ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΧΩΡΩΝ ΒΑΛΤΙΚΗΣ (από Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών)

Αεροπορικώς, 8 ημέρες

Βίλνιους-Τάλιν-Ελσίνκι-Ρίγα

απο 1100 €

Τιμή ανα άτομο

Πρόγραμμα

 1η ημέρα Αναχώρηση για Ταλίν –Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμια και πτήση για Αθήνα .Συγκέντρωση μαζί με το group της Αθήνας στο Ελ. Βενιζέλος στις 20:30μμ(απαραίτητο να είμαστε την ώρα αυτή στο αεροδρόμιο, γιατί απαιτείται χρόνος για το διαδικαστικό μέρος) , αναχώρηση στις 23:35μμ για το Ταλίν (πρωτεύουσα της Εσθονίας).Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
2η ημέρα Ταλίν – Ξενάγηση πόλης – Δείπνο
Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο θα ξεκινήσουμε τη ξενάγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα περπατήσουμε στον λόφο Τούμπεα, όπου θα δούμε το παλιό κάστρο με τον ψηλότερο πύργο της πόλης, το μπαρόκ παλάτι (σήμερα κοινοβούλιο), τις έξοχα διατηρημένες εκκλησίες που χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα και θα απολαύσουμε τη μοναδική θέα της παλιάς και της σύγχρονης πόλης, του λιμανιού και του κόλπου του Ταλίν. Η παλιά πόλη αποτελείται από δύο επίπεδα και έχει από τα πιο καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά τείχη και πύργους. Στην πλατεία της αγοράς δεσπόζει το μοναδικό μεσαιωνικό δημαρχείο, εκεί βρίσκεται και το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης. Η πόλη έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στο αφιερωμένο στην τσαρίνα Αικατερίνη πάρκο (Kadriorg) με τα υπέροχα λουλούδια και τη λίμνη των κύκνων και θα επισκεφθούμε το παρακείμενο μουσείο Ευρωπαϊκής ζωγραφικής, πρώην θερινό ανάκτορο του Μεγάλου Πέτρου. Θα δούμε επίσης τα ερείπια του μοναστηριού της Pirita, αφιερωμένο στην Αγία Βιργινία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα Ταλίν – Mini Κρουαζιέρα – Περιήγηση Ελσίνκι – Δείπνο
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το Ελσίνκι, πρωτεύουσα της Φινλανδίας. Μίνι κρουαζιέρα. Με την άφιξή μας θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας ,κατά τη διάρκεια οποίας μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε την κλειστή αγορά στο λιμάνι καθώς και την ανοιχτή, με όλα τα τοπικά είδη. Η Ορθόδοξη εκκλησία του Ουσπένσκι με τον πράσινο τρούλο της δεσπόζει στο λιμάνι και η Μητρόπολη δεσπόζει στη νεοκλασική πλατεία της Γερουσίας. Η γνωριμία της πόλης συνεχίζεται με επίσκεψη της Καταγιαννόκα, παλιές αποθήκες του λιμανιού, τον εμπορικό δρόμο Εσπλανάντι, το εμπορικό κέντρο, το μνημείο του συνθέτη Σιμπέλιους και, τέλος, την πρωτότυπη εκκλησία του Τεμπελιαούκιο, λαξευμένη μέσα στο γρανιτένιο βράχο του Ελσίνκι. Έπειτα επιστροφή στο Ταλίν. Δείπνο. Διανυκτέρευση
4η ημέρα Ταλίν – Τάρτου- Σίγκουλντα – κάστρο Τουράιντα – Ρίγα – Δείπνο – τακτοποίηση στο ξενοδοχείο
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Λετονίας, τη Ρίγα. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε μια στάση στο Τάρτου, την αρχαιότερη πόλη της Εσθονίας, όπου θα δούμε το πανεπιστήμιό της, που είναι το αρχαιότερο της Βόρειας Ευρώπης. Επίσης, θα περπατήσουμε στο παλαιότερο τμήμα της πόλης, όπου θα επισκεφθούμε την αναστηλωμένη εκκλησία του Αγίου Ιωάννη με τα μοναδικά αγαλματίδια από τερακότα. Στη συνέχεια θα δούμε τον λόφο Ντομ, ένα ρομαντικό πάρκο με τις γεφυρούλες του Αγγέλου και Διαβόλου, τα ερείπια του καθεδρικού ναού του 13ου αιώνα, του μεγαλύτερου των χωρών της Βαλτικής, καθώς και την πλατεία του Δημαρχείου, που είναι ένα καλοδιατηρημένο παράδειγμα αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ημέρας θα σταματήσουμε επίσης σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Λετονίας, τη Σίγκουλντα, πόλη του αθλητισμού, των πάρκων, των θρύλων και της ιστορίας. Θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά κάστρα της Λετονίας, το κάστρο Τουράιντα. Το όνομά του σημαίνει “Κήπος του Θεού” και κατασκευάστηκε το 1214 ως κατοικία του Αρχιεπισκόπου της Ρίγας, στη θέση ενός προγενέστερου ξύλινου κάστρου. Στους αιώνες που ακολούθησαν, το κάστρο κατακτήθηκε από Πολωνούς, Σουηδούς και Ρώσους, ενώ μετά την πυρκαγιά του 1776 καταστράφηκε και ερημώθηκε. Από το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα ξεκίνησε η σταδιακή αποκατάστασή του. Σήμερα αποτελεί το πιο επισκέψιμο κάστρο της χώρας. Μετά την επίσκεψή μας θα συνεχίσουμε για τη Ρίγα, στην οποία θα φθάσουμε το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα Ρίγα – ξενάγηση πόλης – Γιούρμαλα – Μουσείο Αυτοκινήτου –Δείπνο
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε την περιήγηση στην art nouveau συνοικία της πόλης, όπου συναντάμε τα πιο όμορφα κτίρια αρχιτεκτονικής στην Ευρώπη. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στα στενά λιθόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης, πλαισιωμένα από πανέμορφα μεσαιωνικά και ιστορικά κτίρια, για να θαυμάσουμε τον Καθεδρικό ναό με ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα του κόσμου, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου – προστάτη της Ρίγας – το εντυπωσιακό κτίριο των Μαυροκέφαλων με το περίτεχνο ρολόι και το Δημαρχείο. Μετά το πέρας της ξενάγησής μας θα αναχωρήσουμε για την λουτρόπολη Γιούρμαλα, την “Ριβιέρα της Βαλτικής” όπως αποκαλείται. Η περίτεχνη ξύλινη αρχιτεκτονική της μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον με τεράστια δέντρα δίπλα στην απέραντη αμμουδιά, θα μας γεμίσουν με
εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς. Στην επιστροφή θα επισκεφθούμε το Μουσείο Αυτοκινήτου με τις διάσημες αντίκες. Χρόνος ελεύθερος στην πανέμορφη πόλη. Απολαύστε το ρόφημά σας σε ένα από τα ευρωπαϊκού τύπου καφέ και επισκεφθείτε την μεγαλύτερη σκεπαστή αγορά της Ευρώπης, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορα είδη καπνιστών ψαριών, πίτες και άλλα τοπικά προϊόντα πίνοντας την τοπική μπύρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση
6η ημέρα Ρίγα –Ανάκτορα Ρούνταλε – Λόφος των Σταυρών – Δείπνο.-Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Βίλνιους
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το Βίλνιους με ενδιάμεσες στάσεις και περιηγήσεις στα Ανάκτορα Ρούνταλε και το Λόφο των Σταυρών. Τα ανάκτορα του Ρούνταλε (είσοδος περιλαμβάνεται),θεωρούνται από τα ομορφότερα της Ευρώπης. Εντυπωσιάζουν με τις απέριττες γραμμές και το πλούσιο εσωτερικό τους σε ρυθμό ροκοκό, έργο του φημισμένου καλλιτέχνη Ραστρέλι. Περνάμε στη Λιθουανία, όπου θα περιηγηθούμε στον Λόφο με τους Σταυρούς. Στον λόφο αυτό εκατοντάδες σταυροί τοποθετήθηκαν από πιστούς κατά τον 19ο αιώνα. Παρόλο που καταστράφηκαν από το Σοβιετικό καθεστώς, σήμερα βρίσκονται εδώ περίπου 50.000 σταυροί, πολλοί από τους οποίους φέρουν σύμβολα της προχριστιανικής, παγανιστικής λατρείας της Λιθουανίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα Βίλνιους – ξενάγηση πόλης – λόφο του Γκεντιμίνας – Τρακάι – Δείπνο
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξενάγηση στην πόλη Βίλνιους για να γνωρίσουμε το πανέμορφο ιστορικό της κέντρο. Θα επισκεφθούμε την μπαρόκ εκκλησία των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, θα περπατήσουμε στα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια και θα θαυμάσουμε μεταξύ άλλων τον ολόλευκο Καθεδρικό ναό, την γοτθική εκκλησία της Αγίας Άννας, το περίτεχνο αρχιτεκτονικό συγκρότημα ενός από τα παλαιότερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης κ.ά. Η γνωριμία με την πόλη θα ολοκληρωθεί με την ανάβαση στο λόφο του Γκεντιμίνας με το ιστορικό οδοντωτό τρενάκι της πόλης, από όπου μπορούμε να θαυμάσουμε μια θέα απαράμιλλης ομορφιάς προς την παλιά πόλη με τα αμέτρητα καμπαναριά. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την πιο δημοφιλή τουριστική τοποθεσία της Λιθουανίας, την ιστορική πρωτεύουσά της Τρακάι, η οποία βρίσκεται μέσα σε μια περιοχή απίστευτου φυσικού κάλλους – το μοναδικό στην Ευρώπη Ιστορικό Εθνικό Πάρκο – και περιβάλλεται από λίμνες και δάση. Χρόνος για να ξεναγηθούμε στο επιβλητικό νησιωτικό κάστρο που αποτέλεσε έδρα του Μεγάλου Δούκα Βιτάουτας (Vytautas) και των άλλων μεγάλων Δουκών της Λιθουανίας κατά τον μεσαίωνα, αλλά και να απολαύσουμε, καιρού επιτρέποντος, μια βόλτα με καραβάκι στη λίμνη που το περιβάλλει (Προαιρετικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα Βίλνιους – πτήση επιστροφής
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής για Αθήνα .Έπειτα συνεχίζουμε για Θεσσαλονίκη με εσωτερική πτήση !

ΠΑΡΟΧΕΣ

Οι τιμές περιλαμβάνουν:
 
 • Αεροπορικά εισιτήρια Θες/νικη – Αθήνα—Θες/νικη
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Ταλίν με Aegean Airlines 23.15 – 02.45
 • Αεροπορικά εισιτήρια Βίλνιους-Αθήνα με Ryanair 12.55 – 15.55
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο τοπικό λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία
 • Εφτά (7) πρωινά και έξι (6) δείπνα στα ξενοδοχεία 
 • Ασφάλεια αστικής, επαγγελματικής ευθύνης
 • Πλήρη Ταξιδιωτική Ασφάλεια και για καλύψεις COVID-19
 • Μία βαλίτσα 20κιλών ανά άτομο και Μια χειραποσκευή 8κιλών
 • ΦΠΑ
 • Κόστος πλοίου για Ελσίνκι
 • Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
 Δεν περιλαμβάνονται :
 
 • Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά
 • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό στο πρόγραμμα

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ-ΤΙΜΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 23820 20684