ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΣΚΥΡΟ

Οδικώς, 4 ημέρες

Σκύρος

απο 229 €

Τιμή ανα άτομο

Πρόγραμμα

1η ημέρα: Μ. Παρασκευή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΜΑΡΥΝΘΟΣ – ΚΥΜΗ – ΛΙΝΑΡΙΑ – ΣΚΥΡΟΣ (550χλμ.)
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στα γραφεία μας και αναχώρηση. Μετά τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στην Αμάρυνθο, γνωστή και ως Βάθεια. Η Αμάρυνθος είναι παραλιακή κωμόπολη της Εύβοιας και βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα του νησιού. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και φαγητό. Στη συνέχεια άφιξη στην Κύμη και επιβίβαση στο πλοίο με προορισμό την όμορφη Σκύρο. Άφιξη στη Λιναριά, το λιμάνι του νησιού και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου. Διανυκτέρευση.
 
2η ημέρα Μ. Σάββατο ΣΚΥΡΟΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΑΤΣΙΤΣΑ –ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ – ΣΚΥΡΟΣ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΑΛΤΑΙΤΣ (40χλμ.)
Πρωινό και γνωριμία με την όμορφη πόλη της Σκύρου. Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας από την Ιερά μονή του Αγίου Γεωργίου, η οποία χρονολογείται από τον 10ο περίπου αιώνα. Στη συνέχεια θα συναντήσουμε την πλατεία Μπρουκ, την οποία κοσμεί το μπρούτζινο άγαλμα του φιλέλληνα ποιητή Ρούπερτ Μπρουκ, όπου βρίσκεται και το αρχαιολογικό μουσείο το οποίο και θα επισκεφτούμε. Συνεχίζουμε για το Βόρειο μέρος του νησιού, τη Μερόη, με τα πυκνά πευκοδάση που πολλές φορές φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, τα παραδοσιακά άσπρα σπιτάκια, τα μικρά εκκλησάκια και τις πανέμορφες παραλίες με γαλήνια ατμόσφαιρα και πεντακάθαρα νερά. Εκεί θα συναντήσουμε την Ατσίτσα, γραφικό χωριό, χτισμένο μέσα στο πράσινο. Στη συνέχεια και αφού διασχίσουμε την περιοχή του Αγίου Φωκά, θα επισκεφτούμε τον Άγιο Παντελεήμονα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να αποθανατίσουμε τη μαγευτική θέα στην παραλία του Πεύκου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το απόγευμα μετάβαση στο ιστορικό λαογραφικό μουσείο Φαλτάϊτς. Πρόκειται για ένα μουσείο παραδοσιακής τέχνης, όπου μπορούμε να δούμε πλήθος αντικειμένων από την περιοχή της Σκύρου. Το Μουσείο Μάνου Φαλτάϊτς ιδρύθηκε το 1964. Είναι από τα πρώτα τοπικά Ιστορικά – Λαογραφικά Μουσεία της Ελλάδας. Δημιουργήθηκε για να σωθεί η Σκυριανή παραδοσιακή κληρονομιά και για να περάσει στον Πανελλήνιο Χώρο το μήνυμα πως το παρόν και το μέλλον πρέπει να στερεώνονται στην παράδοση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη λειτουργία, ενώ στη συνέχεια θα απολαύσουμε το Αναστάσιμο δείπνο με την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.
 
3η ημέρα Κυριακή του Πάσχα ΑΧΙΛΛΙ – ΝΥΦΙ – ΜΟΥΡΙΕΣ – ΣΚΥΡΟΣ (25χλμ.)
Πρωινό και σήμερα θα γνωρίσουμε το νότιο τμήμα του νησιού. Πρώτη στάση το Αχίλλι, από όπου σύμφωνα με τον μύθο, ξεκίνησε ο Αχιλλέας το ταξίδι του για την Τροία. Στη συνέχεια θα συναντήσουμε την παραλία της Καλαμίτσας και θα ακολουθήσουμε το δρόμο για το Νύφι, όπου διασχίζοντας το ‘’Νότιο νησί΄΄ θα εντυπωσιαστούμε από την αντίφαση της βλάστησης. Αφού απολαύσουμε τη μοναδική φύση με τα δάση σφένδαμου, θα καταλήξουμε στις Μουριές, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε την περίφημη φάρμα με τα Σκυριανά αλογάκια. Θα ενημερωθούμε για αυτό το αρχαιοελληνικό είδος αλόγου και για την προσπάθεια που γίνεται για να διασωθεί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για να απολαύσουμε το Πασχαλινό μας γεύμα. Ξεκούραση και το απόγευμα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περιπλανηθούμε στα γραφικά σοκάκια της Χώρας για να αγοράσουμε τα ξακουστά είδη λαϊκής τέχνης της Σκύρου. Διανυκτέρευση.
 
4η ημέρα ΣΚΥΡΟΣ – ΚΥΜΗ – ΧΑΛΚΙΔΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (535χλμ)
Πρωινό, αναχώρηση για το λιμάνι και απόπλους για την Κύμη. Άφιξη και αναχώρηση για την Χαλκίδα, «την πόλη των τρελών νερών». Η Χαλκίδα είναι γνωστή για το μοναδικό φαινόμενο της παλίρροιας, δηλαδή της αλλαγής της κατεύθυνσης των υδάτων, ανά έξι ώρες και ενδιάμεσα (περίπου) ένα δεκάλεπτο στασιμότητας. Αυτό το παγκοσμίως σύνθετο φαινόμενο οφείλεται στην έλξη που ασκεί η Σελήνη, αλλά και στη διαφορά στάθμης μεταξύ νότιου και βόρειου Ευβοϊκού. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια γνωριμία με την πόλη, καφέ και φαγητό εξ ιδίων. Μετά τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

ΠΑΡΟΧΕΣ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  • Τις μεταφορές με πούλμαν του γραφείου μας.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο με πρωινό.
  • Τις περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
  • ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
  • Φόρο Διαμονής.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ-ΤΙΜΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 23820 20684