KP HOLIDAYS: Tel. +302382020684 | kpholidays@yahoo.gr
Μελανησία, Παπούα, Φίτζι, Νησιά Σολομώντος  – 9.190€

Περιγραφή Ταξιδιού

Το υψίπεδο της Νέας Γουϊνέα, απομονωμένο από τον υπόλοιπο κόσμο λόγω των πανύψηλων βουνών που το περιβάλλουν, αποτελεί την σημαντικότερη ίσως αιτία αποκλεισμού της περιοχής από την «εξέλιξη» που βίωσε ο υπόλοιπος πλανήτης στο πέρασμα των αιώνων. Μόλις το 1933, Αυστραλοί εξερευνητές ανακάλυψαν το εύφορο οροπέδιο όπου ζούσαν σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι σε πρωτόγονη κατάσταση, όπως ακριβώς 10.000 χρόνια πριν! H επίσκεψη μιας τέτοιας περιοχής, κατάδυση στις αρχέγονες συνήθειες του ανθρώπου, στις πρώτες προϊστορικές κοινωνίες, που ευτυχώς, διατηρούνται ακόμα και σήμερα σχεδόν αναλλοίωτες, αποτελεί την πεμπτουσία του ταξιδιού, ειδικά φέτος που συνδυάζεται με το μοναδικό πολιτιστικό γεγονός του ΕΤΗΣΙΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ των ΦΥΛΩΝ των ΥΨΙΠΕΔΩΝ της ΠΑΠΟΥΑ. Σε συνδυασμό με τα νησιωτικά συγκροτήματα των Νησιών Σολομώντος και Φίτζι, το οδοιπορικό μας στη Μελανησία, θα σας μαγέψει.

Το ταξίδι περιλαμβάνει

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση).
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4* & 5* και στα καλύτερα διαθέσιμα στα μικρά μέρη.
 • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία).
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρος Έλληνας Αρχηγός/Συνοδός του ταξιδιού & τοπικοί ξεναγοί.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

Διάρκεια ταξιδιού

20 ημέρες.

Φυσική κατάσταση

Καλή φυσική κατάσταση

Διανυκτερεύσεις

Συνολικά: 16

Αναλυτικά:
Χώρα: Αυστραλία
Πόλη: Μπρισμπέιν (1), Σίδνεϋ (1)
Χώρα: Παπούα Νέα Γουινέα
Πόλη: Πόρτ Μόρεσμπυ (3), Τάρι (2), Μάουντ Χάγκεν (2), Μαντάνγκ (2)
Χώρα: Ν. Σολομώντα
Πόλη: Χονιάρα (2)
Χώρα: Φίτζι
Πόλη: Νάντι (3)

Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1η: Αθήνα – Μπρισμπέιν

Πτήση για το Μπρισμπέιν, την 3η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 2η: Μπρισμπέιν

Άφιξη αργά το βράδυ στο Μπρισμπέιν και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: Μπρισμπέιν – Πόρτ Μόρεσμπυ

Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο για την ολονύκτια πτήση μας για το Πορτ Μόρεσμπυ, την πρωτεύουσα της Παπούα Νέας Γουινέας.

Ημέρα 4η: Πόρτ Μόρεσμπυ – Τάρι

Το πρωί πετάμε για το Τάρι, στα Χάιλαντς της Παπούα εκεί που οι άνθρωποι ζουν ακόμα στη λίθινη εποχή. Απογευματινή γνωριμία με τη γύρω περιοχή και την ιδιόμορφη χλωρίδα και πανίδα της.

Ημέρα 5η: Τάρι

Η μέρα μας σήμερα είναι αποκαλυπτική. Η ολοήμερη επίσκεψη στα χωριά της περιοχής της φυλής των Χούλι όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα πολύ ενδιαφέροντα ήθη και έθιμα των ανθρώπων της περιοχής που ήρθαν σε επαφή με τον πολιτισμό μόλις το 1933, θα μας χαρίσει εμπειρίες τόσο μοναδικές όσο και η ίδια η Παπούα. Το αποκορύφωμα έρχεται με την παρακολούθηση των περίφημων τοπικών χορών Σινγκ Σινγκ, όπου για αιώνες οι κάτοικοι των Χάιλαντς μιμούνται ιδανικά τα υπέροχα παραδείσια πτηνά της περιοχής.

Ημέρα 6η: Τάρι – Μάουντ Χάγκεν

Ναυλωμένη πτήση για το Μάουντ Χάγκεν. Άφιξη στην μεγαλύτερη και σημαντικότερη πόλη των Highlands που για τις δύο επόμενες μέρες όπως και κάθε χρόνο τον Αύγουστο θα γίνει το επίκεντρο του πιο φαντασμαγορικού θεσμού της Μελανησίας, την ετήσια συνάντηση/γιορτή των φυλών των υψιπέδων.

Ημέρα 7η: Μάουντ Χάγκεν

Δύο μέρες σπάνιας ταξιδιωτικής απόλαυσης μας περιμένουν. Εδώ θα γίνουμε αυτόπτες μάρτυρες μοναδικών σκηνών και τελετών από τους χιλιάδες αυτόχθονες που θα κατακλύσουν την πόλη και θα γιορτάσουν με ένταση και ζωντάνια, όπως άλλωστε κάνουν κάθε χρόνο, ξετυλίγοντας μπροστά μας τα πιο εντυπωσιακά έθιμα που συνοδεύουν τον αρχέγονο τρόπο ζωής τους.

Ημέρα 8η: Μάουντ Χάγκεν

Ημέρα ελεύθερη.

Ημέρα 9η: Μάουντ Χάγκεν – Μαντάνγκ

Η σημερινή οδική διαδρομή ξεκινάει από την κοιλάδα Γουάγκι με τις ατελείωτες φυτείες καφέ και τσαγιού, όπου ζει η φυλή των «λασπανθρώπων» του Ασάρο. Η μύησή μας στα ήθη και στα έθιμα της άκρως ενδιαφέρουσας από ανθρωπολογικής άποψης φυλής είναι πάντα μία αξιόλογη ταξιδιωτική εμπειρία. Στη συνέχεια μέσω της πόλης της Γκορόκα και αφού εγκαταλείψουμε τα υψίπεδα, θα φτάσουμε στις ακτές του Ειρηνικού και στο γραφικό Μαντάνγκ.

Ημέρα 10η: Μαντάνγκ

Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στη γνωριμία μας με την μητρόπολη της Ανατολικής Παπούα, την επίσκεψή μας στο κοντινό Αλέξισχάφεν με τα διάσημα απομεινάρια από τις μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ενώ παράλληλα θα έχουμε και την ευκαιρία να κολυμπήσουμε στα γαλαζοπράσινα νερά της περιοχής και να απολαύσουμε τις υπέροχες αμμουδιές κάποιου κοντινού νησιού που βρίσκεται κοντά στη στεριά.

Ημέρα 11η: Μαντάνγκ – Πορτ Μόρεσμπυ

Σήμερα πετάμε πίσω για το Πορτ Μόρεσμπυ. Το απόγευμα μας περιμένει η επίσκεψη στα «πλωτά» χωριά γύρω από την πόλη που ακόμα και σήμερα ζούνε αρκετές χιλιάδες κάτοικοι από την νησιωτική Μελανησία.

Ημέρα 12η: Πορτ Μόρεσμπυ

Η μέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στη γνωριμία μας με την πρωτεύουσα της χώρας που αποτελεί μία πόλη που έχει όλα τα ιδιαίτερα εκείνα χαρακτηριστικά που συνθέτουν τον μοναδικό χαρακτήρα της Παπούα. Το κοινοβούλιο με την ιδιότυπη αρχιτεκτονική του και το Εθνικό Μουσείο αποτελούν τα κυριότερα από τα αξιοθέατα της σημερινής μας περιήγησης.

Ημέρα 13η: Πορτ Μόρεσμπυ – Χονιάρα

Πτήση για ένα από τα πιο απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα νησιωτικά συμπλέγματα της Μελανησίας που έγινε πασίγνωστο από τις επικές και ιδιαίτερα φονικές μάχες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πόλεμου, τα νησιά του Σολομώντος.

Ημέρα 14η: Χονιάρα

Η σημερινή μας ημέρα, είναι αφιερωμένη τόσο στην πρωτεύουσα Χονιάρα όσο και στο ίδιο το περίφημο νησί του Γκουανταλκανάλ εδώ που έγιναν μερικές από τις φονικότερες ναυμαχίες της Παγκόσμιας Ιστορίας. Η τροπική βλάστηση σε συνδυασμό με τις υπέροχες παραλίες, τα γραφικά χωριά καθώς και τα μνημεία από τις συγκλονιστικές μάχες θα γεμίσουν με τον καλύτερο τρόπο τη μέρα μας.

Ημέρα 15η: Χονιάρα – Νάντι

Αλλαγή σκηνικού με σύντομη πτήση για τη Νάντι, στα νησιά Φίτζι. Άφιξη στο Βίτι Λέβου, το πιο σημαντικό νησί των Φίτζι και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 16η: Nάντι

Ολοήμερη κρουαζιέρα με ειδικό καταμαράν στο αρχιπέλαγος Μανά με επίσκεψη σε ένα από τα τροπικά νησιά του αρχιπελάγους, που απέκτησαν παγκόσμια φήμη λόγω της μοναδικής ομορφιάς τους.

Ημέρα 17η: Nάντι

Η σημερινή μας ολοήμερη εκδρομή στο νησί Βίτι Λέβου θα μας αποκαλύψει ένα τοπίο με θαυμάσιες παραλίες, γεμάτο από φοίνικες και φυτείες ζαχαροκάλαμου και θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στη Σούβα, την πρωτεύουσα των Φίτζι και σημαντικότερη πόλη της Μελανησίας.

Ημέρα 18η: Νάντι – Σύδνεϋ

Σήμερα πετάμε για την Μητρόπολη της Αυστραλίας το Σύδνεϋ. Το απόγευμα είναι η καλύτερη ώρα για μια βόλτα μέχρι το περίφημο λιμάνι της πόλης, με την περίφημη Χάρμπορ Μπριτζ και την παγκοσμίου φήμης Όπερα.

Ημέρα 19η: Σύδνεϋ – Πτήση για Αθήνα

Ολοήμερη ξενάγηση της μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας που κυριαρχούν η γραφική περιοχή Ροκς εκεί που εγκατασταθήκαν οι πρώτοι άποικοι στις αρχές του 18ου αιώνα, η διάσημη Όπερα (εξωτερικά) σε σχήμα αμοιβάδας, το Υπερμοντέρνο Ντάρλιγκ Χάρμπορ, το Ντάουν Τάουν με τους ουρανοξύστες να αναμιγνύονται με τα κτίρια της Βικτωριανής εποχής καθώς και οι κοσμοπολίτικες παραλίες στο Ελίζαμπεθ Μπέυ & Μποντάι, εδώ που έχουν τα σπίτια τους οι πλουσιότεροι κάτοικοι της πόλης. Το βράδυ πετάμε μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αθήνα.

Ημέρα 20ή: Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα.

 • Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
 • Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη. Ρωτήστε μας  για τις τιμές.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 23820 20684