Στρασβούργο - Χωριά Αλσατίας – Χαϊδελβέργη – Μέλανας Δρυμός, Πρωτοχρονιά

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Στρασβούργο-Χωριά Αλσατίας-Χαϊδελβέργη-Μέλανας Δρυμός-Αλσατία

απο 459 €

Τιμή ανα άτομο

Πρόγραμμα

1η ημέρα Πτήση για Μόναχο – Ρότενμπουργκ αμ νέκαρ (274χλμ.) – Στρασβούργο (110χλμ.)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μόναχο. Άφιξη και επιβίβαση στο λεωφορείο μας, όπου θα αναχωρήσουμε με προορισμό το μαγευτικό Ρότενμπουργκ, μια πανέμορφη καλοδιατηρημένη πόλη, χτισμένη σε προνομιακή θέση, στις όχθες του ποταμού Νέκαρ. Το μεσαιωνικό Ρότενμπουρκ βρίσκεται στο κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης και αποτελεί έδρα της ρωμαϊκής καθολικής επισκοπής. Θα πραγματοποιήσουμε την περιήγησή μας στο ιστορικό της κέντρο και στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για αναμνηστικές αγορές και γεύμα εξ΄ιδίων. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας, το Στρασβούργο. Άφιξη, τακτοποίηση στα δωμάτια. Πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα Στρασβούργο – Περιήγηση πόλης
Μετά το πρωινό θα περιηγηθούμε στην πόλη που μοιάζει περισσότερο με πρωτεύουσα της Ευρώπης παρά με παλιά πόλη της Αλσατίας, ενώ σημαντικοί ευρωπαϊκοί οργανισμοί εδρεύουν στη βορειοανατολική συνοικία της πόλης. Η πόλη, ηλικίας πάνω από 2000 χρόνων, σχηματίστηκε στο βαλτώδες έδαφος γύρω από τον ποταμό Ιλ που περνάει μέσα από το παλιό γραφικό της κέντρο. Διαθέτει τη ζωντάνια μιας πανεπιστημιούπολης, εξαιτίας του πανεπιστημίου του Στρασβούργου που ιδρύθηκε το 1566 και είναι από τα αρχαιότερα της χώρας. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη ‘’Μικρή Γαλλία’’, γεμάτη γραφικά σπιτάκια με ξύλο και χρώμα, όπου δεσπόζει ο καθεδρικός ναός του Στρασβούργου. Όταν ξεκίνησε η κατασκευή του ναού το 1220, το Στρασβούργο ήταν αυτόνομη πόλη. Αξίζει να ανεβείτε τα σκαλιά μέχρι την εξέδρα για να θαυμάσετε τα γλυπτά που κοσμούν την κορυφή του. Στη πλατεία Σατό δίπλα στον καθεδρικό, βρίσκεται ο πύργος των Ροάν του 18ου αιώνα, που κάποτε ήταν οικία του αρχιεπισκόπου και σήμερα στεγάζει τα κυριότερα μουσεία της πόλης, το μουσείο Καλών Τεχνών και το Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών και Αρχαιολογίας. Ελεύθερος χρόνος για αγορές και για το βράδυ σας προτείνουμε βόλτα στους πεζόδρομους και δείπνο στα εξαιρετικά αλσατικά εστιατόρια. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα Στρασβούργο – Εκδρομή στα χωριά Αλσατίας Ρίκβιρ(69χλμ.) – Κολμάρ(15χλμ.) – Έγκισχαϊμ(7χλμ.) – Στρασβούργο(79χλμ.)
Πρωινό και την σημερινή μέρα θα την αφιερώσουμε σε ένα εξαιρετικό οδοιπορικό στους περίφημους Δρόμους του Κρασιού, ανάμεσα σε ρομαντικές κωμοπόλεις μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής με μακραίωνη αναπαραγωγική παράδοση, σεβασμό στη φύση και κατάφυτους αμπελώνες με διάσπαρτα οινοποιεία. Πρώτη μας στάση θα είναι η μικρή πόλη Ρικβίρ, χτισμένη ανάμεσα σε μεγάλους αμπελώνες στην ανατολική πλαγιά των Βοσγίων Ορέων. Για αιώνες υπήρξε ιδιοκτησία των Δουκών της Βυρτεμβέργης και έχοντας

γλιτώσει από τους πολέμους που ρήμαξαν την περιοχή διατηρεί την οικιστική αρχιτεκτονική του 16ου αιώνα, ενώ οι λιγοστοί κάτοικοί του δεν έπαψαν να ασχολούνται ως σήμερα με την καλλιέργεια των σταφυλιών ποικιλίας Riesling για την παραγωγή κρασιού. Διατηρεί τμήμα της οχύρωσής του, πλακόστρωτα δρομάκια και πύργους, παλιά σιντριβάνια, όμορφες στέγες σπιτιών, ξυλοδεσιές, πανδαισία χρωμάτων στους τοίχους, ποικιλία λουλουδιών στα παράθυρα. Συνεχίζουμε για την Κολμάρ, μια πόλη που θυμίζει πίνακα ζωγραφικης. Ξύλινα σπίτια σε παστέλ χρώματα πάνω σε κανάλια και πολύχρωμα λουλούδια δίνουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στην ομορφότερη ίσως πόλη της Αλσατίας. Το ιστορικό της κέντρο διασχίζεται από τον Lauch παραπόταμο του Ill, που εκρέει στον Ρήνο. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε ένα ποτήρι από το εξαιρετικό κρασί που παράγει η περιοχή σε κάποιο από τα πολλά καταστήματα που υπάρχουν στην Κολμάρ, που αποκαλείται και όχι άδικα πρωτεύουσα του κρασιού. Συνεχίζουμε για το Εγκισχάιμ, ο τελευταίος προορισμός μας που έχει διατηρήσει ανέπαφο το σύνολο της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του. Χτισμένο σε ομόκεντρους κύκλους γύρω από το οκταγωνικό κάστρο του 13ου αιώνα περιστοιχίζεται από αμπελώνες δύο τοπικών ποικιλιών. Θα χαθούμε άφοβα στα κυκλικά σοκάκια του: πάντα σε φέρνουν εκεί απ’ όπου ξεκίνησες. Μικρά σπιτάκια με μπαλκόνια, ξυλοδεσιές, εξέχοντα παράθυρα πνιγμένα στα γεράνια μας εντυπωσιάζουν. Η κεντρική πλατεία δεν υπολείπεται σε ομορφιά με το σιντριβάνι της, το κάστρο της πόλης του 8ου αιώνα με το εξωτερικό τείχος του 720 μ.Χ. και του παρεκκλησίου του μεταρρυθμιστή πάπα Λέοντα ΙΧ που γεννήθηκε εδώ. Οι κορυφές του πύργου του κάστρου και του Ναού φιλοξενούν φωλιές πελαργών. Άλλα ιστορικής αξίας αξιοθέατα είναι ο ναός των Πέτρου και Παύλου, που δένει ρομανικό και γοτθικό αρχιτεκτονικό ρυθμό, τα δύο αναγενησιακά σιντριβάνια της πόλης καθώς και το άγαλμα της Ιωάννας της Λωρραίνης. Επιστροφή στο Στρασβούργο αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα Στρασβούργο – Μπάντεν Μπάντεν (57χλμ.) – Χαϊδελβέργη (90χλμ.) – Στρασβούργο (133χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για το εκπληκτικό Μπάντεν – Μπάντεν, φημισμένη λουτρόπολη, γνωστή από τους Ρωμαϊκούς χρόνους. Θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε εξωτερικά τα λουτρά Καρακάλλα και θα περπατήσουμε στη Λιχτεντάλερ Αλέ στις όχθες του ποταμού. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την μαγευτική Χαιδελβέργη. Άφιξη και περιήγηση στην παραμυθένια πόλη, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νέκαρ, που κυλάει γαλήνια κάτω από την Σκιά του επιβλητικού κάστρου. Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην Μarktplats, όπου θα αντικρύσετε ένα χωριό από ξύλινα καπέλα και στην πλατεία του Πανεπιστημίου σας περιμένει ένα carousel για να σας ταξιδέψει στον χρόνο. θα περπατήσουμε στον μεγάλο εμπορικό πεζόδρομο της Χάουπτ Στράσσε (Hauptstrasse) που διασχίζει την Παλιά Πόλη της Χαϊδελβέργης, θα δούμε την πλατεία της Αγοράς με τον επιβλητικό ναό του Αγίου Πνεύματος. Στον λόφο πάνω από την Παλιά Πόλη
δεσπόζει το Κάστρο (προαιρετική ανάβαση) από όπου απολαμβάνει κανείς την καλύτερη θέα στην πόλη, με τα κωδωνοστάσια και τις στέγες των σπιτιών, και στον ποταμό Νέκαρ (Neckar), τον παραπόταμο του Ρήνου που διασχίζει τη Χαϊδελβέργη. Τέσσερις γέφυρες στεφανώνουν τις όχθες του Νέκαρ, με την Παλιά Γέφυρα (Altebrücke) να είναι μακράν η ωραιότερη. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να ακολουθήσουν την αρχηγό μας και να περάσουν στην απέναντι πλευρά της πόλης και να περπατήσουν στο περίφημο Μονοπάτι των Φιλοσόφων (Philosophenweg), ένα γραφικό και καταπράσινο καλντερίμι όπου συνήθιζαν στα χρόνια της Ρομαντικής περιόδου να περιδιαβαίνουν καθηγητές και φιλόσοφοι του πανεπιστημίου, αναζητώντας την απαραίτητη ησυχία που απαιτούσαν οι συλλογισμοί τους. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεση για γεύμα εξ’ιδίων. Επιστροφή στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα Στρασβούργο – Φράιμπουργκ (86χλμ.) – Λίμνη Τίτιζε (35χλμ.) – Στουτγκάρδη πτήση επιστροφής (154χλμ.)
Πρωινό και αφήνουμε το Στρασβούργο αναχωρώντας για ένα από τα διασημότερα ορεινά συμπλέγματα της Κεντρικής Ευρώπης, τον περίφημο Μέλανα Δρυμό που θα μας αποκαλύψει ένα μοναδικό φυσικό τοπίο που παρά το όνομα του (Μέλας) δεν είναι καθόλου «σκοτεινό». Γραφικά χωριά με κουκλίστικα σπίτια, λίμνες, καταρράκτες, πεύκα και έλατα μας συνοδεύουν σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής μας. Πρώτος μας σταθμός το Φράιμπουργκ, μια από τις πιο γνωστές Γερμανικές πανεπιστημιουπόλεις και ταυτόχρονα σημαντική παραγωγός περιοχή ποιοτικών κρασιών που αποτελεί την νότια είσοδο στον Μέλανα Δρυμό.
Είναι η πιο ηλιόλουστη πόλη της Γερμανίας με 2.000 ώρες ηλιοφάνειας μια από τις πλέον οικολογικές πόλεις της χώρας. Παράγει απ’ τον ήλιο ηλεκτρική ενέργεια όση με τον ίδιο τρόπο ολόκληρη η Μ. Βρετανία. Ξεκινάμε με τον γιγάντιο Καθεδρικό γοτθικό Ναό του 11ου αιώνα με το 116 μ. κωδωνοστάσιο να υψώνεται αγέρωχα. Ανατολικά του Καθεδρικού στην πλατεία προσελκύει το βλέμματα με το κόκκινο φωτεινό χρώμα του, την περίτεχνη πρόσοψή του και τους πολύχρωμους πύργους του, το ιστορικό εμπορικό κτήριο (Kaufhaus) κατασκευασμένο τον 16 αιώνα. Επισκεπτόμαστε την πλατεία Δημαρχείου με το Παλαιό και Νέο Δημαρχείο και τον Δομινικανό Ναό του Αγ. Μαρτίνου με την παρακείμενη σκήτη καθώς και το σπίτι φάλαινα, μια υπέροχη αρχιτεκτονική αντίθεση στο χώρο με τα υστερογοτθικά εξέχοντα παράθυρά του. Συνεχίζουμε για τη γραφική λίμνη Τίτιζε με τα υπέροχα καφέ και καταστήματα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα εξ’ ιδίων. Στη συνέχεια επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης, πτήση επιστροφής.

ΠΑΡΟΧΕΣ

Σημειώσεις:
Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.
 
Πτήση με Aegean airlines
Θεσσαλονίκη-Μόναχο 08:15-09:35 
Στουτγκάρδη-Θεσσαλονίκη 19:45-23:05 
 
Περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines,
 • μία αποσκευή 23 κιλά και μία χειραποσκευή 8 κιλά ανά άτομο,
 • διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας,
 • πρωινό καθημερινά,
 • μετακινήσεις με λεωφορείο πολυτελείας.
 • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα,
 • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός
 • Φ.Π.Α. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Δεν περιλαμβάνονται:
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.
 • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων,
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ-ΤΙΜΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 23820 20684