Πάσχα στη Χίο 4ημ. με τον φαντασμαγορικό ρουκετοπόλεμο!

Αεροπορικώς, 4,5 ημέρες

Χίος

απο 269 €

Τιμή ανα άτομο

Πρόγραμμα

1η ημέρα Μεγάλη Παρασκευή
Αρκετό καιρό πριν το Πάσχα οι ρουκέτες ετοιμάζονται στο Βροντάδο, για να πάρουν θέση, το βράδυ της Ανάστασης, για τον πιο δυναμικό ρουκετοπόλεμο! Οι αμέτρητες εκκλησιές, τα βυζαντινά μοναστήρια και τα ξωκλήσια ενισχύουν τη θρησκευτική ατμόσφαιρα και το κατανυκτικό πνεύμα των ημερών.
Τη Μεγάλη Παρασκευή οι Επιτάφιοι στολίζονται μεγαλόπρεπα από τα κορίτσια,η περιφορά τους γίνεται με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και συνοδεύονται από φλογισμένους φανούς που φωτίζουν τον ουρανό αλλά και τις καρδιές μας.Στη Χώρα οι Επιτάφιοι των μεγάλων εκκλησιών συναντιούνται στην κεντρική πλατεία,σ’ ένα θέαμα μοναδικό. Με ιδιαίτερη παράδοση στη μαγειρική τέχνη, οι νοικοκυρές της Χίου ετοιμάζουν αυτές τις γιορτινές μέρες εφτάζυμα ψωμιά,κουλούρια με μαστίχα και πασπαλισμένα με ζάχαρη,αφράτα τσουρέκια και την «κούτσα» (κούκλα από ζύμη κουλουριών με ένα αυγό κόκκινο στο μέτωπο).
 
2η ημέρα Μεγάλο Σάββατο
Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου την παράσταση κλέβει ο ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο.Την ώρα που οι καμπάνες θα σημάνουν χαρμόσυνα την Ανάσταση,από τις εκκλησίες του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας της Ερυθιανής στο Βροντάδο εκτοξεύονται ρουκέτες και πυροτεχνήματα με στόχο ο ένας την ενορία του άλλου.Θέαμα μοναδικό, ξεχωριστό στην ανοιξιάτικη νύχτα. Κι όταν ο «πόλεμος» τελειώσει, χωρίς… νικητές και νικημένους, έρχεται η ώρα του φιλιού της αγάπης,του τσουγκρίσματος των αυγών και του γλεντιού της παρέας.
 
3η ημέρα Κυριακή του Πάσχα
Το Πάσχα στη μυροβόλο Χίο είναι αξέχαστη εμπειρία, που αξίζει να τη ζήσετε! Φεύγοντας από τη Χίο,θα πάρουμε μαζί μας μαστίχα,ούζο,λικέρ μαστίχα και εξαιρετικά γλυκά κουταλιού (καταπληκτικό το φιστίκι).
 
4η ημέρα Δεύτερη Ημέρα του Πάσχα
Σήμερα σας προτείνουμε να κάνετε μία περιήγηση στη Νότια Χίο, στα λεγόμενα Μαστιχοχώρια. Πρόκειται για καστροχώρια με στενά δαιδαλώδη εσωτερικά σοκάκια, βυζαντινές εκκλησίες, παρθένες παραλίες και τη λεπτή ευωδιά της μαστίχας. Εδώ ευδοκιμεί η μαστίχα που παράγεται από το μαστιχοφόρο σχίνο, θαμνώδες δέντρο που καλλιεργείται μόνο στο νότιο τμήμα  του νησιού, από την αρχαιότητα έως σήμερα και κάνει το νησί γνωστό σε όλο τον κόσμο.
 
5η ημέρα Πτήση επιστροφής
Ελεύθερος χρόνος στο υπέροχο νησί της Χίου για τις τελευταίες βόλτες .Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής

 

ΠΑΡΟΧΕΣ

Οι παραπάνω τιμές περιλαμβάνουν αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή με πρωινό ,με δυνατότητα ενοικίασης Ι.Χ.
 
Δεν περιλαμβάνονται: Φόρος διαμονής & Φόροι αεροδρομίου 35€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ-ΤΙΜΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 23820 20684