1η  ημέρα:  Θεσσαλονίκη- Πεκίνο
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους και Ολονύχτια πτήση για το Πεκίνο.
2η  ημέρα:  Άφιξη στο Πεκίνο
Άφιξη στο Πεκίνο νωρίς το απόγευμα.  Η πόλη που αγγίζει πλέον τους 19.000.000 κατοίκους έχει να προσφέρει σε κάθε γωνιά και μια νέα συγκίνηση – άλλοτε ρομαντική, άλλοτε τραγελαφική, άλλοτε εκθαμβωτική, μα πάντα ενδιαφέρουσα. Μια πόλη όπου τα μεγέθη απλώς σε ξεπερνάνε. Όμως, είναι συναρπαστική περιπέτεια να εξερευνήσετε τον αχανή ιστό της, με τις τεράστιες αντιθέσεις και εκπλήξεις του, που αλλάζει ώρα με την ώρα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπο ημέρας στη διάθεση σας για μια πρώτη γνωριμία με το Πεκίνο. Δείπνο και διανυκτέρευση.  
3η ημέρα: Πεκίνο – Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων – Σινικό Τείχος
Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για μία ολοήμερη εκδρομή με πρώτη στάση στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων όπου θα μάθουμε βήμα προς βήμα τη διαδρομή όλων των αυτοκρατόρων της δυναστείας τον Μινγκ και θα καταλήξουμε στο περίφημο Σινικό Τείχος. Η συνολική του έκταση σύμφωνα με τελευταίες μετρήσεις είναι 8.851 χλμ. αποτελεί το μεγαλύτερο σε διαστάσεις ανθρώπινο οικοδόμημα και σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ορατό από το διάστημα. Χαρακτηρισμένο από την Unesco ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς χτίστηκε από τέσσεριςδιαφορετικές δυναστείες αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι του τελειοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της δυναστείας Μινγκ, Οαρχικός σκοπός του τείχους δεν ήταν να κρατηθούν έξω οι εισβολείς, αλλά να εξασφαλιστεί ότι οι ημι-νομαδικές φυλές του βορρά δεν θα μπορούσαν να το διασχίσουν με τα άλογά τους. Χρόνος για περπάτημα και φωτογραφίες του Σινικού Τείχους. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
4η ημέρα: Πεκίνο – Απαγορευμένη Πόλη – Πλατεία Tιέν Aν Mεν – Τέμπλο του Ουρανού
Πρωινό και αναχώρηση για την μεγαλύτερη πλατεία στον κόσμο – Τιεν Αν Μεν που είναι η καρδιά του Πεκίνου. Εκεί βρίσκεται το Μαυσωλείο του Μάο. Μπροστά της υψώνονται τα τείχη της Απαγορευμένης Πόλης όπου και θα επισκεφτούμε. Έχει έκταση 720.000 τ.μ. και αριθμοί 980 κτήρια. Εδώ ζούσαν για περίπου 500 χρόνια οι αυτοκράτορες της δυναστείας των Μινγκ και των Τσινγκ. Θα περάσουμε την κεντρική πύλη και περπατώντας θα ξεναγηθούμε στα κυριότερα δωμάτια και θα μάθουμε για την ιστορία αυτής της πόλης. Συνεχίζουμε για το τέμπλο του Ουρανού, ένα από τα πιο συμβολικά κτίρια της Δυναστείας των Μίνγκ, βασισμένο αρμονικά σύμφωνα με το «Γιν» και το «Γιανγκ». Οι Κινέζοι φιλόσοφοι πίστευαν πως η Γη είναι τετράγωνη και ο Ουρανός στρογγυλός, έτσι όλο το συγκρότημα είναι ένας αρμονικός συνδυασμός αυτών των δύο στοιχείων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Καλοκαιρινό Παλάτι με τις περίτεχνες γέφυρες και την γραφική λίμνη. Μόλις 12 χιλιόμετρα βόρεια του Πεκίνου, στο αυτοκρατορικό πάρκο στις όχθες της λίμνης Κουνμίνγκ, που δημιούργησε τον 18ο αιώνα ο αυτοκράτορας Τσιανλόνγκ, βρίσκονται τα Θερινά Ανάκτορα της φιλόδοξης αυτοκράτειρας Τζου Χσι. Ο Μακρύς Περίπατος είναι ένας σκεπαστός διάδρομος 700 μέτρων κατά μήκος της βόρειας όχθης της λίμνης, με ξύλινες κολόνες και ζωγραφισμένη οροφή με μυθολογικές σκηνές. Στο τέλος του διαδρόμου βρίσκεται το περίφημο «Μαργαριταρένιο Καράβι». Πρόκειται για μαρμάρινο ομοίωμα ποταμόπλοιου, που ήταν στολισμένο με ένθετα διακοσμητικά άνθη από ημιπολύτιμες πέτρες και καθρέπτες που λαμπύριζαν τα βράδια κάτω από το φως των κεριών, και αργότερα του ηλεκτρικού, καθώς τα ανάκτορα αυτά ήταν το πρώτο κτίσμα που ηλεκτροδοτήθηκε στο Πεκίνο. Στο νότιο μέρος του συγκροτήματος βρίσκεται η Γέφυρα της Μακροβιότητας, μήκους 150 μέτρων με 17 αψίδες, που καταλήγει στο νότιο νησάκι της λίμνης και λέγεται ότι κάθε διάβασή της σού προσθέτει χρόνια ζωής! Η περιοχή των θερινών ανακτόρων, χάρη και στη λίμνη, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
5η ημέρα: Πεκίνο – Σιαν (με τρένο)
Πρωινό και μεταφερόμαστε στο σιδηροδρομικό σταθμό για να πάρουμε την υπερταχεία (bullet train) για Σιάν. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγηση μας με τον Πύργο της Καμπάνας, σύμβολο του Σιάν και μνημείο της επαρχείας Σιάνσι,τον Πύργο του Τυμπάνου και την Παγόδα της Άγριας Χήνας, συνεχίζουμε την ξεναγησή μας με τον διάσημο «Πήλινο Στρατό», ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1974, τυχαία, από κάποιον αγρότη της περιοχής, 33 χιλιόμετρα έξω από τη Σιάν και μόλις 1,5 από τον τάφο του πρώτου αυτοκράτορα Κιν Σι Χουάνγκ. Αποτελείται από 8.099 αγάλματα που απεικονίζουν μορφές ανθρώπων και αλόγων στις φυσικές τους διαστάσεις. Κάθε μορφή έχει τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά με εκπληκτικές λεπτομέρειες τόσο στο πρόσωπο όσο και στα μαλλιά όπου δηλώνει τη φυλή και την καταγωγή του! Ο στρατός φτιάχτηκε με εντολή του αυτοκράτορα Κιν Σι Χουάνγκ να κοιτάει προς την εχθρική γη και με σκοπό να υπηρετεί και να προστατεύει τον αυτοκράτορα μετά θάνατον.Μεταφορά κατόπιν και δείπνο στο Παλάτι των Τάνγκ, όπου θα παρακολουθήσουμε ένα εξαιρετικό σόου από τα καλύτερα της Κίνας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
6η ημέρα:  Σιάν – Χανγκτσόου – Περιήγηση – Κρουαζιέρα στη δυτική λίμνη
Ευφραίνεται η καρδιά μας, καθώς προσγειωνόμαστε στο αεροδρόμιο του Χανγκτσόου, που είναι κτισμένο στο Χρυσό Δέλτα του Ποταμού Chang Jlang.Άφιξη στην όμορφη πόλη, που είναι περιτριγυρισμένη από φυτείες του περίφημου τσαγιού, της «Πηγής του Δράκου», φυτείες με πυκνόφυλλες μουριές, κυμματιστούς ορυζώνες και μοντέρνα αγροτικά κτίσματα, που αποτυπώνουν τον πλούτο των κατοίκων της.Ακολουθεί περιήγηση στην Παλιά πρωτεύουσα τωνΣούνγκ, (960 έως το 1280), σε αρκετά μνημεία και στη Δυτική λίμνη, που περιβάλλεται στις τρεις πλευρές της από βουνά και χωρίζεται με αναχώματα σε τρία τμήματα.Θα δούμε μία πληθώρα από Παγόδες, Ναούς και σκεπαστά περίπτερα και θα έχουμε πλεύση στη λίμνη, όπου υπάρχουν τέσσερα νησιά.Αφήνοντας τη λίμνη που έχει υμνηθεί από ποιητές όλων των εποχών σαν «Παράδεισος επί της Γης», θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας.
7η ημέρα: Χανγκτσόου – Ξιτάνγκ – Κρουαζιέρα στα κανάλια – Σαγκάη 
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Ξιτάνγκ, την αρχαία πόλη της Κίνας οπου  θα έχουμε μια βόλτα με πλοιάριο στα κανάλια και θα θαυμάσουμε τα μικρά, παμπάλαια σπίτια στα στενά δρομάκια της. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Σαγκάη, την πόλη – φάρο στο δρόμο του εκσυγχρονισμού της Κίνας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο.
8η ημέρα: Σαγκάη – Περιήγηση Πόλης – Πύργος Τηλεόρασης
Πρωινό. Σήμερα θα ξεχυθούμε στην τεράστια αυτή πόλη των 18 εκατομμυρίων και πλέον κατοίκων. Θα επισκεφθούμε τον Kήπο Γιού Γιουάν, την παγόδα του Λούνγκ Xουά, φτιαγμένη την εποχή της δυναστείας των Tσινγκ, το βουδιστικό    μοναστήρι όπου θα δούμε το σπάνιο έργο τέχνης -το άγαλμα του Bούδα- από άσπρο ζαντ, τις υπέροχες πλατείες και τις παλιές συνοικίες. Επίσκεψη στον Πύργο της Τηλεόρασης, που έχει ύψος 263 μέτρα, για να απολαύσουμε μια συγκλονιστική θέα της πόλης και του φωταγωγημένου αποικιακού της κέντρου. Το απόγευμα έχουμε κλείσει θέσεις για να παρακολουθήσουμε μία παράσταση με τα καλύτερα ακροβατικά σόου στον κόσμο που θα μας κόψει αδιαμφισβήτητα την ανάσα. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.
9η ημέρα: Σαγκάη – Σουτσόου -βραδυνή πτήση επιστροφής Αθήνα(προαιρετικό)
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την πόλη Σουτσόου με τους ιστορικούς ναούς, τις παγόδες, τους πανέμορφους κήπους, τα πέτρινα γεφύρια και τα κανάλια του Σουτσόου. Θα θαυμάσουμε τον κήπο ‘’Net Master’’ ο πλέον εντυπωσιακός με αρχιτεκτονικά μνημεία. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε κινέζικες γόνδολες και θα απολαύσουμε την βόλτα μας ανάμεσα στα κανάλια. Τέλος καταλήγουμε στην παγόδα του Λόφου της Τίγρης, με τον υπέροχο κήπο από Μπονζάι. Επιστροφή στην Σαγκάη, αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο & πτήση επιστροφής.
10η ημέρα:  Άφιξη  στην Ελλάδα
Άφιξη στην Θεσσαλονίκη το μεσημέρι.

Για περισσότερες πληροφορίες 

Παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 23820 20684
Office
KP Holiday