ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-ΠΑΤΡΑ-ΤΡΙΠΟΛΗ-ΣΠΑΡΤΗ-ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ-ΜΥΣΤΡΑΣ-ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΙΡΟΥ-ΑΡΕΟΠΟΛΗ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΝΑΥΠΛΙΟ-ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

5 ΗΜΕΡΕΣ

1η μέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΠΑΤΡΑ
Αναχώρηση από τα γραφεία μας το πρωί για Βόλο, Αλαμάνα, Ισθμό Κορίνθου. Στάση για καφέ και συνεχίζουμε για τα πανέμορφα Καλάβρυτα όπου υψώθηκε η σημαία της Επανάστασης του 1821. Όμορφη κωμόπολη κτισμένη σε υψόμετρο 750 μ. Συνεχίζουμε για την ιστορική μονή της Αγίας Λαύρας και ξεκινάμε για την Πάτρα. ‘Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η μέρα ΠΑΤΡΑ – ΤΡΙΠΟΛΗ – ΣΠΑΡΤΗ
Μετά το πρόγευμα επίσκεψη στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα. Ξεκινάμε για Τρίπολη την καρδιά της Αρκαδίας. Ελεύθεροι στην πόλη, γεύμα εξ ιδίων και αναχώρηση για Σπάρτη, που είναι κτισμένη στο κέντρο της τεράστιας πεδιάδας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

3η μέρα ΣΠΑΡΤΗ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ – ΜΥΣΤΡΑΣ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Μονεμβάσια. Είναι περισσότερο γνωστή από το μεσαιωνικό φρούριο, επί του ομώνυμου «Βράχου της Μονεμβασιάς». Μπαίνοντας στην καστροπολιτεία ο κεντρικός δρόμος με το βυζαντινό καλντερίμι οδηγεί στη Κεντρική Πλατεία με το παλαιό κανόνι και την Εκκλησία του Ελκομένου Χριστού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο Το απόγευμα επίσκεψη στον Μυστρά. Ο Μυστράς ήταν Βυζαντινή πολιτεία της Πελοποννήσου και βρίσκεται έξι χιλιόμετρα ΒΔ της Σπάρτης. Σήμερα είναι ερειπωμένος, αν και έχουν αναστηλωθεί ορισμένα κτίσματα, όπως τα παλάτια, και αποτελεί πολύτιμη πηγή για τη γνώση της ιστορίας, της τέχνης και του πολιτισμού των δύο τελευταίων αιώνων του Βυζαντίου.

4η μέρα ΣΠΑΡΤΗ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΙΡΟΥ – ΑΡΕΟΠΟΛΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΝΑΥΠΛΙΟ
Πρόγευμα και ξεκινάμε για τα σπήλαια του Δυρού “Το Σπήλαιο Γλυφάδα (ή Βλυχάδα)” είναι ένα από τα ωραιότερα σπήλαια στον κόσμο. Επίσκεψη και αναχώρηση για την Αρεόπολη η οποία είναι χωριό της δυτικής Μάνης του νομού Λακωνίας. Είναι ιστορικός οικισμός, που διατήρησε την ανεξαρτησία του επί Τουρκοκρατίας, και πατρίδα των Μαυρομιχαλέων. Αποτελεί έδρα του Δήμου Οιτύλου και έχει κριθεί διατηρητέος κρατώντας το παραδοσιακό χρώμα της Μάνης, γεύμα εξ ιδίων και συνεχίζουμε για την Καλαμάτα. Η Καλαμάτα, είναι πόλη της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, πρωτεύουσα του νομού Μεσσηνίας και λιμάνι της νότιας ηπειρωτικής Ελλάδας. Εμπορικό και διοικητικό κέντρο με πολλά μουσεία, Πινακοθήκη, βιβλιοθήκη, κάστρα. Αναχώρηση για το Ναύπλιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

5η μέρα ΝΑΥΠΛΙΟ – ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μετά το πρωινό περιήγηση στο πανέμορφο Ναύπλιο το οποίο είναι γνωστό για το Μπούρτζι, μικρό φρούριο χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι, για το Παλαμήδι, ενετικό φρούριο που δεσπόζει στην πόλη, για την Ακροναυπλία έτερο φρούριο ενετικό, επί της ομώνυμης χερσονησίδας. και συνεχίζουμε για Επίδαυρο, που δημιουργεί δέος στον κάθε επισκέπτη. Περιήγηση στις Αρχαιότητες με ενδιάμεσες στάσεις στον Ισθμό της Κορίνθου, Αλαμάνα, Βόλο, άφιξη στην Θεσσαλονίκη.

Περιλαμβάνονται: Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο • Διατροφή σύμφωνα με το πρόγραμμα • Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα • Έμπειρο συνοδό του γραφείου μας • Φ.Π.Α. • Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλιση αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι μουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Για περισσότερες πληροφορίες 

Παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 23820 20684
Office
KP Holiday