ΠΛΗΡΕΣ πρόγραμμα ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑΣ

10 ΗΜΕΡΕΣ ΠΤΗΣΗ ΜΕ AEGEAN AIRLINES


1η ημέρα Πτήση Για Μαδρίτη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ισπανίας την Μαδρίτη, χτισμένη στο κέντρο της Ιβηρικής Χερσονήσου, σε υψόμετρο 667 μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στις όχθες του ποταμού Μανθανάρες. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη.

2η ημέρα Μαδρίτη (περιήγηση πόλης)
Πρόγευμα σε μπουφέ στο ξενοδοχείο και πανοραμική ξενάγηση, όπου θα θαυμάσουμε τα αναρίθμητα μαδριλένικα αξιοθέατα, όπως τη μεσαιωνική Πλάθα Μαγιόρ, την Πουέρτα δελ Σολ, την Πλάθα δε Οριέντε με τα αγάλματα των Ισπανών βασιλέων, τον Καθεδρικό Ναό της Αλμουδένα, τον σιδηροδρομικό σταθμό Ατότσα, και το νεοκλασικό κτίριο που στεγάζει την Βουλή. Θα διασχίσουμε τη μεγάλη Λεωφόρο Πράδο, όπου βρίσκονται τα μεγάλα μουσεία Πράδο και Ρέινα Σοφία, το μεγάλο Πάρκο Ρετίρο, το γήπεδο Μπερναμπέου. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και για το απόγευμα ελεύθερο σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Ρέινα Σοφία και Μουσείο Πράδο.

3η ημέρα Μαδρίτη – Κοιλάδα Των Πεσόντων – Άβιλα- Σεγκόβια
Πρόγευμα μπουφέ στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Κοιλάδα των Πεσόντων (Valle de los Caídos) που βρίσκεται στην περιοχή του Εσκοριάλ, για να θα επισκεφθούμε τη βασιλική του Αγίου Σταυρού με τον μεγαλύτερο σταυρό του κόσμου ύψους 152 μέτρων. Εδώ είναι και το μαυσωλείο με τον τάφο του Φράνκο μαζί με περίπου 40.000 ανθρώπους, θύματα του Εμφυλίου Πολέμου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Άβιλα, γνωστή για τα μεσαιωνικά τείχη της και τις πολλές εκκλησίες. Από το 1985 η πόλη της Άβιλα έχει συμπεριληφθεί στο κατάλογο της Unesco σαν Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Τελευταία μας επίσκεψη η μεσαιωνική Σεγκόβια γνωστή για το υδραγωγείο της, το Αραβικό Παλάτι Αλκαζάρ και τον Καθεδρικό Ναό. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Μαδρίτη.

4η ημέρα Μαδρίτη – Toλέδο – Κόρδοβα
Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για το Τολέδο, την «πόλη των τριών πολιτισμών» (Χριστιανών, Εβραίων και Αράβων), χτισμένη στις όχθες του ποταμού Τάγου, που διατηρεί αναλλοίωτη τη μεσαιωνική φυσιογνωμία και έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Unesco σαν Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιά. Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό, που κυριαρχεί στο κέντρο της πόλης αντικατοπτρίζοντας την ιστορική σημασία του και την εκκλησία του Αγίου Θωμά, όπου βρίσκεται το αριστούργημά του ελ Γκρέκο, «Η ταφή του κόμη Οργκάθ» (1586-1588). Αναχώρηση για την χιλιοτραγουδισμένη Κόρδοβα, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Γουαδαλκιβίρ. Άφιξη αργά το απόγευμα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

5η ημέρα Σεβίλλη
Πρόγευμα σε μπουφέ στο ξενοδοχείο. Ξενάγηση στο ιστορικό της κέντρο που έχει ανακηρυχθεί το 1984 Μνημείο παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Η Κόρδοβα ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους, στη συνέχεια κατακτήθηκε από τους Βησιγότθους και τους Μαυριτανούς. Η πόλη γνώρισε μεγάλη ακμή από τον 8ο αιώνα, που ήταν η πρωτεύουσα των Μαυριτανών στην Ισπανία και στη συνέχεια Χαλιφάτο των Ουμαγιαδών. Την εποχή αυτή η Κόρδοβα ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη και πιο σημαντική πόλη, στο τότε γνωστό κόσμο , μετά την Κωνσταντινούπολη, και την αποκαλούσαν το «Κόσμημα της Δύσης». Τον 13ο αιώνα η Κόρδοβα περνά στα χέρια των Χριστιανών βασιλέων της Ισπανίας και αρχίζει να χάνει το παλιό της μεγαλείο. Πολλά και σημαντικά είναι τα μνημεία της Πόλης που θα δούμε στην περιπατητική περιήγηση μας. Θα περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά της Εβραϊκής συνοικίας , με τα παραδοσιακά σπίτια και τα υπέροχα «Πάτιος» (εσωτερικές αυλές). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μεγάλο Τζαμί Μεσκίτα που στο εσωτερικό του βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός. Είναι το μεγαλύτερο Ισλαμικό Τέμενος της Ευρώπης και ένα από τα μεγαλύτερα στο κόσμο, που αποτελείται από 19 νάρθηκες και ένα «δάσος» (856) κολώνες με διπλές Καμάρες. Χρόνος ελεύθερο. Αργά το απόγευμα άφιξη στη Σεβίλλη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

6η ημέρα Σεβίλλη
Πρόγευμα σε μπουφέ στο ξενοδοχείο και πανοραμική ξενάγηση, όπου θα θαυμάσουμε τα αναρίθμητα μαδριλένικα αξιοθέατα, όπως τη μεσαιωνική Πλάθα Μαγιόρ, την Πουέρτα δελ Σολ, την Πλάθα δε Οριέντε με τα αγάλματα των Ισπανών βασιλέων, τον Καθεδρικό Ναό της Αλμουδένα, τον σιδηροδρομικό σταθμό Ατότσα, και το νεοκλασικό κτίριο που στεγάζει την Βουλή. Θα διασχίσουμε τη μεγάλη Λεωφόρο Πράδο, όπου βρίσκονται τα μεγάλα μουσεία Πράδο και Ρέινα Σοφία, το μεγάλο Πάρκο Ρετίρο, το γήπεδο Μπερναμπέου. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και για το απόγευμα ελεύθερο σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Ρέινα Σοφία και Μουσείο Πράδο.

7η ημέρα Σεβίλλη-Κάντιθ-Λευκά Χωριά-Ρόντα
Πρόγευμα σε μπουφέ στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το Κάντιθ στις ακτές του Ατλαντικού, μία από τις αρχαιότερες πόλης της Ιβηρικής Χερσονήσου και της Ευρώπης, καθώς ιδρύθηκε στις αρχές του 13ο π.χ. αιώνα από τους Φοίνικες και σήμερα σημαντικό λιμάνι της χώρας. Χτισμένο πάνω σε ένα βράχο ο οποίος ενώνεται με μία μικρή λωρίδα στεριάς με την ηπειρωτική περιοχή και δημιουργεί το Κόλπο του Κάντιθ. Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας και διασχίζοντας το εσωτερικό της Ανδαλουσίας θα επισκεφθούμε τα διάσημα Λευκά Χωριά “los Pieblos Blancos”, με τα εντυπωσιακά συμπλέγματα κυβόσχημων σπιτιών σκαρφαλωμένα στα γεμάτα ελαιόδεντρα βουνά της Ανδαλουσίας που έχουν πάρει το όνομά τους από το ασβεστόχρωμα που χρησιμοποιείται για το βάψιμο των κτηρίων ώστε να διατηρούνται δροσερά στο εσωτερικό. Αργά το απόγευμα άφιξη στη Ρόντα, ίσως το ποιο εντυπωσιακό από τα pueblos blancos της Ανδαλουσίας, κτισμένο πάνω σε έναν επιβλητικό βράχο στο ξακουστή φαράγγι «El Tajo». Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

8η ημέρα Ρόντα-Μαρμπέγια-Μάλαγα-Γρανάδα
Πρόγευμα σε μπουφέ στο ξενοδοχείο και πανοραμική περιήγηση πόλης. Θα δούμε τις τρείς γέφυρες, τον Καθεδρικό Ναό και την Αρένα της πόλης. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το φημισμένο τουριστικό θέρετρο της Μαρμπέγια και διασχίζοντας τα παράλια της Κόστα ντε Σόλ θα φθάσουμε στη Μάλαγα, μία πόλη όπου η πολιτιστική επιρροή των μαυριτανών είναι διάχυτη. Στην περιήγηση μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του 16ου αιώνα, τις κεντρικές πλατείες Πλάζα ντε Ομπίσπο και Πλάζα ντε Μερσεντ και το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Πικάσο. Θα δούμε το περίφημο Αλκαζάμπα, παλάτι–φρούριο των μουσουλμάνων κυβερνητών της Μάλαγα που χρονολογείται το 1057, και τέλος θα δούμε το ρωμαϊκό θέατρο και το Κάστρο ντε Γκιμπραλφάρο. Αναχώρηση για τη Γρανάδα. Άφιξη αργά το απόγευμα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

9η ημέρα Γρανάδα – Μάλαγα
Πρόγευμα σε μπουφέ στο ξενοδοχείο και ξενάγηση πόλης. Η πόλη της Γρανάδα είναι μία από τις ωραιότερες και ιστορικότητες πόλεις της Ισπανίας, κτισμένη πάνω σε τρείς λόφους, στους πρόποδες της οροσειράς Σιέρα Νεβάδα. Το όνομα της οφείλεται στις πολλές ροδιές που καλλιεργούνται στην περιοχή και η ισπανική ονομασία τους είναι «γκρανάδα». Η πόλη διατηρεί το παλιό αραβικό χαρακτήρα της καθώς έχει πολλά και με μεγάλη καλλιτεχνική αξία κτίρια, μεταξύ των οποίων ξεχωριστή θέση έχει η Αλάμπρα (το κόκκινο φρούριο) με το Παλάτι της και την μαυριτανική ακρόπολη που κάνει την πόλη ένα πολιτιστικό και τουριστικό κέντρο της Ισπανίας. Το 1984 η Αλάμπρα αναγνωρίστηκε ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Χρόνος ελεύθερος μέχρι την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Μάλαγα για την πτήση της επιστροφής μας.

10η ημέρα Πτήση Επιστροφής
Άφιξη στην πόλη μας νωρίς το πρωί.
 

Περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια Θεσ/νίκη – Αθήνα – Μαδρίτη // Μάλαγα – Αθήνα – Θεσ/νίκη – Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα – Οκτώ (8) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* – όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο – Πρόγευμα καθημερινά σε μπουφέ στο χώρο του ξενοδοχείου – Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής – Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Δεν Περιλαμβάνονται:
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων – Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων – Εισιτήριο Καθεδρικού Τολέδο (Catedral Primada) 12,5€ (περιλαμβάνει επίσκεψη στον αρχαίο ναό, μουσεία: χορωδία, chapter house, θησαυροφυλάκιο & Sacristy, βασιλικό παρεκκλήσι – capilla de Reyes, το μοναστήρι, οι ζωγραφιές του Bayeu & το παρεκκλήσι st. Blas, καμπαναριό: Campana Gorda με την υπέροχη πανοραμική θέα του Τολέδο) – Εισιτήριο γενικής εισόδου Alhambra 12€ – δωρεάν είσοδος παιδιά κάτω από 12 ετών (περιλαμβάνει όλες τις περιοχές του Μνημειακού συγκροτήματος που είναι ανοιχτές στο κοινό: Alcazaba, Nasrid Palaces, Generalife) – Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται – Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Για περισσότερες πληροφορίες 

Παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 23820 20684
Office
KP Holiday