Οι Σεϋχέλλες προσφέρουν εμπειρία διακοπών τόσο μοναδική όσο και διαφορετική, πλησιάζοντας την απίστευτη ποικιλία 115 πρωτόγονων νησιών, ώστε να εξασφαλίσουν σε κάθε επισκέπτη με την αποχώρηση του πολύ προσωπικές αναμνήσεις.

Στην τεράστια πλειοψηφία τους παραμένουν μικροσκοπικοί κόσμοι που ακμάζουν σε μια υπέροχη απομόνωση μακριά από το στρες και την κόπωση ενός γεμάτου δραστηριότητα πλανήτη. Η γενική ιδέα της φυσικής αγνότητας που χαρακτηρίζει στο έπακρο τις Σεϋχέλλες είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μιας φιλοσοφίας που αντηχεί τις ανάγκες των σημερινών οξυδερκών / διορατικών ταξιδιωτών για ένα ήρεμο και παρ’όλα αυτά παλλόμενο προορισμό, ακέραιο ακόμη από το εμπόριο όπου μπορούν να νοιώσουν ασφαλείς και να ανακαλύψουν πάλι από την αρχή τις εσωτερικές ανάγκες για απλότητα, αυθεντικότητα και αθωότητα.

Τα θέρετρα προσφέρουν υψηλά standards διαμονής, παροχών και service αν και έχουν δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζουν την προστασία των ενδημικών ζώων και πουλιών, της υποβρύχιας ζωής αλλά και των δασών. Εάν προσθέσετε σε αυτά και την φιλικότατη συμπεριφορά των κατοίκων θα καταλάβετε γιατί η Σεϋχέλλες προσελκύουν ταξιδιώτες από ολόκληρο τον κόσμο.

Το τοπικό νόμισμα των Σεϋχελλών είναι η ρούπια,όμως οι επισκέπτες απαιτούνται να χρησιμοποιούν μόνο ξένο συνάλλαγμα στις συναλλαγές τους με ξενοδοχεία,ξενώνες και οποιεσδήποτε άλλες επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό,όπως ενοικιάσεις αυτοκινήτων ή σκαφών,τουριστικές υπηρεσίες,καζίνα και μεταφορές εντός της χώρας.

Για μικρές πληρωμές όπως σε εστιατόρια (εκτός ξενοδοχείου),ψώνια (εκτός καταστημάτων duty – free )και ταξί μπορεί να χρησιμοποιηθεί το τοπικό νόμισμα.Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι επισκέπτες ότι πρέπει να φυλάγονται όλες οι αποδείξεις ξένου συναλλάγματος από τις τράπεζες ή τις μηχανές ATM,έτσι ώστε να τους επιτραπεί η δυνατότητα αλλαγής του τοπικού νομίσματος στο αρχικό (ξένο) νόμισμα με την αναχώρηση.   

 Γλώσσα
Οι Σεϋχέλλες έχουν τρεις επίσημες γλώσσες – Αγγλικά, Γαλλικά και Creole.   

 Πληθυσμός και άνθρωποι
 Ο πληθυσμός των Σεϋχελλών είναι περίπου 80.000 (2003) με ένα κατ’εκτίμηση ετήσιο ποσοστό αύξησης 1%.Περίπου το 90% του πληθυσμού της χώρας ζει στο Mahe.Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους είναι σταθερής καταγωγής, οι οποίοι προέρχονται από τους Γάλλους αποίκους,Αφρικανούς,Βρετανούς ναυτικούς,εμπόρους από την Ινδία,την Κίνα και τη Μέση Ανατολή.  

 Χρονική διαφορά
 Οι Σεϋχέλλες έχουν σταθερό ωράριο όλο το χρόνο. Έτσι,στο χειμερινό ωράριο της Ελλάδας έχουν την ίδια ώρα,ενώ στο θερινό ωράριο είναι 1 ώρα μπροστά. Επίσης οι Σεϋχέλλες είναι 4 ώρες μπροστά από GΜΤ,3 ώρες μπροστά από το βρετανικό θερινό ωράριο και 2 ώρες μπροστά από το ευρωπαϊκό θερινό ωράριο.   

 Κλίμα
 Οι Σεϋχέλλες ευλογούνται με σχεδόν τέλειο καιρό όλο το χρόνο με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται μεταξύ 24 και 32 βαθμών Κελσίου.

 Το έτος διαιρείται μεταξύ περιόδων βορειοδυτικών ανέμων (Δεκέμβριος-Μάρτιος) με ζεστό καιρό και υγρασία,και περιόδων νοτιοανατολικών ανέμων(Μάιος-Σεπτέμβριος),με πιο δροσερό καιρό και ξηρασία.Η περίοδος μεταξύ των διαστημάτων αυτών(Μάρτιος/Απρίλιος/Μάιος και Οκτώβριος/Νοέμβριος),είναι κανονικά ήρεμη και σχετικά απάνεμη.

 Οι Σεϋχέλλες βρίσκονται μέσα στη ζώνη του Ισημερινού και για το λόγο αυτό χαρακτηρίζεται γενικότερα από καιρό ζεστό και υγρασία όλο το χρόνο.Παρ’ όλα αυτά ο καιρός επηρεάζεται από δύο κυρίους αληγείς ανέμους.

 · Νότιο-ανατολικοί άνεμοι: Ιούνιος έως Σεπτέμβριος -συνήθεις άνεμοι με τοπικές βροχοπτώσεις.Καλός και δροσερός καιρός.

 · Βόρειο-δυτικοί άνεμοι: τέλος Νοεμβρίου έως Φεβρουάριο – χαρακτηρίζονται από τροπικές βροχοπτώσεις με υψηλές θερμοκρασίες.

 · Ενδιάμεση περίοδος: Μάρτιος έως Μάιος και Οκτώβριος έως Νοέμβριος – Ξηρό κλίμα με υψηλές θερμοκρασίες.

Για περισσότερες πληροφορίες 

Παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 23820 20684
Office
KP Holiday