ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΟ ΠΑΣΧΑ

Οδικώς, 4 ημέρες

Λειβαδιά-ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ-Αράχωβα-Δελφοί-ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ-Ρουμελιώτικο Πάσχα

απο 189 €

Τιμή ανα άτομο

Πρόγραμμα

1η ημέρα Μ. Παρασκευή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ – ΑΓ. ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΛΕΙΒΑΔΙΑ (410χλµ.)
Συγκέντρωση στα γραφεία µας και αναχώρηση νωρίς το πρωί. Αφού κάνουμε τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν, φτάνουμε στην Αμφίκλεια µε τα νεοκλασικά αρχοντικά της και τα πλακόστρωτα σοκάκια της. Θα δούμε το μουσείο Άρτου, όπου θα μάθουμε την ιστορία παρασκευής ψωμιού από την αρχαιότητα και την αρχαία Ακρόπολη, που θα µας ανταμείψει µε την εξαιρετική θέα. Συνεχίζοντας, θα επισκεφτούμε το εντυπωσιακό ξωκλήσι της Αγίας Ιερουσαλήμ. Καταλήγουμε στη Λειβαδιά, τη βασίλισσα της Βοιωτίας, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο µας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου της πόλης. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα Μ. Σάββατο ΑΜΦΙΣΣΑ – ΔΕΛΦΟΙ – ΑΡΑΧΩΒΑ – ΛΕΙΒΑΔΙΑ (135χλμ.)
Μετά το Πρωινό ξεκινάμε για τον πρώτο προορισμό της ημέρας, την Άμφισσα. Θα έχουμε χρόνο για γνωριμία µε την πόλη και περιπλάνηση στα σοκάκια της Χάρµαινας, της συνοικίας των ταμπάκηδων µε ιστορία από την Τουρκοκρατία. Θα πιούμε τον καφέ µας στον «παλιό καφενέ», μοναδικό στην Ελλάδα µε θεατρική σκηνή, όπου ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος έκανε γυρίσματα του Θιάσου. Θα συνεχίσουμε το ταξίδι µας µε στάση στους Δελφούς, τον Ομφαλό της γης, για επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο, τόπος γνωστός από το 1400 π.χ. µε μεγάλο αρχαιολογικό, ιστορικό και τουριστικό ενδιαφέρον. Μετά το τέλος της επίσκεψης μας θα αναχωρήσουμε για την κοσμοπολίτικη Αράχωβα, που είναι χτισμένη στους πρόποδες του Παρνασσού, µε πέτρινα σπίτια, γραφικά στενά δρομάκια και υπέροχη θέα στον κάμπο, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ και φαγητό. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη λειτουργία. Μετά το τέλος της θα έχουμε την ευκαιρία να δειπνήσουμε με την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα Κυριακή του Πάσχα ΑΓ. ΑΝΝΑ – ΕΛΙΚΩΝΑΣ – ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ – ΛΕΙΒΑΔΙΑ – ΠΗΓΕΣ ΚΡΥΑΣ (95χλμ.)

Πρωινό και γνωριμία µε τον Ελικώνα (βουνό), την παρθένα φύση, τις όμορφες διαδρομές, και τα γραφικά χωριουδάκια του. Πρώτη µας στάση η Αγία Άννα σε υψόμετρο 700µ., που αποτελεί ένα από τα παλαιοτέρα χωριά του βουνού. Θα κάνουμε μια βόλτα ανάμεσα στα σπιτάκια από ντόπια πέτρα, θα θαυμάσουμε το άπλετο ελατόδασος της περιοχής και θα πιούμε το καφεδάκι µας στο «καφέ των φίλων» στην πλατεία του χωριού. Συνεχίζοντας σε υψόμετρο 800 µ. βρίσκεται το ομώνυμο χωριό του βουνού, που µας καλωσορίζει µε μια μικρή λιμνούλα. Είμαστε κοντά στο μοναστήρι του Οσίου Λουκά και δεν είναι δυνατόν να µην το επισκεφθούμε. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της μεσοβυζαντινής τέχνης και περιλαμβάνεται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Επιστροφή στη Λειβαδιά, όπου μας περιμένει το Πασχαλινό μας γεύμα. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τις Πηγές της Κρύας, που βρίσκονται στις νότιες παρυφές της πόλης. Το ποτάμι που κυλάει στο συγκεκριμένο μέρος είναι ένα από τα δύο στην Ελλάδα µε θηλυκό όνομα, η Έρκυνα. Αρκετά μικρά γεφυράκια, καταρράκτες, αιωνόβια πλατάνια και νερόμυλοι πλαισιώνουν το τοπίο. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε την πανέμορφη φύση και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΧΑΝΙ ΓΡΑΒΙΑΣ – ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ – ΛΑΜΙΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (420 χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για το Χάνι της Γραβιάς. Στη διαδρομή μας θα συναντήσουμε τη Χαιρώνεια που διεξήχθη η ιστορική μάχη το 338 π.Χ. Άφιξη στη Γραβιά όπου θα πραγματοποιήσουμε μια σύντομη στάση για καφέ και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το ιστορικό Χάνι. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στο μεταλλευτικό πάρκο, το βαγονέτο του µόχθου. Πρόκειται για το μοναδικό θεματικό πάρκο της χώρας, που παρουσιάζει τους χώρους ενός μεταλλείου, καθώς και τη διαδικασία εξαγωγής βωξίτη, το οποίο δημιουργήθηκε ως φόρος τιμής στη μεταλλευτική ιστορία της Φωκίδας. Συνεχίζοντας τη διαδρομή µας θα επισκεφθούμε τη Λαμία όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτα, φαγητό και καφέ. Επιστροφή στην πόλη μας το βράδυ, μετά από τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις.

ΠΑΡΟΧΕΣ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας.
  • Τρείς διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο με πρωινό.
  • Τις περιηγήσεις και τις εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο συνοδό του γραφείου µας.
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης. Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: 

  • Εισόδους μουσείων
  • Είσοδος στο μεταλλευτικό πάρκο
  • εισόδους αρχαιολογικών χώρων και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
  • Φόρο διαμονής.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ-ΤΙΜΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 23820 20684