Μυστράς – Γύθειο – Σπήλαιο Διρού – Βάθεια – Γερολιμένας -Αρεόπολη – Οίτυλο – Καρδαμύλη- Καλαμάτα

 
1η μέρα: Θεσσαλονίκη– Μυστράς – Σπάρτη- Γύθειο -Οίτυλο
Πρωινή αναχώρηση και με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε στον ιστορικό Μυστρά, την καλύτερα σωζόμενη Βυζαντινή πολιτεία στον Ελλαδικό χώρο. Μετάβαση στο γραφικό παραθαλάσσιο Γύθειο, με το νησιώτικο χρώμα και το νησάκι Κρανάη. Χρόνος για βόλτα και γεύμα. Το απόγευμα άφιξη στην Αρεόπολη, στο ξενοδοχείο KASTRO MAINI. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο.

2η μέρα: Κοίτα – Βάθεια – Πόρτο Κάγιο – Γερολιμένας
Πρωινό και αρχίζουμε τις επισκέψεις μας με τον οικισμό της Κυπάρισσου, χτισμένο στη θέση της αρχαίας Καινήπολης, της σπουδαιότερης πόλης του κοινού των Ελευθερολακώνων. Στον οικισμό Κοίτα θα δούμε τα πυργόσπιτα και τα σπουδαία Βυζαντινά μνημεία-εκκλησίες. Συνεχί-
ζουμε για τον πιο διάσημο οχυρωμένο οικισμό της Μάνης, τη Βάθεια. Καθ’ οδόν για το Ταίναρο θα δούμε πολλούς πύργους, καθώς και τα αρχαία λατομεία μαρμάρων. Επόμενος σταθμός το λιμάνι του Πόρτο Κάγιο, κάτω από το κάστρο του 1565. Χρόνος για γεύμα και βόλτα. Κατά την επιστροφή στο ξενοδοχείο θα πιούμε καφέ στον απάνεμο όρμο του Γερολιμένα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ρεβεγιόν.

3η μέρα: Σπήλαιο Διρού – Άρεόπολη- Λιμένι
Πρωινό με τοπικά προϊόντα και επίσκεψη (βαρκάδα) στο σπήλαιο Γλυφάδα του Διρού. Συνεχίζουμε για την Αρεόπολη, την αετοφωλιά των Μαυρομιχαλαίων, όπου θα περιηγηθούμε στο διατηρητέο ιστορικό κέντρο, στον Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και στην πλατεία της 17ης Μαρτίου. Από εδώ ξεκίνησε η Επανάσταση του 1821. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Τελευταίος σταθμός μας το παραθαλάσσιο Λιμένι για περίπατο και καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

4η μέρα: Οίτυλο – Στούπα – Καρδαμύλη – Καλαμάτα – Θεσσαλονίκη
Πρωινό και ξεκινάμε για μια πανοραμική διαδρομή στη Μεσσηνιακή Μάνη,περνώντας από το Οίτυλο, τη Στούπα και τη γραφική Καρδαμύλη. Επίσκεψη στο οχυρό συγκρότημα των Μούρτζινων (μουσείο). Συνεχίζουμε για την Καλαμάτα. Προσκύνημα στην πολιούχο Υπαπαντή και ελεύθερος χρόνος για βόλτα και γεύμα στο ιστορικό κέντρο. Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσες στάσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες 

Παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 23820 20684
Office
KP Holiday