Παραλίες με αστραφτερή άσπρη άμμο, πυκνές φοινικιές, λίμνες με τιρκουάζ νερά, τροπικά ψάρια και πολύχρωμα κοράλλια συνθέτουν ένα σκηνικό που μοιάζει με όνειρο. .
Τα νησιά χωρίζονται σε 26 μεγάλους φυσικούς κύκλους- ατόλες- που περικλείουν μια στρογγυλή λίμνη. Ο σχηματισμός αυτός εντυπωσιάζει όταν τον δει κανείς από ψηλά. Δημιουργήθηκε με τη βύθιση των ηφαιστιογενών νησιών και την παράλληλη ανάπτυξη των κοραλλιών που τα περιβάλλουν σ ένα κυκλικό ύφαλο. Τα 1192 μικροσκοπικά νησάκια πάνω στον Ισημερινό- αποτελούν ένα σύμπλεγμα 600 χλμ. νοτιοδυτικά της Σρι Λάνκα στον Ινδικό ωκεανό. Μόνο τα 202 είναι κατοικημένα και τα 87 είναι τουριστικά θέρετρα.

Το Μάλε, η πρωτεύουσα, είναι η πιο μικρή του κόσμου (62.973 κάτοικοι). Με τα πόδια περιηγείσαι τα πάντα. Δύο χιλιόμετρα όλα κι όλα. Ήσυχη πόλη με έντονο ινδικό χρώμα και αραβικές επιρροές. Ο χρυσός τρούλος δεσπόζει στο Ισλαμικό κέντρο, το μεγαλύτερο τζαμί, που χωράει 5.000 πιστούς. Το παλάτι του σουλτάνου λειτουργεί ως μουσείο και φιλοξενείς κοστούμια, θρόνους, πανοπλίες και νομίσματα. Το νησί είναι τρομερά πυκνοκατοικημένο και πολλοί τουρίστες δεν το βλέπουν ποτέ γιατί με το που φθάνουν στο διεθνές αεροδρόμιο οδηγούνται κατευθείαν στα νησιά- ξενοδοχεία.

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθεί κάποιος τις Μαλδίβες είναι από το Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο. Το κλίμα είναι τροπικό, 26 με 33 βαθμούς. Τα ζεστά νερά φτάνουν τους 28 β. και ευνοούν τη δημιουργία μοναδικών κοραλιών, την ανάπτυξη ζώων και φυτών που δεν έχουν ταίρι τους στον κόσμο. Οι μουσώνες είναι σχετικά ήπιοι. Το Μαλέ βρίσκεται 3 ώρες μπροστά από την Ελλάδα.
Το νόμισμα είναι η Ρουπία.

Οι κάτοικοι μιλούν την τοπική διάλεκτο ντιβεχί με έντονη Αραβική επιρροή και εξωτική ακουστική.Από τις ξένες γλώσσες τα αγγλικά ομιλούνται παντού.
Ο παράδεισος έχει άρωμα καρύδας και το νόημα της ζωής έχει διαστάσεις μιας βάρκας, ξύλινης, παραδοσιακής που πλέει πάνω από τον πιο πολύχρωμο ωκεανό του πλανήτη. Μαλδίβες ! Ένας τόπος όπου ο πολιτισμός και οι ανέσεις ωχριούν μπροστά στην ηδονή που προσφέρει η τυρκουάζ θάλασσα, η σκιά των φοινίκων και η απαλή άμμος. Εδώ έρχεσαι για να μη κάνεις τίποτα. Αρκεί νάχεις μάτια να απολαμβάνεις.

Για περισσότερες πληροφορίες 

Παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 23820 20684
Office
KP Holiday