Μπορεί να μην είναι παρά μια μικρή φέτα της τεράστιας οριζόντιας έκτασης της Βορείου Αφρικής, όμως η Τυνησία έχει αρκετή ιστορία και ποικίλες φυσικές ομορφιές, ώστε να συναγωνίζεται χώρες με πολλαπλάσιο μέγεθος από το δικό της. Με τις όμορφες, αμμώδεις μεσογειακές ακτές της, αρωματισμένες με γιασεμί και θαλασσινό αεράκι και με το ψάρι στο πιάτο σας να είναι πάντα φρέσκο, η Τυνησία είναι η ιδανική περιοχή για διακοπές με ήλιο, άμμο και θάλασσα. Όμως, πέρα από τις παραλίες της, αποτελεί έναν συναρπαστικό, υποτιμημένο προορισμό, όπου οι ξεχωριστές κουλτούρες και οι απίστευτες ακρότητες του τοπίου μπορούν να εξερευνηθούν σε λίγες μόνο ημέρες.

Η Τυνησία μεταβάλλεται σε μία φιλόδοξη σύγχρονη Αραβική πρωτεύουσα, εν τούτοις το οθωμανικό, αλλά και το όχι και τόσο μακρινό αποικιακό παρελθόν της, εξακολουθούν να είναι ισχυρά και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Στο βορά, λίμνες που βρίθουν από ροζ φλαμίνγκο, εκπληκτικά βαθυπράσινα δάση που ξεκινούν από το κύμα και πεδιάδες που μοιάζουν να σαλεύουν απαλά, διάσπαρτες με ελιές και εσπεριδοειδή. Στο νότο, η πάντα μαγευτική άμμος της Σαχάρας απλώνεται βαθιά μέσα στην Αφρική, όπου επικρατούν οι παραδόσεις των γηγενών Βερβερίνων.

Ο τουρισμός παίζει τεράστιο ρόλο στην οικονομία της χώρας η οποία δέχεται περίπου 7 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο προσφέροντας ατμοσφαιρικά ξενοδοχεία, τελευταία δείγματα καθαρής αποικιοκρατίας, καφέ και εστιατόρια όπου μπορεί κανείς να απολαύσει άφθονες τοπικές λιχουδιές, πιάτα με χειροποίητα ζυμαρικά ή τέλεια γλυκίσματα σε τιμές κατά πολύ χαμηλότερες από αυτές της Ιταλίας ή της Γαλλίας και όπου μπορεί κανείς να νιώσει την ασυναγώνιστη ιστορική συγκίνηση του να περιφέρετε  γύρω από ένα εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο τελείως μόνος. Η πιο χαλαρή και η πιο φιλόξενη χώρα της Βόρειας Αφρικής, μπορεί απλά να αποδειχθεί και η πιο ενδιαφέρουσα….

Για περισσότερες πληροφορίες 

Παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 23820 20684
Office
KP Holiday