ημέρα  

Πτήση

Δεκάδες είναι τα βλέμματα που λιώνουν στην θέα των μνημείων της Ινδίας.  Η ασυνήθιστη γοητεία του κόσμου των Μαχαραγιάδων είναι παρούσα και διαθέσιμη στον ταξιδιώτη. Ολονύκτια πτήση  για ένα πλούσιο και οικονομικό ταξίδι που θα το «φυλακίσετε» στην καρδιά σας.

 ημέρα 

Δελχί-Τζαϊπούρ  (270 χλμ.)
Άφιξη νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο του Δελχί και αναχώρηση οδικώς για την Τζαϊπούρ, γνωστή ως η «Ροζ Πόλη».  Μία μοναδική σε ομορφιά περιοχή του πλανήτη μας, στην οποία σώζονται η παραμυθένια αίγλη, το μυστήριο και το χρώμα μιας άλλης εποχής. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Χρόνος ελεύθερος για να πάτε στα βουερά παζάρια της πόλης.
 

 ημέρα 

Τζαϊπούρ-Αμπέρ-Περιήγηση Πόλης – φολκλορικοί χοροί
Το πρωί, μεταφερόμενοι σε πλάτη ελέφαντα, θα επισκεφθούμε το ερειπωμένο Παλάτι της Αμπέρ, έδρα των ηγεμόνων της φυλής Μίνα, με τους καθρέπτες, τις μαρμάρινες αίθουσες, τις πύλες και την εξαιρετική θέα προς την περιοχή. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στη Τζαϊπουρ, την πόλη που ξεπερνά τα 2.000.000 κατοίκους, μοναδική τέτοιου πληθυσμιακού μεγέθους στο Ρατζαστάν για να σας περιηγήσουμε στα αξιοθέατά της.  Θα δούμε, μεταξύ άλλων, το αστεροσκοπείο Jantar Mantar, το όμορφο City Palace, το Ανάκτορο των ανέμων ή Χαβά Μαχάλ, που επέτρεπε στις κυρίες της αυλής να παρακολουθούν την κίνηση στον δρόμο χωρίς να φαίνονται, και το Κυβερνείο.  Χρόνος στη διάθεσή σας. Το βράδυ θα απολάυσουμε το δείπνο μας σε μπουφέ με φολκόρικούς χορούς.

 

 ημέρα 

Τζαϊπούρ-Αμπανιέρι -Φατεχπούρ Σικρί-Άγκρα-«Μνημείο της Αγάπης»
Πλούσιο πρόγευμά και αναχωρούμε για το Αμπανιέρι, ένα γραφικό αγροτικό χωριό. Συνεχίζουμε για την «νικήτρια πόλη», το Fatehpur Sikri, το αυτοκρατορικό ανάκτορο που κτίσθηκε από τον Akbar, στο σημείο που ο Shaik, Salim Chishti, προφήτευσε την γέννηση του γιού του. 
Θα το επισκεφθούμε και συνεχίζουμε για την Άγκρα, πρωτεύουσα κατά διαστήματα του Βασιλείου των Moghul. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Μαυσωλείο του Ταζ Μαχάλ, που θεωρείται από τα ωραιότερα μνημεία του κόσμου, το Κόκκινο Φρούριο (Lal Quila) και τους Τάφους του Chini-Ka Rauza και Itmad-ud-Daulah.
 

 ημέρα 

Άγκρα-Δελχί – Βαρανάσι
Το πρωί θα συνεχίσουμε για το Δελχί, Άφιξη στο αεροδρόμιο και πτήση για το Βαρανάσι, την πόλη που αγκαλιάζει περισσότερο απο όλες τις άλλες την μυστηριακή ψυχή της Ινδίας. Φανταστική πόλη, γεμάτη ενέργεια, ζωή, ναούς, γκάτς, χρώματα και αρώματα. Έχει ομως πανω απ όλα τον ποταμό Γάγγη, «το ποτάμι της ζωής» οπως το λένε οι ντόπιοι. Άφιξη και πηγαίνοντας προς το ξενοδοχείο μας θα ζήσουμε ενα απίθανο κολάζ του σημερινού βίου της. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα απολάυσουμε τους δρόμους του Βαρανάσι με rickshaw. 
 

 ημέρα 

Βαρανάσι – Εξαγνισμός στο ποτάμι του Γάγγη – Σαρνάθ – Βαρανάσι
Η Γάγγα ειναι η «Θεά του εξαγνισμού» οπου οι πιστοί αναζητούν την λύτρωση τους. Νωρίς το πρωί θα ανέβουμε σε πλοιάριο για μια βαρκάδα στο ποτάμι. Εδώ καίνε τους νεκρούς και ρίχνουν την στάχτη στο ποτάμι. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για το πρωινό και ακολουθεί επίσκεψη στην βουδιστική πόλη Σαρνάθ, όπου εδώ και 2500 χρόνια, πρωτοδίδαξε τον κόσμο ο Βούδας. Επιστροφή στο Βαρανάσι.
 

 ημέρα 

Βαρανάσι – Δελχί 
Πτήση για το Δελχί που είναι περίπου τόσο αρχαίο, όσο και η Ρώμη και υπήρξε πρωτεύουσα πολλών Βασιλείων. Άφιξη και χρόνος ελέυθερος.
 

 ημέρα 

Νέο και Παλιό Δελχί-Ολοήμερη Περιήγηση Πόλης
Η δράση της σημερινής μας περιήγησης εξελίσσεται με την παρουσίαση των αξιοθέατων του Νέου και του Παλιού Δελχί.  Μετά το χορταστικό πρόγευμά μας, μπαίνουμε στο Νέο Δελχί, με τις καλοσχεδιασμένες λεωφόρους, όπου ξεχωρίζουν το Κοινοβούλιο, το Προεδρικό Ανάκτορο, η Μνημειακή Πύλη και ο φαλλόσχημος Μιναρές Κουτούμπ.  Αργότερα θα καταλήξουμε στο Παλιό Δελχί με τους συνοστισμούς στο δρόμο και τα ιστορικά του μνημεία, όπως το Κενοτάφιο του Γκάντι, το Κόκκινο Φρούριο, το Τέμενος Μασγίντ και το Μαυσωλείο του Χουμαγιούν, τα οποία θα επισκεφθούμε.

 ημέρα 

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής με ενδιάμεσο σταθμό.  Άφιξη στην Θεσσαλονίκη αυθημερόν.

Για περισσότερες πληροφορίες 

Παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 23820 20684
Office
KP Holiday