Εδιμβούργο – Glencoe – Fort William – Fort Augustus – Loch Ness – Inverness Forth Bridge – Loch Lomond – Γλασκώβη – Μπέλφαστ – Δουβλίνο – Cork – Cob

7 ΗΜΕΡΕΣ ΠΤΗΣΗ ΜΕ AEGEAN AIRLINES


1η μέρα Πτήση για Εδιμβούργο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Εδιμβούργο. Άφιξη στη σκωτική πρωτεύουσα, μια πανθομολογούμενως απ τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

2η ημέρα Εδιμβούργο (Ξενάγηση Πόλης)
Πρόγευμα & ξεκινάμε τη ξενάγηση του Εδιμβούργου. Θα δούμε την παλιά και τη νέα πόλη, τα δυο όμορα τμήματα που συνθέτουν το κέντρο του Εδιμβούργου, στη νέα πόλη με τις κομψές πλατείες και οδούς, με τα υπέροχα – πολλά εκ των οποίων αρχαιοπρεπή – δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, θα αντιληφθούμε γιατί το Εδιμβούργο φέρει το προσωνύμιο Αθήνα του Βορρά. Στο λόφο Calton θα θαυμάσουμε μνημεία αλλά και την εκπληκτική θέα, θα περάσουμε από το βασιλικό παλάτι Hollyrood και τη νέα σκωτική Βουλή και θα ανηφορίσουμε τον κεντρικό δρόμο της παλιάς πόλης, το Royal Mile, ένα από τους πιο ωραίους, επιβλητικούς ιστορικούς δρόμους του κόσμου. Θα καταλήξουμε στο περίφημο Κάστρο του Εδιμβούργου, όπου θα ολοκληρωθεί η ξενάγηση μας. Εν συνεχεία θα μεταβούμε σε ένα αυθεντικό αποστακτήριο παραγωγής σκωτσέζικου single malt ουίσκι και να μυηθούμε τόσο στα μυστικά της διαδικασίας απόσταξης και παλαίωσης, όσο και στα γευσιγνωστικά του γνωστότερου παγκοσμίως σκωτσέζικου προϊόντος. Επιστροφή στο Εδιμβούργο και χρόνος ελεύθερος στη πόλη που δεν τη βαριέται κανείς. Το βράδυ υπάρχει δυνατότητα για παρακολούθηση ενός εκπληκτικού show με σκωτσέζικη παραδοσιακή μουσική, τραγούδι και χορό, όπου θα έχει κανείς την ευκαιρία να δοκιμάσει και το παραδοσιακό σκωτικό έδεσμα, το χαγκις.

3η ημέρα Εδιμβούργο – Glencoe – Fort William – Fort Augustus – Loch Ness -Inverness – Forth Bridge
Πρόγευμα & σήμερα η μέρα μας επικεντρώνεται σε μία μεγάλη εκδρομή στα περίφημα Highlands. Ξεκινάμε για τη δυτική ακτή της Σκωτίας, με τα εκπληκτικά τοπία καθ’ όλη τη διαδρομή. Μέσα από την άγρια φύση των Highlands, με τα υψώματα και τα φαράγγια, τα ημιορεινά υψίπεδα, δια του ορεινού αυχένα του περίφημου Glencoe, φθάνουμε στη δυτική ακτή, στο Fort William και αρχίζουμε να κινούμαστε προς βορρά ακολουθώντας τη διαδρομή του «Καλυδώνιου Καναλιού», ενός σημαντικότατου τεχνικού επιτεύγματος των αρχών του 19ου αιώνα, στο Fort Augustus, όπου θα δούμε πως λειτουργούν οι αναβαθμίδες του Καναλιού. Θα καταλήξουμε στο Inverness, τη μεγαλύτερη πόλη των Highlands, αφού προηγουμένως σχηματίσουμε τη δική μας άποψη ως προς το θρυλούμενο «τέρας» της λίμνης Ness, τη δυτική όχθη της οποίας ακολουθούμε σε όλο της το μήκος. Μετά από στάση στο Inverness, αρχίζει η επιστροφή μας για το Εδιμβούργο, όπου θα φθάσουμε αργά το απόγευμα, αφού διασχίσουμε την εντυπωσιακή μήκους 2,5χλμ. γέφυρα πάνω από τον κόλπο Forth.

4η ημέρα Εδιμβούργο – Loch Lomond – Γλασκώβη
Πρόγευμα & σήμερα εγκαταλείπουμε την όμορφη πόλη του Εδιμβούργου. Μετά από μια εκδρομή σε ένα από τα ομορφότερα τοπία της Σκωτίας, τη χιλιοτραγουδισμένη Loch Lomond, θα καταλήξουμε στη Γλασκώβη, τη μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας. Εκεί στην πανοραμική μας ξενάγηση θα δούμε μεταξύ άλλων την George Square, την επιβλητική βικτωριανή αρχιτεκτονική, τη σύγχρονη αρχιτεκτονική στον ποταμό Clyde, το πανεπιστήμιο και θα επισκεφθούμε το συγκρότημα «Μουσείο και Πινακοθήκη Kelvingrove». Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

5η ημέρα Γλασκώβη – Μπέλφαστ – Δουβλίνο
Πρόγευμα & αναχώρηση για το Cernryan, όπου θα επιβιβαστούμε στο φέρρυ, και μετά από 2,5 περίπου ώρες θα φτάσουμε στο Μπέλφαστ. την πρωτεύουσα της Βορείας Ιρλανδίας. Στην σύντομη περιήγησή μας μεταξύ άλλων θα δούμε το λιμάνι στο οποίο ναυπηγήθηκε ο Τιτανικός, το κέντρο της πόλης με το επιβλητικό Δημαρχείο και τις γειτονιές με τα χαρακτηριστικά graffities, σημεία αναφοράς των αντιπαραθέσεων και αιματηρών συγκρούσεων των παρελθουσών δεκαετιών. Έπειτα θα ξεκινήσουμε την διαδρομή μας για την Δημοκρατία της Ιρλανδίας και την πρωτεύουσα της, το Δουβλίνο. Αργά το απόγευμα άφιξη στο Δουβλίνο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

6η ημέρα Δουβλίνο (Ξενάγηση Πόλης)
Πρόγευμα & σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στην ξενάγηση της όμορφης πόλης του Δουβλίνου. Στη βόρεια πλευρά του ποταμού Liffey θα δούμε την πλατεία Parnell με το μουσείο συγγραφέων, την πινακοθήκη μοντέρνας τέχνης, το πάρκο της Μνήμης, την πολύ μεγάλη οδό O’ Connell με πολύ ενδιαφέροντα ιστορικού ενδιαφέροντος κτίρια, όπως το Ταχυδρομείο, με πληθώρα μνημείων μεταξύ των οποίων η «Λόγχη του Δουβλίνου» ή «Μνημείο του Φωτός». Στη συνέχεια, θα κινηθούμε στην όχθη του ποταμού θαυμάζοντας και πάλι κτίρια όπως το Τελωνείο, το Δικαστικό Μέγαρο και τις πολύ ενδιαφέρουσες διαφόρων χρονικών περιόδων γέφυρες πάνω στον ποταμό Liffey. Στη νότια πλευρά του ποταμού, θα δούμε τους δύο προτεσταντικούς καθεδρικούς ναούς του Αγίου Πατρικίου και του Χριστού, το Κάστρο του Δουβλίνου, συγκρότημα δημόσιων και κυβερνητικών κτιρίων και τις εγκαταστάσεις της περίφημης ζυθοποιίας Guinness. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το τεράστιας έκτασης πάρκο του Φοίνικος, όπου βρίσκεται και η προεδρική κατοικία. Ακολούθως, θα μεταβούμε στη γεωργιανή συνοικία της πόλης με κομψές πλατείες και κτίρια, μεταξύ των οποίων η οικία του Oscar Wilde και θα αφήσουμε το λεωφορείο για να συνεχίσουμε πεζή στο περίφημο πανεπιστήμιο Trinity. Πολύ κοντά βρίσκεται το εθνικό μουσείο, καθώς και η πινακοθήκη του Δουβλίνου. Επίσης η κεντρική εμπορική οδός Grafton, αλλά και η περίφημη περιοχή Temple Bar, θα έλεγε κανείς το «Soho» του Δουβλίνου. Στο Temple Bar αξίζει βεβαίως να περάσει κανείς μία όμορφη βραδιά.

7η ημέρα Δουβλίνο – Βράχος Κάσελ – Cork – Cobh – πτήση επιστροφής
Πρωινό και αναχώρηση για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιρλανδίας, το Cork. Στο μέσο περίπου της διαδρομής θα επισκεφθούμε το εξαιρετικού ενδιαφέροντος και ίσως πιο φωτογραφημένο μνημείο της Ιρλανδίας το Βράχο του Κάσελ. Πρόκειται για τα σωζόμενα ερείπια ενός μεσαιωνικού συγκροτήματος που αποτελούσε στα μεσαιωνικά χρόνια έδρα των Βασιλέων του Munster, και που συνοδεύεται από πολλούς τοπικούς θρύλους. Θα θαυμάσουμε τον κυκλικό Πύργο, τον μεσαιωνικό Καθεδρικό Ναό, το Παρεκκλήσι, και το μεσαιωνικό νεκροταφείο με τους κελτικούς σταυρούς. Στη συνέχεια θα φθάσουμε στο Cork, μια όμορφη πόλη με πολλά κανάλια και προκυμαίες πάνω στον Ποταμό Λη. Πολύ κοντά στο Cork βρίσκεται η μικρή πόλη Cobh, συνυφασμένη με την ναυπηγική τέχνη και τη ναυσιπλοΐα, πολύ γραφική, που ονομαζόταν ως την ανεξαρτητοποίηση της Ιρλανδίας Quennstown (πόλη της Βασιλίσσης) προς τιμήν της Βασιλίσσης Βικτωρίας. Το Cobh ήταν το τελευταίο ευρωπαϊκό λιμάνι που έπιασε στο παρθενικό του ταξίδι ο Τιτανικός το 1912, πριν τη βύθισή του, ενώ το 1916 στο Cobh μεταφέρθηκαν οι σοροί και οι επιζώντες του Lusitania, του υπερωκεανείου που βυθίσθηκε από γερμανικό υποβρύχιο νοτίως της Ιρλανδίας, και που η βύθισή του απετέλεσε την αφορμή εισόδου των ΗΠΑ στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αργά το απόγευμα μετάβαση στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου, και πτήση επιστροφής.
 

Περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια Θεσ/νίκη – Αθήνα – Εδιμβούργο // Δουβλίνο – Αθήνα – Θεσ/νίκη – Έξι (6) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* – Πρόγευμα καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου – Εισιτήριο καραβιού Stena Line για το δρομολόγιο Cairnryan – Belfast – Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα – Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής – Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Δεν Περιλαμβάνονται:
Φόροι Αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων – Σκωτσέζικη Βραδιά (εξαιρετικό show με φαγητό & κρασί) – Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά – Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους – Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται

Για περισσότερες πληροφορίες 

Παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 23820 20684
Office
KP Holiday