Λίγα λόγια

Το Μεγανήσι είναι είναι ένα μικρό νησί, τοποθετημένο μεταξύ Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας. Πήρε το όνομά του από το γεγονός πως αποτελεί το μεγαλύτερο νησί των Τηλεβοΐδών νήσων. 
 

Ιστορία

Το νησί κατοικείται από τα αρχαία χρόνια, όταν ονομαζόταν Τάφος ή Ταφιάς. Κατά την εποχή του χαλκού, αποτέλεσε το κέντρο του πειρατικού λαού των Τηλεβόων, από όπου πήραν και το όνομά τους οι Τηλεβοΐδες νήσοι. Αργότερα το νησί ακολούθησε την πορεία της Λευκάδας, όπου ανήκει μέχρι και σήμερα. Το 1864, προσαρτάται στην Ελλάδα μαζί με τα υπόλοιπα νησιά των Επτανήσων. Λέγεται πως κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο, σε μια θαλάσσια σπηλιά του Μεγανησίου ήταν η μυστική βάση του υποβρυχίου Παπανικολής. 

Αξιοθέατα

Στο Μεγανήσι θα θαυμάσετε όμορφα φυσικά τοπία και αμέτρητες πεντακάθαρες παραλίες. Περιπλανηθείτε στα γραφικά σοκάκια του Κατωμερίου, το οποίο είναι η πρωτεύουσα του νησιού. Το διασημότερο αξιοθέατο του νησιού είναι αναμφίβολα η σπηλιά του Παπανικολή, η πρόσβαση στρο οποίο γίνεται μόνο μέσω θαλάσσης, ενώ εντυπωσιακό είναι και το παλιό ξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, το οποίο αξίζει να επισκεφθεί κανείς. Επιπλέον, στη βόρεια πλευρά του νησιού η ακτογραμμή σχηματίζει πολλά “φιορδ”, όπου απόκρημνοι βράχοι και αμμωδεις παραλίες συνυπάρχουν αρμονικά. 

Παραλίες

Αδιαμφισβήτητα το μεγάλο “ατού” του νησιού είναι οι παραλίες του. Σμαραγδένια νερά, ψιλή άμμος ή βότσαλο και πυκνή βλάστηση είναι τα στοιχεία των παραλιών του Μεγανησίου. Θα βρείτε εκπληκτικές παραλίες κατά μήκος όλου του νησιού. Ενδεικτικά, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τις παραλίες Άη Γιάννης, Σπήλια, Φανάρι, Αθερινός, Λιμονάρι, Ελιά και Λουτρολίμνη. Αφιερώστε μια μέρα στις αμμώδεις παραλίες των “φιορδ” του νησιού, όπου θα σας μεταφέρουν τα καΐκια που κάνουν τη διαδρομή συχνά. 

Φαγητό

Στο Μεγανήσι θα βρείτε πολλά εστιατόρια και ταβέρνες για να απολαύσετε φρέσκα ψάρια και άλλα εδέσματα των ελληνικών θαλασσών. Εκτός αυτού, στο νησί λειτουργούν εστιατόρια με βάση την ιταλική κουζίνα, για όσους επιθυμούν πιο διεθνής γεύσεις για τον ουρανίσκο τους. Φυσικά, δε λείπει το γρήγορο street food, αφού σε πολλά σημεία του νησιού θα βρείτε γρήγορες νοστιμιές όσο ανακαλύπτεται τους κρυμμένους θησαυρούς του τόπου. 

Νυχτερινή διασκέδαση

Η νυχτερινή ζωή του νησιού βρίσκεται αναμφίβολα στο Κατωμέρι. Εκεί θα βρείτε όμορφα καφέ και bars για να απολαύσετε το ποτό σας υπό τον ήχο χαλαρής μουσικής. Για όσους είναι φαν των πάρτι, στο νησί θα βρείτε λίγα μεν αλλά εξαιρετικά δε, μαγαζιά όπου η διασκέδαση καλά κρατέι μέρχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Χρήσιμες πληροφορίες

Ο κωδικός κλήσης για το Μεγανήσι 26450. 

Το Μεγανήσι διαθέτει το λιμάνι του στο γραφικό ψαροχώρο Βαθύ, ενώ πλοία δένουν και στο λιμάνι των Σπήλιων. 

Η μετακίνηση εντός του νησιού γίνεται με δημόσια συγκοινωνία. Σε μικρή απόσταση από το λιμάνι υπάρχει σταθμός του λεωφορείου για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων σας. 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 23820 20684