ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ

6 ΗΜΕΡΕΣ

1η ημέρα Αναχώρηση για Βελιγράδι (Περιήγηση Πόλης)
Αναχώρηση νωρίς το πρωί για σύνορα Ευζώνων. Περνώντας περιφερειακά από τα Σκόπια, φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας. Διέλευση των συνόρων και εισερχόμαστε στη Σερβία. Άφιξη στην πρωτεύουσα, το Βελιγράδι. Θα δούμε τα κατεστραμμένα ακόμη κτίρια από τον πόλεμο των Νατοϊκών δυνάμεων, το κρατικό Θέατρο, το Εθνικό και εθνολογικό μουσείο, τη Βουλή, το Δημαρχείο της πόλης και το Σερβικό Πατριαρχείο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα Βελιγράδι – Ζάγκρεμπ
Πρόγευμα & αναχωρούμε για το Ζάγκρεμπ. Με την άφιξή μας ξεκινάμε την περιήγηση μας στο Ζάγκρεμπ το οποίο αποτελείται από τρία τμήματα: τα δύο παλαιότερα τμήματα (Κάπτολ και Γκόρντι Γκραντ) που βρίσκονται στο ψηλότερο σημείο κι από την Ντόλνι Γκραντ (“Κάτω Πόλη”) με εκτεταμένες σύγχρονες συνοικίες άλλα και βιομηχανικές περιοχές. Αξιοθέατα της πόλης αποτελούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Ζάγκρεμπ, το Κροατικό Μουσείο Φυσικών Επιστημών, το Μουσείο Μίμαρα, το Εθνικό Θέατρο και η Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα Ζάγκρεμπ – Τεργέστη – Κόπερ – Πορτορόζ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την Τεργέστη. Άφιξη και η περιήγησή μας αρχίζει με την Αρχόντισσα της Αδριατικής αλλά και το πρώτο μεγάλο λιμάνι της Ιταλίας, ένα ολοζώντανο μνημείο νεότερης ιστορίας και επίκεντρο σημαντικών εξελίξεων. Θα δούμε την ελληνική εκκλησία της Τεργέστης, τον Άγιο Νικόλαο, το ονομαζόμενο Canal Grande, το ναός του Αγίου Αντωνίου, τον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και της Αγίας Τριάδος. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για το Κόπερ της Σλοβενίας, την πόλη καταγωγής του Ιωάννη Καποδίστρια. Το Κόπερ είναι το μοναδικό λιμάνι της Σλοβενίας. Εκτός από το λιμάνι σημαντικό είναι και το πανεπιστήμιο που διαθέτει η πόλη. Ελεύθερος χρόνος και συνεχίζουμε με επίσκεψη στο γραφικό Πορτορόζ που είναι το «Καμάρι της Σλοβενίας», Τα στενά σοκάκια του δημιουργούν ένα μικρό λαβύρινθο. Περπατήστε ανάμεσα στα σοκάκια και ανακαλύψτε μικρά μαγαζάκια, ωραία πλακόστρωτα και εκκλησίες. Έπειτα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

4η ημέρα Ζάγκρεμπ – Σπήλαϊα Ποστόϊνα – Λίμνη Μπλέντ – Λιουμπλιάνα
Πρόγευμα & αναχώρηση για τα σπήλαια Ποστόινα. Θα επισκεφθούμε τα μεγαλοπρεπή σπήλαια Ποστόινα, που θεωρούνται δεύτερα σε μέγεθος σπήλαια της Ευρώπης. Με ειδικό τρενάκι διασχίζουμε ένα μεγάλο τμήμα του μεγάλου σπηλαίου και απολαμβάνουμε το μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο, από σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων. Συνεχίζουμε για τη λίμνη Μπλεντ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Ιουλιανών Άλπεων και είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη της περιοχής. Θα επισκεφθούμε το φημισμένο κάστρο του Μπλεντ όπου από ψηλά θα έχουμε μια πανοραμική και εντυπωσιακή εικόνα της λίμνης. Στο νησάκι, που είναι το μοναδικό της Σλοβενίας, βρίσκεται μία παλιά μπαρόκ εκκλησία. Συνεχίζουμε για τη Λιουμπλιάνα. η πόλη που είναι χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονα στοιχεία από την Αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική σε αρκετά κτίρια. θα δούμε το παλαιό Δημαρχείο και τον Καθεδρικό Ναό που δεσπόζουν την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

5η ημέρα Ζάγκρεμπ – Λίμνες Πλίτβιτσε
Πρόγευμα & αναχωρούμε για τις Λίμνες Πλίτβιτσε, που είναι στην κυριολεξία ένα θαύμα της φύσης, ένας τόπος τέτοιας απερίγραπτης ομορφιάς, ώστε ανακηρύχθηκε το 1979 από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Ο δρυμός των λιμνών Πλίτβιτσε είναι ιδιαίτερα γνωστός για τους πολλούς μικρούς και μεγάλους εντυπωσιακούς υδάτινους καταρράκτες που δημιουργούν πέφτοντας 16 μεγάλες και πολλές μικρότερες, γαλαζοπράσινες, πεντακάθαρες λίμνες, μέσα στις οποίες κολυμπούν ψάρια και φυτρώνουν νούφαρα και ορχιδέες. Χρόνος ελεύθερος για να απαθανατίσετε το πανέμορφο τοπίο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

6η ημέρα Ζάγκρεμπ – Επιστροφή
Πρόγευμα. Επιστροφή στη πόλη μας μέσω διέλευσης των συνόρων και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις.
 

Περιλαμβάνονται:
Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας – όπως αυτό αναφέρεται στον τιμοκατάλογο – Πρόγευμα & ένα δείπνο καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου – Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα – Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής – Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Δεν Περιλαμβάνονται:
Εισιτήριο Εισόδου Σπήλαια Ποστόινα ενήλικας 25,8€ – παιδί 6-15 ετών 15,5€ – Εισιτήριο Εισόδου Κάστρο Μπλεντ ενήλικας 11€ – παιδί έως 14 ετών 5€ – Εισιτήριο Εισόδου Εθνικό Πάρκο Λίμνες Πλίτβιτσε ενήλικες 250ΗΚΝ περίπου 35€ – παιδί 7-18 ετών 110ΗΚΝ περίπου 15€ – Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά – Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους – Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται

Για περισσότερες πληροφορίες 

Παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 23820 20684
Office
KP Holiday