Αναχώρηση από Βόλο, Λάρισα ή Κατερίνη : + 15€ για το σύνολο της εκδρομής.
Σε περίπτωση που επιθυμείτε μονόκλινο δωμάτιο, η συνολική επιβάρυνσή σας στην τιμή της εκδρομής είναι +40%.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:
·Μεταφορά με σύγχρονο λεωφορείο από Βόλο, Λάρισα, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη και Σέρρες στη Σόφια και τη Φιλιππούπολη μετ’ επιστροφής.
·2 η 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.
·Ξεναγήσεις- περιηγήσεις του προγράμματος με τοπικό Ελληνόφωνο ξεναγό.
·Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
·Ασφάλεια αστικής ευθύνης και επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι μουσείων, δημοτικός φόρος ξενοδοχείου (1,5€ το άτομο για κάθε διανυκτέρευση) και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 
28η Οκτωβρίου + 17 Νοέμβρη στη Σόφια και Φιλιππούπολη

1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΣΟΦΙΑ ( 310 χλμ ):
Αναχώρηση στις 07:00 για τα σύνορα του Προμαχώνα. Διέλευση συνόρων και σύντομη στάση για καφέ στην γραφική Κρέσνα, μέσα στα στενά του Στρυμώνα. Συνεχίζουμε με προορισμό το Μοναστήρι της Ρίλλας που βρίσκεται σε υψόμετρο 1147 μέτρων. Ξενάγηση στο μοναστήρι όπου θα δούμε την εκκλησία της Γεννήσεως της Θεοτόκου, το παρεκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Χριστού, τον μεσαιωνικό πύργο του Χρέλιο και κυρίως το κομψοτέχνημα του Σταυρού του Ραφαήλ. Το μοναστήρι στεγάζει επίσης μια πλούσια συλλογή από ανεκτίμητα έγγραφα, χειρόγραφα και εικόνες, μια εθνογραφική συλλογή κοσμημάτων και χαλιών καθώς και βιβλιοθήκη με 16.000 βιβλία. Προαιρετικό γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα. Συνεχίζοντας, φθάνουμε το απόγευμα στην Πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, την Σόφια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο της επιλογής σας. Δείπνο και ελεύθερος χρόνος.

2η ημέρα: ΣΟΦΙΑ: Ξενάγηση πόλης Πρωινό στο ξενοδοχείο και η σημερινή μας μέρα είναι αφιερωμένη στη ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε το άγαλμα του Τσάρου ελευθερωτή, τις εκκλησίες της Αγίας Κυριακής, της Αγίας Σοφίας, του Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα), τον Καθεδρικό ναό του Αλεξάνδρου Νέφσκι, την Όπερα, και το Θέατρο Ιβάν Βάζωφ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα: ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ ( 130 + 130 χλμ ): Μετά το πρωινό αναχώρηση για Φιλιππούπολη. Κτισμένη στις όχθες του ποταμού Έβρου και ανάμεσα σε επτά λόφους είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας με σημαντική θέση στην οικονομία, στο εμπόριο και στις επιστήμες. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το λαογραφικό μουσείο Κουγιουμτζόγλου και το σπίτι του Λαμαρτίνου. Συνεχίζοντας προς τη νότια πλευρά της παλαιάς πόλης θα δούμε το Ρωμαϊκό Θέατρο με την πανοραμική θεά προς την πόλη, τον λόφο των Απελευθερωτών, τον πύργο του Ρολογιού και το Ιμαρέτ τζαμί. Ελεύθερος χρόνος για μια γνωριμία με την όμορφη πόλη και επιστροφή στη Σόφια. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση με φολκλορικό και λαϊκό πρόγραμμα.

4η ημέρα: ΣΟΦΙΑ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ( 310 χλμ ): Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για μια τελευταία βόλτα στην αγορά της πόλης. Εναλλακτικά μπορείτε εξ ιδίων να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ή το ΜουσείοΚρύπτη του Αλ. Νέφσκι. Το μεσημέρι αναχώρηση για το Σαντάνσκι, ελεύθερος χρόνος στην αγορά της πόλης και το απόγευμα αναχωρούμε για Θεσσαλονίκη και άφιξη νωρίς το βράδυ.

Σημειώσεις:
· Κατά το τριήμερο πρόγραμμα γίνεται σύμπτυξη της δεύτερης και της τρίτης ημέρας, χωρίς να παραληφθεί τίποτα από το ανωτέρω πρόγραμμα.
· Αναχωρήσεις απο Βόλο, Λάρισα και Κατερίνη με απαραίτητη προϋπόθεση την συμμετοχή 6 τουλάχστον ατόμων.
 

Για περισσότερες πληροφορίες 

Παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 23820 20684
Office
KP Holiday