Λίγα λόγια

Η Κορώνη είναι μία πολύ όμορφη παραλιακή κωμόπολη, η οποία βρίσκεται στο νομό Μεσσηνίας. Η πόλη αποτελεί αρκετά δημοφιλή τουριστικό προορισμό στη Πελοπόννησο και δέχεται αρκετούς επισκέπτες κάθε χρόνο. Η Κορώνη φημίζεται κυρίως για το εντυπωσιακό Ενετικό Κάστρο που είναι χτισμένο εκεί, το οποίο προσδίδει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Ακόμα, η Κορώνη απαριθμεί περίπου 2.000 κατοίκους και απέχει 52 χλμ από την πόλη της Καλαμάτας.

Ιστορία

Σύμφωνα με μία αρχαία λαϊκή παράδοση, η Κορώνη πήρε το όνομά της από το χάλκινο νόμισμα Κουρούνα, το οποίο βρέθηκε στην περιοχή κατά τη διάρκεια ανασκαφών. Η Κορώνη ταυτίζεται με την ομηρική Αίπεια, μία από τις πόλεις που είχε τάξει ο Αγαμέμνονας στον Αχιλλέα κατά τη διάρκεια του Τρωικού πολέμου. Η πόλη υποδουλώθηκε αρκετές φορές και από τους Βενετούς και από τους Οθωμανούς, με την απελευθέρωση της να έρχεται το 1828. 

Αξιοθέατα

Βασικό αξιοθέατο της Κορώνης είναι το Κάστρο, που στέκει αγέρωχο πάνω από την όμορφη κωμόπολη. Χτίστηκε από τους Ενετούς στα τέλη του 13ου αιώνα πάνω στα ερείπια βυζαντινού φρουρίου. Η στρατηγική του θέση επάνω στο ψηλότερο σημείο της χερσονήσου- το καθιστούσε ιδανικό σημείο για την επίβλεψη όλης της περιοχής. Περίπου 150 μέτρα από την κεντρική πύλη του Κάστρου, θα βρεθείτε στην μονή του Αγίου Προδρόμου, Μέσα στο χώρο της μονής, βρίσκεται και η βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Σοφίας, η οποία χρονολογείται από τον 12ο αιώνα και αποτελεί δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο της περιοχής. 

Παραλίες

Η παραλία Ζάγκα, η οποία αρχίζει από τους νότιους πρόποδες του κάστρου και εκτείνεται σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων προς τα δυτικά, είναι η δημοφιλέστερη λύση για μπάνιο στην Κορώνη. Από τη δυτική μεριά, θα βρείτε την παραλία Μέμι, όπου έρχονται κάθε χρόνο μετά τον Μάιο οι χελώνες Caretta caretta για να γεννήσουν. Επίσης, για όσους προτιμούν τις οργανωμένες παραλίες, καλή επιλογή αποτελούν οι παραλίες Περούλια και Αμμούδι, ενώ από τις μη οργανωμένες παραλίες, ξεχωρίζουν αυτές του Αγίου Νικολάου και του Κρυονερίου. 

Φαγητό

Η Κορώνη αποτελεί μία πόλη η οποία μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις για φαγητό. Από φρέσκο ψάρι και τοπικές συνταγές, μέχρι ποικιλίες κρατικών και νόστιμα παραδοσιακά γλυκά, εδώ θα βρείτε ότι χρειάζεστε για να φάτε καλά. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε κάποια από τα υπέροχα λευκά κρασιά που παράγονται εδώ, ενώ παράλληλα η πόλη φημίζεται και για το εξαιρετικό ελαιόλαδο της.  

Νυχτερινή διασκέδαση

Η νυχτερινή ζωή της πόλης συγκεντρώνεται κυρίως μπροστά από το λιμάνι, στον παραλιακό δρόμο, ο οποίος τις βραδινές ώρες μετατρέπεται σε έναν μεγάλο πεζόδρομο. Αρκετά καφέ και μπαρ σερβίρουν ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, ενώ παράλληλα λειτουργούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Βέβαια μπορείτε να ξεκινήσετε την βραδιά σε κάποιο μεζεδοπωλείο με ζωντανή μουσική και τοπικά προϊόντα ή να βρεθείτε στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου με τα παραδοσιακά καφενέ τα οποία σας ταξιδεύουν στο παρελθόν. 

Χρήσιμες πληροφορίες

Η Κορώνη βρίσκεται στη ζώνη ώρας Eastern European Time (EET), (UTC +2), ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η ζώνη ώρας είναι η Eastern European Summer Time (EEST), UTC +3.

Ο κωδικός κλήσης της περιοχής είναι το 27250.

Το νόμισμα στην Κορώνη, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι το ευρώ. 

Γλώσσα: Ελληνικά

Το κοντινότερο Αεροδρόμιο είναι αυτό της Καλαμάτας (KLX). Στην είσοδο του αεροδρομίου υπάρχει στάση του ΚΤΕΛ που συνδέει το αεροδρόμιο απευθείας με την Κορώνη. Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε στάση λεωφορείων στην Κορώνη για να επισκεφθείτε την ευρύτερη περιοχή.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 23820 20684