Κωνσταντινούπολη «η πόλη των πόλεων» 4ημ. και 5ημ. ,κάθε εβδομάδα ,από Αθήνα

Αεροπορικώς, 4,5 ημέρες

Κωνσταντινούπολη-Τουρκία-Πριγκηπόνησα-Καπαλί Τσαρσί-Αιγυπτιακή Αγορά-Αγία Σοφία

απο 199 €

Τιμή ανα άτομο

Πρόγραμμα

1η ημέρα Αθήνα – Κωνσταντινούπολη – ξενάγηση πόλης
Συνάντηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για την Κωνσταντινούπολη, την πόλη των πόλεων . Άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και άμεση αναχώρηση για την πλατεία Σουλτάναχμετ. Ξενάγηση στην Αγία Σοφία, σύμβολο της Ορθοδοξίας και κορυφαία έκφραση της δραματικής περιπέτειας του βυζαντινού ελληνισμού, την ατμοσφαιρική Βασιλική Κινστέρνα του Ιουστινιανού, τον Βυζαντινό Ιππόδρομο και το Μπλε Τζαμί, το ωραιότερο μνημείο της ισλαμικής αρχιτεκτονικής. Διάλειμμα για γεύμα (εξ ιδίων). Ακολούθως ξενάγηση στο οθωμανικό ανάκτορο Τοπ Καπί. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερο απόγευμα στη διάθεσή σας.
 
2η ημέρα Κωνσταντινούπολη – ξενάγηση πόλης
Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο , αναχώρηση για προσκύνημα-ξενάγηση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Παναγία των Βλαχερνών, όπου εψάλη ο Ακάθιστος Ύμνος και γιορτάστηκε για πρώτη φορά η Κυριακή της Ορθοδοξίας. Ακολούθως, περνώντας από τα Θεοδοσιανά Χερσαία τείχη θα μεταβούμε στο αγίασμα της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί), το οποίο συνδέεται με τις παραδόσεις και τους θρύλους για την άλωση, και στην περίφημη Μονή της Χώρας, αριστούργημα της Αναγέννησης των Παλαιολόγων. Θα ακολουθήσει προαιρετική κρουαζιέρα στον Βόσπορο. Ελεύθερο απόγευμα στη διάθεσή σας.
 
3η ημέρα Κωνσταντινούπολη – Πριγκηπόνησσα (προαιρετικά)
Μετά το πρωινό σας, σας προτείνουμε να αναχωρήσουμε με πλοίο για τα Πριγκιπόνησα: επίσκεψη στη Χάλκη, μετάβαση στον λόφο της Ελπίδας όπου βρίσκεται η Θεολογική Σχολή και η μονή της Αγίας Τριάδας και στη συνέχεια θα πλεύσουμε για την Πρίγκηπο. Γεύμα. Επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη, και μεταφορά στο ξενοδοχείο σας. Ελεύθερο απόγευμα στη διάθεσή σας.
 
4η ημέρα Κωνσταντινούπολη (Καπαλί Τσαρσί & Αιγυπτιακή αγορά) (προαιρετικά)
Μετά το πρωινό μας ,σας προτείνουμε να επισκεφτούμε την κλειστή αγορά, το ξακουστό Καπαλί Τσαρσί, που ουσιαστικά είναι ένας λαβύρινθος από δρόμους με ζωγραφισμένες στοές και 4000 μικρομάγαζα στα οποία θα βρείτε μεγάλη ποικιλία προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας σε συμφέρουσες τιμές. Τελειώνοντας θα κατεβούμε στην Αιγυπτιακή Αγορά (Μισίρ Καρσισί) με τα περίφημα μπαχαρικά και βότανα απ’ όλο τον κόσμο, τα χρυσά κοσμήματα και το καταπληκτικό φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
 
5η ημέρα Κωνσταντινούπολη – Αθήνα
Μετά το πρωινό μας Ελεύθερος χρόνος για τις τελευταίες αγορές σας και τη βόλτα σας στην Κωνσταντινούπολη. Έπειτα  Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

ΠΑΡΟΧΕΣ

Σε περίπτωση που επιθυμείτε ατομικό πρόγραμμα ,
οι παραπάνω τιμές μειώνονται κατά 100€ το άτομο
 

Οι τιμές περιλαμβάνουν:
 
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης για το δρομολόγιο Αθήνα – Κωνσταντινούπολη – Αθήνα με την Aegean/ Τurkish Airlines  /Pegasus
  • Mία χειραποσκευή καμπίνας ανά άτομο 8/10 κιλών
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας με πρωινό
  • Μεταφορές από / προς αεροδρόμιο,
  • Ξεναγήσεις της πόλης με τοπικό ξεναγό
  • Ασφάλεια ταξιδιού (αστικής ευθύνης) 
 
 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 
Ό,τι δε αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό , επιπλέον αποσκευές ,είσοδοι στα μουσεία,  Φόροι αεροδρομίων , δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων . 
 
 
 
Σημειώσεις :
 
1)Το κόστος των προαιρετικών υπολογίζεται ανάλογα τη συμμετοχή!
2)Οι αναχωρήσεις που αναγράφονται δεν είναι δεσμευτικές και μπορείτε να επιλέξετε όποια ημέρα της εβδομάδας επιθυμείτε και υπάρχουν πτήσεις
3)Στις περιόδους υψηλής ζήτησης , αργιών ,εκθέσεων και events ενδέχεται οι τιμές να είναι αυξημένες

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ-ΤΙΜΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 23820 20684