Στοκχόλμη-Έρεμπρο-Κάρλσταντ-Όσλο-Κοπεγχάγη Γέφυρα Όρεσουντ-Στοκχόλμη-Ελσίνκι-Ταλίν-Ρίγα

7 ΗΜΕΡΕΣ


1η ημέρα Πτήση για Στοκχόλμη – Έρεμπρο – Κάρλσταντ – Όσλο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για τη Στοκχόλμη. Ξεκινάμε το πανέμορφο ταξίδι μας διασχίζοντας καταπράσινα τοπία, δάση & ειδυλλιακές μικρές & μεγάλες λίμνες με κρυστάλλινα νερά. Φθάνουμε στο Έρεμπρο, μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Σουηδίας. Την πόλη που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κόμβους στην ενδοχώρα. Θαυμάζουμε το κάστρο του Έρεμπρο, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το Δημαρχείο & το κτίριο Γκάμλα Σπαρμπανκσουσέτ. Συνεχίζουμε για το γραφικό Κάρλσταντ και αργά το απόγευμα, φθάνουμε στη Νορβηγική πρωτεύουσα, πανοραμικά χτισμένη πάνω στο βόρειο άκρο του ομώνυμου Οσλοφιόρ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα Όσλο (Ξενάγηση πόλης) – Κρουαζιέρα (Όσλο – Κοπεγχάγη)
Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Στην περιήγησή μας θα δούμε το Κοινοβούλιο, το παλάτι με το νεοκλασικό τους ύφος, το μοντέρνο δημαρχείο, το γοτθικό καθεδρικό ναό, την πανέμορφη Όπερα, το πάρκο Φρόγκνερ με τα περίφημα γλυπτά του Βίγκελαντ από γρανίτη και σφυρηλατημένο σίδερο και το σημαντικό στο είδος του μουσείο με πλοία των Βίκινγκς. Νωρίς το απόγευμα μεταφορά στο λιμάνι. Επιβίβαση στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, τακτοποίηση στις καμπίνες & χρόνος για να εξερευνήσουμε τα καταστρώματα του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω σε καμπίνα.

3η ημέρα Κοπεγχάγη (Ξενάγηση πόλης) – Κρουαζιέρα στα κανάλια
Πρόγευμα στο εστιατόριο του κρουαζιερόπλοιου. Αρχίζει η γνωριμία μας με μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Το όνομά της σημαίνει «Λιμάνι των εμπόρων». Στη ξενάγηση πόλης θα δούμε μεταξύ άλλων την εντυπωσιακή πλατεία Δημαρχείου με το άγαλμα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, τη Γλυπτοθήκη, το Χρηματιστήριο (το πιο παλιό της Ευρώπης), τα ανάκτορα Κρίστιανμποργκ, το κανάλι Νίχαβν, το κάστρο Ρόζεμποργκ, όπου φυλάσσονται τα κοσμήματα του θρόνου, την πλατεία Λαγκελίνιε με την Μικρή Γοργόνα, τη βιβλιοθήκη. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε καραβάκι και θα θαυμάσουμε την πρωτεύουσα της Δανίας από μία διαφορετική οπτική. Η εμπειρία των ειδυλλιακών λιμανιών και καναλιών της πόλης θα σας συνεπάρει. Θα δούμε την Όπερα, το παλάτι Amalienborg, το παλάτι Christiansborg, την εντυπωσιακή βιβλιοθήκη Black Diamond. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα Κοπεγχάγη – Γέφυρα Όρεσουντ – Στοκχόλμη
Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Αναχωρούμε με τελικό προορισμό την πρωτεύουσα της Σουηδίας. Θα συναντήσουμε το θαύμα της μηχανικής, τη γέφυρα Όρεσουντ. Εγκαινιάστηκε στις 1 Ιουλίου 2000 και εκτείνεται σε 8 χιλιόμετρα. Συνεχίζουμε για τη Στοκχόλμη, όπου θα φτάσουμε το απόγευμα έχοντας περάσει από το Γιόνσεπινγκ & το Νορσεπινγκ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

5η ημέρα Στοκχόλμη (Ξενάγηση) – Κρουαζιέρα για Ελσίνκι
Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Γνωριμία με την «Βενετία του Βορρά» που βρίσκεται χτισμένη επάνω σε δεκάδες νησιά. Ξενάγηση για να γνωρίσετε την ιστορία της σουηδικής πρωτεύουσας και να περιηγηθείτε στο μεσαιωνικό κομμάτι της πόλης, το παλάτι, το δημαρχείο στις αίθουσες του οποίου πραγματοποιείται η απονομή των βραβείων Νόμπελ, την Όπερα, το Κοινοβούλιο. Στη συνέχεια, αξίζει να επισκεφθείτε το μουσείο που στεγάζει το πολεμικό πλοίο «Βάασα», το οποίο ανασύρθηκε από το βυθό του λιμανιού της πόλης. Το απόγευμα, θα επιβιβαστούμε σ’ ένα από τα κρουαζιερόπλοια που κάνουν το ταξίδι για το Ελσίνκι. Τακτοποίηση στις καμπίνες & χρόνος για να εξερευνήσουμε τα καταστρώματα του πλοίου. Μέσα από το αρχιπέλαγος που διασχίζουμε περνάμε δίπλα από το θαλάσσιο φρούριο Σουομελίνα, το επιβλητικό αμυντικό κάστρο που εκτείνεται σε 6 νησιά. Διανυκτέρευση εν πλω σε καμπίνα.

6η ημέρα Ελσίνκι (Ξενάγηση Πόλης) – Κρουαζιέρα για Ταλίν
Πρόγευμα στο εστιατόριο του κρουαζιερόπλοιου. Πρώτη γνωριμία με την «Κόρη της Βαλτικής» ξεκινάει. Θα δούμε τα παγοθραυστικά του φινλανδικού στόλου, το προεδρικό μέγαρο και την υπαίθρια αγορά στο λιμάνι, τον ορθόδοξο ναό Ουσπένσκι, την πλατεία της γερουσίας με τον καθεδρικό του Αγίου Νικολάου, το Ολυμπιακό Στάδιο, το κτίριο της Όπερας, τα ναυπηγεία, το μνημείο του συνθέτη Σιμπέλιους, την περίφημη εκκλησία των Βράχων, τις παραθαλάσσιες σάουνες & τα παγοθραυστικά. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο καράβι με προορισμό το Ταλίν. Η πρωτεύουσα της Εσθονίας θεωρείται, δικαιολογημένα, από πολλούς η «βασίλισσα» της Βαλτικής», που μπορεί εύκολα να μετατρέψει το ταξίδι μας σε παραμύθι. Η Παλιά Πόλη από είναι το μεσαιωνικό ιστορικό κέντρο μαγεύει, με τα πλακόστρωτα σοκάκια, τις αγορές, τα παραδοσιακά σπίτια. Με την αύρα του 13ου αιώνα, οι επισκέπτες νοιώθουν πρωταγωνιστές σε μεσαιωνικό παραμύθι, μέσα σε καλοδιατηρημένα τείχη, με πλατείες και με πύργους. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η αριστοκρατική συνοικία Toompea. Διασχίζοντας το πιο γραφικό μονοπάτι, το πέρασμα της Αγίας Αικατερίνης, συναντάει ο επισκέπτης την πλατεία του Δημαρχείου, που βρίσκεται το μοναδικό γοτθικού ρυθμού δημαρχείο στη Βόρεια Ευρώπη. Στον πύργο Kiek in de Kök βλέπει κανείς τείχη, κανόνια και διάφορα εκθέματα που αφορούν το έγκλημα και την τιμωρία,. Από τα σημαντικά αξιοθέατα είναι το Κάστρο Toompea που σήμερα φιλοξενεί το Κοινοβούλιο της Εσθονίας και το Ρωσικό Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αλέξανδρου Νέφσκι,, ο λόφος Kohtuotsa με την πανοραμική θέα στην πόλη, το Ανοιχτό Μουσείο Εσθονίας, το μπαρόκ παλάτι Kadriorg (Μουσείο Τέχνης). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

7η ημέρα Ταλίν – Ρίγα (περιήγηση πόλης) – Πτήση επιστροφής
Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Αναχωρούμε με προορισμό τη Ρίγα. Η πρωτεύουσα της Λετονίας υπήρξε η τρίτη βιομηχανική πόλη της Ρωσίας μετά τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη. Γνώρισε μεγάλη άνθηση μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ένα από τα κυριότερα αξιοθέατά της είναι η Παλιά Πόλη. Περνώντας τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια, πλαισιωμένα από μεσαιωνικά και ιστορικά κτίσματα, θα επισκεφθούμε τις όχθες του ποταμού Νταούγκαβα που διασχίζει την πόλη, τον Καθεδρικό όπου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα της Ευρώπης με 6.768 αυλούς, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου και του Αγ. Γεωργίου. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για πτήση επιστροφής.
 

Περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια με την Air Baltic Θεσ/ νίκη – Ρίγα – Στοκχόλμη // Ρίγα – Θεσ/νίκη – Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* – Πρόγευμα σε μπουφέ καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου – Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα – Εισιτήρια Tallink-Silja για τη νυκτερινή κρουαζιέρα Στοκχόλμη – Ελσίνκι Ελσίνκι σε δίκλινες καμπίνες B-class με πρόγευμα – Εισιτήρια DFDS Seaways για τη νυκτερινή κρουαζιέρα από Όσλο – Κοπεγχάγη σε εσωτερικές καμπίνες με ημιδιατροφή (πρόγευμα & δείπνο σε πλούσιο μπουφέ & 1 ποτό το άτομο) – Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής – Μίνι κρουαζιέρα στα κανάλια της Κοπενγχάγης (διάρκεια 1 ώρα) – Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Δεν Περιλαμβάνονται:
Φόροι Αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων – Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά – Αναβάθμιση Silja Line σε sea view καμπίνα 26€ – Αναβάθμιση DFDS σε sea view καμπίνα 35€ – Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους – Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται

Για περισσότερες πληροφορίες 

Παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 23820 20684
Office
KP Holiday