Ελσίνκι-Στοκχόλμη-Ουψάλα-Έρεμπρο-Κάρλσταντ-Όσλο Μπέργκεν-Γκέιλο-Κοπενγχάγη-Κάστρο Frederiksborg

10 ΗΜΕΡΕΣ ΠΛΗΡΕΣ πρόγραμμα ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑΣ


1η ημέρα Πτήση Για Ελσίνκι (Ξενάγηση Πόλης)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο & αναχώρηση για το Ελσίνκι. Άφιξη στο Ελσίνκι και πρώτη γνωριμία με την «Κόρη της Βαλτικής» ξεκινάει. Θα δούμε τα παγοθραυστικά του φινλανδικού στόλου, το προεδρικό μέγαρο και την υπαίθρια αγορά στο λιμάνι, τον ορθόδοξο ναό Ουσπένσκι, την πλατεία της γερουσίας με τον καθεδρικό του Αγίου Νικολάου, το Ολυμπιακό Στάδιο, το κτίριο της Όπερας, τα ναυπηγεία, το μνημείο του συνθέτη Σιμπέλιους, την περίφημη εκκλησία των Βράχων, τις παραθαλάσσιες σάουνες & τα παγοθραυστικά. Τέλος, θα περιδιαβούμε τις παραδοσιακές υπαίθριες αγορές της πόλης με τα ξυλόγλυπτα προϊόντα των Σάμι (κατοίκων στη βόρεια Σκανδιναβία) & τα εντυπωσιακά κομμάτια σύγχρονου design. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

2η ημέρα Ελσίνκι – Κρουαζιέρα (Ελσίνκι/ Μαριενχαμν/ Στοκχόλμη)
Μετά το πρόγευμα θα μεταφερθούμε στο λιμάνι. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στους δρόμους της πρωτεύουσας αρχιτεκτονικού σχεδίου του έτους 2012 & θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο πολυκατάστημα της Σκανδιναβίας, το Stockmann. Το απόγευμα, θα επιβιβαστούμε σ’ ένα από τα κρουαζιερόπλοια που κάνουν το ταξίδι για την Στοκχόλμη. Τακτοποίηση στις καμπίνες & χρόνος για να εξερευνήσουμε τα καταστρώματα του πλοίου. Μέσα από το αρχιπέλαγος που διασχίζουμε περνάμε δίπλα από το θαλάσσιο φρούριο Σουομελίνα, το επιβλητικό αμυντικό κάστρο που εκτείνεται σε 6 νησιά. Διανυκτέρευση εν πλω σε καμπίνα.

3η ημέρα Στοκχόλμη (Ξενάγηση Πόλης) – Δώρο Εκδρομή Ουψάλα
Άφιξη το πρωί στη Στοκχόλμη. Πρώτη γνωριμία με την «Βενετία του Βορρά» που βρίσκεται χτισμένη επάνω σε δεκάδες νησιά. Ξενάγηση για να γνωρίσετε την ιστορία της σουηδικής πρωτεύουσας και να περιηγηθείτε στο μεσαιωνικό κομμάτι της πόλης, το παλάτι, το δημαρχείο στις αίθουσες του οποίου πραγματοποιείται η απονομή των βραβείων Νόμπελ, την Όπερα, το Κοινοβούλιο & τους εμπορικούς δρόμους. Στη συνέχεια, αξίζει να επισκεφθείτε το καινούργιο μουσείο που στεγάζει το πολεμικό πλοίο «Βάασα», το οποίο ανασύρθηκε από το βυθό του λιμανιού της πόλης. Το απόγευμα σας προσφέρουμε εκδρομή στην Ουψάλα, με το τεράστιο αστεροσκοπείο της, το διάσημο πανεπιστήμιό της & το Καθεδρικό του 14ου αιώνα. Επιστροφή στη Στοκχόλμη.

4η ημέρα Στοκχόλμη – Έρεμπρο – Κάρλσταντ – Όσλο
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Συνεχίζουμε το πανέμορφο ταξίδι μας διασχίζοντας καταπράσινα τοπία, δάση & ειδυλλιακές μικρές & μεγάλες λίμνες με κρυστάλλινα νερά. Φθάνουμε στο Έρεμπρο, μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Σουηδίας. Την πόλη που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κόμβους στην ενδοχώρα. Θαυμάζουμε το κάστρο του Έρεμπρο, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το Δημαρχείο & το κτίριο Γκάμλα Σπαρμπανκσουσέτ. Συνεχίζουμε για το γραφικό Κάρλσταντ και αργά το απόγευμα, φθάνουμε στη Νορβηγική πρωτεύουσα, πανοραμικά χτισμένη πάνω στο βόρειο άκρο του ομώνυμου Οσλοφιόρδ που περιτριγυρίζεται από κατάφυτες οροσειρές. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

5η ημέρα Όσλο – Μπέργκεν (περιήγηση πόλης)
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Αναχώρηση για το Μπέργκεν. Το Μπέργκεν είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας και μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης, καθώς συνδυάζει την ομορφιά όλων των σκανδιναβικών χωρών. Περιήγηση στη παλιά πόλη Bryggen όπου εντύπωση μας κάνουν τα έντονα χρώματα στα κτίρια με την περίεργη κλίση που φαίνεται σαν να ακουμπάνε το ένα το άλλο και έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

6η ημέρα Μπέργκεν – Εκδρομή Στα Ομορφότερα Νορβηγικά Φιόρδ – Γκέιλο
Πρόγευμα και αναχώρηση για να κάνουμε μία μίνι κρουαζιέρα (διάρκεια 2 ώρες περίπου) από Gudvangen και τελικό προορισμό το Flam. Θα θαυμάσουμε ένα από τα μεγαλύτερα Νορβηγικά φιόρδ. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο τραίνο για να κάνουμε μία από τις ομορφότερες διαδρομές τραίνου (Flam-MyrdalGeilo). Επιβίβαση στο λεωφορείο με τελικό προορισμό το Γκέιλο. Ελεύθερος χρόνος. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

7η ημέρα Γκέιλο – Όσλο (Ξενάγηση Πόλης)
Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Αναχώρηση για το Όσλο. Στην περιήγησή μας θα δούμε το Κοινοβούλιο, το παλάτι με το νεοκλασικό τους ύφος, το μοντέρνο δημαρχείο, το γοτθικό καθεδρικό ναό, την πανέμορφη Όπερα, το πάρκο Φρόγκνερ με τα περίφημα γλυπτά του Βίγκελαντ από γρανίτη και σφυρηλατημένο σίδερο και το πολύ σημαντικό στο είδος του μουσείο με πλοία των Βίκινγκς. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

8η ημέρα Όσλο – Κρουαζιέρα (Όσλο – Κοπενγχάγη)
Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Αναχώρηση για το λιμάνι. Ελεύθερος χρόνος μέχρι την επιβίβασή μας στο κρουαζιερόπλοιο με προορισμό την Κοπενγχάγη. Τακτοποίηση στις καμπίνες & χρόνος για να εξερευνήσουμε τα καταστρώματα του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω σε καμπίνα με ημιδιατροφή.

9η ημέρα Κοπεγχάγη – Κάστρο Frederiksborg
Πρόγευμα στο εστιατόριο του κρουαζιερόπλοιου. Αρχίζει η γνωριμία μας με μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Το όνομά της σημαίνει «Λιμάνι των εμπόρων». Στη ξενάγηση πόλης θα δούμε μεταξύ άλλων την εντυπωσιακή πλατεία Δημαρχείου με το άγαλμα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, τη Γλυπτοθήκη, το Χρηματιστήριο (το πιο παλιό της Ευρώπης), τα ανάκτορα Κρίστιανμποργκ, το κανάλι Νίχαβν, το κάστρο Ρόζεμποργκ, όπου φυλάσσονται τα κοσμήματα του θρόνου, την πλατεία Λαγκελίνιε με την Μικρή Γοργόνα – σύμβολο της πόλης, τη βιβλιοθήκη. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το κάστρο Frederiksborg, το οποίο χτίστηκε για βασιλική κατοικία του Βασιλιά Christian IV στις αρχές του 17ου αιώνα & είναι πάνω σε τρία νησάκια της ομώνυμης λίμνης. Σήμερα φιλοξενεί μία σημαντική συλλογή από πορτραίτα, ιστορικούς πίνακες ζωγραφικής και μοντέρνα τέχνη ενώ οι υπέροχοι μπαρόκ κήποι του είναι το ιδανικό μέρος για μια ρομαντική βόλτα εποχής. Επιστροφή αργά το απόγευμα στην Κοπενγχάγη.

10η ημέρα Κοπεγχάγη – Κρουαζιέρα στα κανάλια – Πτήση Επιστροφής
Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Σήμερα το λεωφορείο θα μας μεταφέρει στο Nyhavn όπου θα επιβιβαστούμε σε καραβάκι και θα θαυμάσουμε την πρωτεύουσα της Δανίας από μία διαφορετική οπτική. Η εμπειρία των ειδυλλιακών λιμανιών και καναλιών της πόλης θα σας συνεπάρει. Θα δούμε την Όπερα, το παλάτι Amalienborg, το παλάτι Christiansborg, την εντυπωσιακή Black Diamond βιβλιοθήκη και φυσικά τη μικρή γοργόνα. Αργότερα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.
 

Περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines Θεσ/νίκη – Αθήνα – Ελσίνκι // Κοπεγχάγη- Αθήνα – Θεσ/νίκη – Επτά διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* – Πρόγευμα σε μπουφέ καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου – Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα – Εισιτήρια Tallink-Silja για τη νυκτερινή κρουαζιέρα Ελσίνκι – Στοκχόλμη σε δίκλινες καμπίνες B-class με πρόγευμα – Εισιτήρια για τη μίνι κρουαζιέρα στο μεγαλύτερο φιόρδ Sognefjord (GudvangenFlam) διάρκειας περίπου 2 ωρών – Εισιτήρια για μία από τις ομορφότερες διαδρομές τραίνου Flam – Myrdal // Myrdal – Geilo – Εισιτήρια DFDS Seaways για τη νυκτερινή κρουαζιέρα από Όσλο – Κοπενγχάγη σε εσωτερικές καμπίνες με ημιδιατροφή (πρόγευμα & δείπνο σε πλούσιο μπουφέ & 1 ποτό το άτομο) – Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής – Εκδρομή στην Ουψάλα από τη Στοκχόλμη – Μίνι κρουαζιέρα στα κανάλια της Κοπενγχάγη (διάρκεια 1 ώρα) – Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
Δεν Περιλαμβάνονται:
Φόροι Αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων – Είσοδος στο κάστρο Frederiksborg 10€ ανά άτομο – Αναβάθμιση Silja Line σε sea view καμπίνα 26€ – Αναβάθμιση DFDS σε sea view καμπίνα 35€ – Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά – Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους – Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται

Για περισσότερες πληροφορίες 

Παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 23820 20684
Office
KP Holiday