ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΑΡΤΑ-ΑΡΧΑΙΑ ΝΙΚΟΠΟΛΗ-ΠΑΡΓΑ-ΠΡΕΒΕΖΑ-ΣΥΒΟΤΑ

3 ΗΜΕΡΕΣ

1η μέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΑΡΤΑ – ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ
Συγκέντρωση στα γραφεία μας το πρωί και αναχώρηση μέσω Εγνατίας Οδού. Περνώντας έξω από Βέροια, Γρεβενά συνεχίζουμε για Γιάννενα, στάση για καφέ και συνεχίζουμε για Άρτα με το ιστορικό γεφύρι, που ενώνει τις όχθες του ποταμού Αράχθου, γνωστό για τη μοναδική αρχιτεκτονική του και τον θρύλο του πρωτομάστορα. Αναχώρηση για Φιλιππιάδα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

2η μέρα ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ – ΑΡΧΑΙΑ ΝΙΚΟΠΟΛΗ – ΠΑΡΓΑ
Πρωινό και αναχώρηση για αρχαία Νικόπολη, η ίδρυση της οποίας συνδέθηκε με την κοσμοϊστορικής σημασίας ναυμαχία που έλαβε χώρα στις 2 Σεπτεμβρίου του 31 π.Χ., στη θάλασσα του Ακτίου. Επακόλουθο της ναυμαχίας αυτής δεν ήταν μόνο η κατάρρευση του τελευταίου ελληνιστικού βασιλείου (των Πτολεμαίων της Αιγύπτου) αλλά και η αρχή της Ρωμαϊκής περιόδου, με την μονοκρατορία του νικητή Οκταβιανού Αυγούστου. Καταλήγουμε στις εκβολές Αχέροντα ποταμού, στις πύλες του Άδη, την Ακρόπολη, το δάσος της Περσεφόνης. Στην συνέχεια θα δούμε  το αρχαίο Νεκρομαντείο και φανταζόμαστε την λίμνη Αχερουσία. Ξεκινάμε για τη γραφική Πάργα, που είναι αμφιθεατρικά κτισμένη σε ένα κεντρικό και δύο μικρότερους κόλπους στάση για μπάνιο. Ελεύθεροι για φαγητό Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η μέρα ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ – ΠΡΕΒΕΖΑ – ΣΥΒΟΤΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ
Πρωινό και αναχώρηση για Πρέβεζα στάση για καφέ συνεχίζουμε για το χωριό με τις όμορφες παραλίες τα Σύβοτα. Ελεύθεροι για μπάνιο και φαγητό και ξεκινάμε το απόγευμα επιστροφή στην Θεσσαλονίκη.

Για περισσότερες πληροφορίες 

Παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 23820 20684
Office
KP Holiday