέρα 

Ισφαχάν – Ολοήμερη Περιήγηση

Η ρήση «Το Ισφαχάν είναι ο μισός κόσμος», υπονοεί το αφάνταστο μεγαλείο της πόλης. Το Ισμαχάν είναι η πλέον μυστηριακή πόλη της Περσίας. Ο ποταμός Ζαγιαντε Ρουντ που σημαίνει «Ζωοδότης Ποταμός» διασχίζει την πόλη με τα παλάτια, τα Τζαμιά, τους κήπους και τα παζάρια. Το πρωί θα έχουμε μία συμπληρωματική περιήγηση στην πόλη για να δούμε το τζαμί Monar Jonban με τους κινούμενους μιναρέδες, την έπαυλη Hasht Behesht και το τέμπλο της φωτιάς Atashgat.
 

 ημέρα 

Ισφαχάν – Ναϊν – Γιάζντ

Η Γιάζντ στην οποία θα έρθουμε σήμερα, με ενδιάμεση στάση σε μικρές οάσεις, στους αμμόλοφους του Νταστ-Ε-Καβιρ, στο Τζαμί Jame και στην διάσημη για τα χαλιά της Ναϊν, ήταν η πρωτεύουσα των Μοζαφαριδών (1318-1393). Μπαίνοντας στην πόλη, που είναι κτισμένη στην άκρη της εχθρικής Αλμυρής Ερήμου, θα σταθούμε στους Πύργους της Σιωπής, τον χώρο όπου μέχρι το 1950 τοποθετούνταν οι νεκροί των Ζωροαστρών. Στη συνέχεια θα πάμε στο ιερό, που το στολίζουν τα σύμβολα του Άχουρα Μάζντα και θα παρατηρήσουμε το χώρο που φυλάσσεται η άσβεστη Φλόγα. Αργότερα τα ισλαμικά μνημεία της πόλης θα κερδίσουν το ενδιαφέρον μας, όπως το συγκρότημα του Εμίρη Τσαγκ Μαγκ, το Τζαμί της Παρασκευής και το γειτονικό Ροχνόντιν που στολίζεται με τον δεύτερο από τους ωραιότερους τρούλους της Περσίας.

10η ημέρα 

Γιάζντ – Πασαργάδες – Σιράζ

Αφήνουμε σημερα το πρωί τη Γιάζντ και συνεχίζουμε για τις Πασαργάδες όπου η Περσική μνημειακή τέχνη είναι γνωστή από τα ερείπια των πάλαι ποτέ επιβλητικών ανακτόρων που χτίσθηκαν από τον Κύρο τον Μεγάλο (Βασ. 549-528 Π.Χ.), της περσεπόλεως, έργο τριών μοναρχών του Δαρείου, του Ξέρξη και το Αρταξέρξη, μία πόλη που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Θα επισκεφθούμε τον χώρο στα 2.000 μέτρα, όπου φιλοξενείται το καλοδιατηρημένο κτίσμα του Τάφου του Κύρου του Μεγάλου και θα συνεχίσουμε για το Σιράζ, το διοικητικό κέντρο της χώρας, ποιητική και πνευματική συνάμα πρωτεύουσα της Περσίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και έχετε χρόνο στη διάθεσή σας για να περπατήσετε στην πόλη.
 

11η ημέρα 

Σιράζ – Περσέπολης – Νεκρόπολη Ναξι Ρουστάμ – Σιράζ – Περιήγηση Πόλης

Στην Περσέπολη, τα ερείπια της οποίας θα επισκεφθούμε σήμερα σε μία ενδιαφέρουσα εκδρομή, βρίσκεται το ανάκτορο των Αχαιμενιδών , μεγάλο συγκρότημα με αίθουσες ακρόασης και διασκοσμημένους χώρους υποδοχής. Ο Δαρείος Α΄ το 512 π.Χ. άρχισε την κατασκευή ενός τεράστιου ανάκτορου, το οποίο ολοκληρώθηκε από μετέπειτα βασιλείς μετά από 200 χρόνια, με στόχο την αξιοποίησή του ως καλοκαιρινό ανάκτορο. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στην πόλη όπου θα έχουμε μία μεστή περιήγηση. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα μαυσωλεία των ποιητών Σααντί και Χαφεζ, το πάρκο Μπαγκεραμ με το παλάτι των Κατζάρων, το Ιερό Τέμενος Σαχτσεραγκ, το Τζαμί Vakil και το παζάρι Vakil όπου θα καταλήξουμε. Επιστροφή.

Για περισσότερες πληροφορίες 

Παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 23820 20684
Office
KP Holiday