Πάσχα στην Πάρο αεροπορικώς από Θεσσαλονίκη

Αεροπορικώς, 4 ημέρες

Πάρος

απο 369 €

Τιμή ανα άτομο

Πρόγραμμα

 1η ημέρα (Μεγ. Παρασκευή): Ελεύθερη ημέρα – Αποκαθήλωση τον Αγ. Γεώργιο στη Λαγκάδα – κέρασμα της παραδοσιακής ρεβυθάδας -αναπαραστάσεις των Παθών
Παρασκευή ξεκινά με την Αποκαθήλωση, με ένα επιβλητικό τελετουργικό στον Αγ. Γεώργιο στη Λαγκάδα, σ’ένα υπέροχο σκηνικό της φύσης πάνω στο βουνό. Η μέρα συνεχίζεται το μεσημέρι με το κέρασμα της παραδοσιακής ρεβυθάδας στο χωριό του Προδρόμου και τελειώνει το βράδυ με τις αναπαραστάσεις των Παθών στα χωριά Μάρπησσα, Μάρμαμα, Πρόδρομος, Λεύκες & Άσπρο Χωριό. Νέοι & νέες των χωριών παίρνουν μέρος στις αναπαραστάσεις της ζωής και των παθών του Ιησού στη διαδρομή της λιτανίας του Επιταφίου, αναπαριστώντας με μοναδικό τρόπο σκηνές από την είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, το Μυστικό Δείπνο, την προσευχή στο Όρος των Ελαιών, τη Σταύρωση και την Ανάσταση. Παράλληλα, στην Παροικιά κυριαρχεί η κατανυκτική ατμόσφαιρα στην περιφορά και τη συνάντηση των 3 επιταφίων με τους πιστούς να ακολουθούν σε μια σιωπηλή ακολουθία.
2η ημέρα Ελεύθερη ημέρα – Ανάσταση – Κωδονοκρουσίες
Το Μ. Σάββατο, στις 12 τα μεσάνυχτα συνοδεύει το «Χριστός Ανέστη» η φαντασμαγορική ατμόσφαιρα στα χωριά με κωδονοκρουσίες και πυροτεχνήματα που κάνουν τη νύχτα μέρα, εορτάζοντας την Ανάσταση του Θεανθρώπου. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά ξωκλήσια και μοναστήρια που βιώνουν την Ανάσταση ιδιαίτερα κατανυκτικά, υπό το φως των κεριών και με μόνο ήχο τις καμπάνες, δίνοντας στο μυστήριο μια ιδιαίτερα επιβλητική ατμόσφαιρα.
3η ημέρα Ελεύθερη ημέρα – Πασχαλινό γλέντι – αναβίωση του εθίμου της “κούνιας”.
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια η ημέρα είναι στη διάθεση σας για το Την Κυριακή του Πάσχα, όλο το νησί γιορτάζει και κατακλύζεται από τις μυρωδιές ψητών, αφού έχουμε βγει από τη Σαρακοστή και το κέφι κάθε παρέας ανεβαίνει με χορό, τραγούδι και καλό Παριανό κρασί.Στη Νάουσα, στο λιμανάκι, στήνεται ένα ολοήμερο γλέντι από όλα τα μαγαζιά και με μια κοινή μουσική γίνονται όλοι μια παρέα γλεντώντας και πίνοντας από το μεσημέρι μέχρι…αργά το βράδυ! Παράλληλα οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία της Δεύτερης Ανάστασης στη Νάουσα, με ήχους μπουρλώτων κατά την περιφορά της εικόνας της Παναγίας. Στη Μάρπησσα έχουμε τη γιορτή της αγάπης με νησιώτικο γλέντι και την αναβίωση του εθίμου της “κούνιας”.Το γλέντι δε σταματά καθώς και τη Δευτέρα υπάρχουν πολλά πανηγύρια στους Αϊ-Γιώργηδες της Πάρου -στην Αγκαιριά, τη Λαγκάδα και τη Νάουσα-, με παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα, γλέντι, χορό κεράσματα και σούμα!
4η ημέρα Ελεύθερη ημέρα – Πτήση επιστροφής
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για να χαρείτε την πόλη της Ρόδου .Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής

ΠΑΡΟΧΕΣ

Οι παραπάνω τιμές περιλαμβάνουνε:
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογή σας
  • Πρωινό στο ξενοδοχείο της επιλογή σας
  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήση της Aegean Airlines από / προς Πάρο
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόρος διαμονής

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ-ΤΙΜΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 23820 20684