ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οδικώς, 4 ημέρες

Ιθάκη

απο 189 €

Τιμή ανα άτομο

Πρόγραμμα

1η ημέρα Μ. Παρασκευή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΣΤΑΚΟΣ – ΙΘΑΚΗ (400χλμ.)
Συγκέντρωση στα γραφεία και αναχώρηση νωρίς το πρωί, για τον πλέον μυθικό ελληνικό προορισμό. Άφιξη στο λιμάνι του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, επιβίβαση και αναχώρηση. Κατά τη διάρκεια της θαλάσσιας διαδρομής θα απολαύσουμε την ομορφιά του Ιονίου πελάγους περνώντας από τις Εχινάδες νήσους καθώς επίσης από πολλά νησάκια που βρίσκονται διάσπαρτα μέχρι τον προορισμό μας. Άφιξη στο λιμάνι Οδυσσεύς και άμεση αναχώρηση για την πρωτεύουσά του νησιού, το Βαθύ, στο κέντρο του οποίου βρίσκεται το φιλόξενο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για την πρώτη γνωριμία με τη Χώρα της Ιθάκης. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την κατανυκτική περιφορά του Επιταφίου στη Μητρόπολη του νησιού, λίγα μόλις βήματα μακριά από το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
 
2η ημέρα Μ. Σάββατο ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΒΑΘΥ

Μετά το πρωινό θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το Βαθύ με τη ματιά του ντόπιου. Tο Βαθύ της Ιθάκης είναι η μοναδική πόλη του νησιού, μια μικρή, γραφική κωμόπολη με πληθυσμό περίπου 1.800 μόνιμων κατοίκων. Ταυτίζεται από τους μελετητές του Ομήρου με το λιμάνι του Φόρκυνα, όπου επέστρεψε ο Οδυσσέας από τη χώρα των Φαιάκων. Το Βαθύ Ιθάκης κατοικήθηκε επί Ενετικής κυριαρχίας, ενώ το λιμάνι θεωρείται το ασφαλέστερο φυσικό λιμάνι της Ελλάδας και η ομορφιά του προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες. Από το 1978 το Βαθύ Ιθάκης αποτελεί παραδοσιακό οικισμό. Τα σπίτια είναι χτισμένα αμφιθεατρικά γύρω από το λιμάνι, ενώ τα περισσότερα είναι πολύχρωμα, διώροφα, με κεραμειδωτές σκεπές και στενά μπαλκόνια, κατά την επτανησιακή παράδοση. Στην περιήγηση μας θα θαυμάσουμε την Ιερά Μητρόπολη του νησιού, θα περπατήσουμε στα γραφικά στενάκια, που σε κάθε τους γωνία κρύβουν και μια αρχιτεκτονική έκπληξη, ενώ θα φτάσουμε ως τη γραφική συνοικία των ψαράδων, τον Κάβο. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε ένα ουζάκι με συνοδεία τοπικά εδέσματα αγναντεύοντας το μικρό νησάκι Λαζαρέτο που βρίσκεται στη μέση του λιμανιού. Το νησάκι αυτό χρησιμοποιήθηκε παλιά για λοιμοκαθαρτήριο και φυλακές. Σήμερα είναι κατάφυτο από πεύκα και έχει διατηρηθεί μόνο το εκκλησάκι του Σωτήρα. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη λειτουργία στη Μητρόπολη και θα απολαύσουμε στη συνέχεια την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.

 
3η ημέρα Κυριακή του Πάσχα ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΘΑΡΩΝ – ΣΤΑΥΡΟΣ – ΦΡΙΚΕΣ – ΚΙΟΝΙ – ΒΑΘΥ (60χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για την εκδρομή μας στη Βόρεια Ιθάκη ή στα ‘’χωριά’’ όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι. Το βόρειο τμήμα του νησιού είναι αυτό με τους περισσότερους οικισμούς και το πλέον γραφικό και όμορφο μέρος της Ιθάκης. Η πρώτη μας στάση θα είναι στην Ιερά Μονή των Καθαρών, η Παναγία στα Καθαρά όπως λέγεται επίσης, που αποτελεί προσκύνημα και σημείο αναφοράς για τους απανταχού της γης Ιθακήσιους. Είναι κτισμένη στη νοτιοανατολική κορυφή του ομηρικού όρους Νήριτο, σε μια όμορφη γωνία, 600μ περίπου από την θάλασσα και σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το Βαθύ. Η Ιερά Μονή Καθαρών είναι χτισμένη απέναντι από τον κόλπο του λιμανιού της Ιθάκης, έτσι που το καμπαναριό της φαίνεται από όλο το νότιο νησί ενώ η θέα από εκεί προς το Βαθύ κυριολεκτικά σου κόβει την ανάσα. Μετά τον απαραίτητο χρόνο για προσκύνημα και φωτογραφίες, θα συνεχίσουμε ακόμα βορειότερα, περνώντας από τη παλιά πρωτεύουσα του νησιού, την Ανωγή με το Βυζαντινό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του 1300. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας θα δούμε εμπρός μας τον Σταυρό, τον κεντρικό οικισμό της βόρειας Ιθάκης, με τον μεγάλο ναό του Σωτήρα και το πάρκο με την προτομή του Οδυσσέα πάνω από το λιμάνι της Πόλης με το Σπήλαιο της χιλιόχρονης ιστορίας. Επόμενο χωριό οι Φρίκες, ένα μικρό ψαροχώρι με τους δύο καλά διατηρημένους ανεμόμυλους στην είσοδο του λιμανιού. Συνεχίζουμε για το Κιόνι, με το λιμανάκι του, στο αντίκρισμα του οποίου τα μάτια σας θα ανοιγοκλείσουν για να πιστέψουν την ομορφιά που αντικρίζουν. Εκεί θα έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο για να περπατήσουμε και να θαυμάσουμε το τοπίο. Επιστροφή προς το Βαθύ για να απολαύσουμε τα παραδοσιακά Πασχαλινά εδέσματα. Διανυκτέρευση.
 
4η ημέρα ΠΙΣΑΕΤΟΣ – ΑΣΤΑΚΟΣ – ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ– ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (450χλμ.)
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι της Ιθάκης και θα επιβιβαστούμε στο πλοίο με προορισμό τον Αστακό. Αποβίβαση και αναχώρηση για την Αμφιλοχία, τη νύφη του Αμβρακικού. όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη γραφική πόλη των Ιωαννίνων όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ και βόλτα στην όμορφη λίμνη Παμβώτιδα. Το βράδυ και μετά τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στην πόλη μας.

ΠΑΡΟΧΕΣ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας.
  • Τρείς διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο με πρωινό.
  • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
  • Τις περιηγήσεις και τις εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο συνοδό του γραφείου µας. Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης. Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
  • Φόρο διαμονής

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ-ΤΙΜΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 23820 20684