ΧΑΝΙΑ-ΡΕΘΥΜΝΟ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ-ΚΝΩΣΟΣ-ΦΑΙΣΤΟΣ-ΜΑΤΑΛΑ-ΣΗΤΕΙΑ-ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ-ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ

5 ΗΜΕΡΕΣ

1η μέρα ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΑΝΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ – ΤΑΦΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΩΝ) – ΡΕΘΥΜΝΟ – ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο νωρίς το πρωί και πτήση για Χανιά. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγηση μας στην όμορφη πόλη περνώντας από την συνοικία Χαλεπά όπου βρίσκεται το παλάτι του πρίγκιπα Γεωργίου το σπίτι του Ελ. Βενιζέλου και καταλήγουμε στο κέντρο της πόλης, που είναι χτισμένη στα ερείπια της αρχαίας Κυδωνίας. Επίσης θα δούμε το Βενετσιάνικο λιμάνι που συγκεντρώνει την μεγαλύτερη κίνηση, τον Βενετσιάνικο Φάρο, το φρούριο Φιρκά και τον Μητροπολιτικό ναό της Παναγίας που είναι αφιερωμένος στα Εισόδια της Θεοτόκου. Επίσκεψη στους τάφους του Ελευθέριου και Σοφοκλή Βενιζέλου στον λόφο του Προφήτη Ηλία Συνεχίζουμε για το Ρέθυμνο, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού. Η πόλη του Ρεθύμνου παλαιά και σύγχρονη μαγεύει τον επισκέπτη με το ξεχωριστό χρώμα και την πλούσια πολιτιστική παράδοση. Η παλαιά πόλη χτισμένη γύρω από το εντυπωσιακό κάστρο Φορτέτζα, διατηρεί την ιδιαίτερη φυσιογνωμία και την αρχοντική όψη της, με την βενετσιάνικη ρυμοτομία, τις εκκλησίες δίπλα σε μιναρέδες, τα τοξωτά περάσματα, τα βενετσιάνικα αρχοντικά, τις τούρκικες βρύσες, τα στενά δρομάκια, τα θολωτά ισόγεια και τα παλαιά σπίτια μα τα βαριά ξύλινα πορτοπαράθυρα. Καρδιά της παλαιάς πόλης, είναι το γραφικό βενετσιάνικο λιμάνι και ο φάρος στην άκρη του μικρού λιμενοβραχίονα. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για το ιστορικό Αρκάδι και προσκύνημα στη Μονή Αρκαδίου. Το σημαντικότερο μέρος της Μονής Αρκαδίου είναι ο κεντρικός δίκλιτος ναός, το Καθολικόν, που είναι αφιερωμένος στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος (το ένα κλίτος), και στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη (το έτερο κλίτος). Άφιξη στο Ηράκλειο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

2η μέρα ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜOΥΣΕΙΟ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Mετά το πρωινό μας επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο και στην συνέχεια αρχίζει η περιήγηση της πόλης. Αρχικά, θα δούμε τα τείχη, από τα σπουδαιότερα μνημεία της Ενετοκρατίας. Ακολουθεί η επίσκεψη στο ναό του Αγίου Τίτου, τη Λότζια κοντά στην πλατεία του Αγίου Τίτου. Συνεχίζουμε για την Χερσόνησο, ελεύθεροι για μπάνιο καφέ ή φαγητό στα όμορφα παραδοσιακά καφενεία. Επιστροφή στο Ηράκλειο.

3η μέρα ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΝΩΣΟΣ – ΓΟΡΤΥΝΑ – ΜΟΝΗ ΚΑΛΥΒΙΑΝΗΣ – ΦΑΙΣΤΟΣ – ΜΑΤΑΛΑ
Πρωινό και αναχώρηση για τα Ανάκτορα της Κνωσού. Η Κνωσός ήταν το κέντρο του μινωικού πολιτισμού κατά το διάστημα 2000-1400π.χ. Εδώ βρισκόταν το μεγαλύτερο ανάκτορο της μινωικής Κρήτης που οικοδομήθηκε πάνω στα ερείπια παλαιότερου. Συνεχίζουμε για Γόρτυνα επίσκεψη στα Ρωμαικά ερείπια και στον φημισμένο ‘’κώδικα της Γόρτυνας’’. Προσκύνημα στην μονή Καλυβιανής. Ξεκινάμε για το ανάκτορο της Φαιστού, ένα από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης, το δεύτερο σε σπουδαιότητα και έκταση Μινωικό ανάκτορο, θρησκευτικό, οικονομικό και διοικητικό κέντρο στη Μινωική εποχή. Καταλήγουμε στα Μάταλα, τουριστικός οικισμός διεθνούς φήμης, σε περιοχή φυσικού
κάλλους, στον μυχό του όρμου. Ελεύθεροι για μπάνιο. Η περιοχή έγινε γνωστή, για τις εντυπωσιακές σπηλιές της και υπήρξε κέντρο διεθνούς χιπισμού τη δεκαετία 1960-1970. Επιστροφή στο Ηράκλειο.

4η μέρα ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΣΗΤΕΙΑ – ΦΟΙΝΙΚΟΔΑΣΟΣ – ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
Πρωινό και αναχώρηση για το πανέμορφο Λασίθι. Επίσκεψη της πόλης της Σητείας, πατρίδα του ποιητή του «Ερωτόκριτου» Βιτσέντζου Κορνάρου. Συνεχίζουμε για Φοινικόδασος (Βάι), μπάνιο και ξεκινάμε για την Ιεράπετρα. Στάση στην όμορφη αυτή πολιτεία του Λιβυκού που συνδυάζει το ορεινό με το παραθαλάσσιο τοπίο. Η Ιεράπετρα και τα χωριά της προσφέρουν απλόχερα όμορφες στιγμές στη φύση. Επιστροφή στο Ηράκλειο.

5η μέρα ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΕΛΟΥΝΤΑ – ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τον Αγ. Νικόλαο το ομορφότερο μέρος της Κρήτης. H λίμνη σε σχήμα χοανοειδές, στο κέντρο της πόλης, γνωστή στους Μεσαιωνικούς χρόνους ως Μανδράκι (κλειστό λιμάνι). Σήμερα ενώνεται με τη θάλασσα με διώρυγα. Τα δύο τμήματα της πόλης συνδέονται με γέφυρα. Γύρω από τη λίμνη υπάρχουν καφέ-εστιατόρια με όμορφη θέα. Συνεχίζουμε για Ελούντα ελεύθεροι για μπάνιο και στην Σπιναλόγκα (εισιτήρια εξ ιδίων). Πρωινό χρόνος ελεύθερος στην όμορφη πόλη για καφέ φαγητό και ψώνια. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και πτήση για Θεσσαλονίκη.

Για περισσότερες πληροφορίες 

Παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 23820 20684
Office
KP Holiday