KP HOLIDAYS: Tel. +302382020684 | kpholidays@yahoo.gr
Τανζανία Σαφάρι  – 2.820€

Περιγραφή Ταξιδιού

Το έδαφος της Τανζανίας έχει διατηρήσει και αποκαλύψει μέχρι σήμερα τα καλύτερα και πλουσιότερα ίχνη των πρώτων ανθρωπόμορφων όντων περίπου 2 εκατ. χρόνια πριν. Σήμερα, στη χώρα που δεσπόζει ο επιβλητικός κώνος του Κιλιμάντζαρου (5895 μ.) με τις χιονοσκέπαστες κορφές, ζουν πάνω από 120 φυλές οι οποίες διατηρούν ανέπαφες τις συνήθειες τους και ζουν ασκώντας τις παραδοσιακές τους δραστηριότητες. Το μεγαλύτερο όμως θέλγητρο του ταξιδιού είναι η Ζανζιβάρη με τις παραλίες της, τα γραφικά ψαροχώρια, τα παλιά αραβικά κτίρια της πόλης και τις καταπράσινες εξοχές με φυτείες από φοινικόδεντρα και γαρίφαλα. Ένα ταξίδι γεμάτο από μυρωδιές και ψιθύρους.

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Με την Turkish Airlines μέσω Κων/πολης, Νταρ Ελ Σαλάμ και Precision Airways για την Αρούσα.
  • Διαμονή: Σε λοτζ 4* ή 5*.
  • Γεύματα: Πλήρης Διατροφή.
  • Μεταφορές: Από και προς το αεροδρόμιο.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Είσοδοι στα πάρκα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Τοπικοί αγγλόφωνοι ξεναγοί και οδηγοί για τα σαφάρι.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

Διάρκεια ταξιδιού

7 ημέρες.

Φυσική κατάσταση

Κατάλληλο για όλους

Διανυκτερεύσεις

Συνολικά: 5

Αναλυτικά:
Χώρα: Τανζανία
Πόλη: Νγκόρο Νγκόρο (2), Σερενγκέτι (2), Λίμνη Μανιάρα (1)

Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Αρούσα

Αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού και άφιξη την επομένη στην Αρούσα.

Ημέρα 2η: Αρούσα – ΝγκόροNγκόρο

Άφιξη στην Αρούσα και συνάντηση με τους αντιπροσώπους μας. Ξεκούραση και μεσημεριανό, στη συνέχεια αναχώρηση για τον κρατήρα του ΝγκόροΝγκόρο προστατευόμενο από την Unesco με άφιξη στο λοτζ που βρίσκεται στην άκρη του. Τακτοποίηση και δείπνο. Ο κρατήρας καλύπτει 300 τ.χλμ. και είναι το σπίτι 30.000 μόνιμων ειδών από άγρια ζώα και είναι ακόμη ένα μέρος στην Αφρική που έχουμε μεγάλη πιθανότητα να παρατηρήσουμε τα «big five» (λιοντάρι, λεοπάρδαλη, βούβαλο, ρινόκερο και ελέφαντα) στα σαφάρι που κάνουμε. Το βράδυ η θερμοκρασία πέφτει υπερβολικά ειδικά από Μάιο έως Σεπτέμβριο και μια από τις πιο όμορφες εμπειρίες είναι να καθίσουμε όλοι γύρω από μια μεγάλη φωτιά με τα ποτά μας συζητώντας τις εμπειρίες από το ημερήσιο σαφάρι που είχαμε. Θα παρατηρήσετε επίσης τους Μασάι να βόσκουν τα βοοειδή τους στον πάτο του κρατήρα και δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο δίπλα στη βοσκή, λιοντάρια να κυνηγούν βουβάλια.

Ημέρα 3η: Κρατήρας ΝγκόροΝγκόρο

Μετά το πρωινό μας θα κατεβούμε στον πυθμένα του κρατήρα (600 μέτρα) όπου θα αφιερώσουμε την ημέρα μας στην παρακολούθηση των ζώων , θα δούμε στην ομώνυμη λίμνη τα Φλαμίνγκο, τα λιοντάρια να κυνηγούν την τροφή τους, θα έχουμε το μεσημεριανό μας σε πικ νικ και θα γυρίσουμε αργά το απόγευμα στο λοτζ μας για το δείπνο μας.

Ημέρα 4η: Κρατήρας ΝγκόροΝγκόρο – Πάρκο Σερεγκέτι

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της Τανζανίας και της Κένυας, το Σερεγκέτι, με την πλούσια άγρια ζωή (πάνω από 2.000.000 ζώα), όπως γαζέλες, ζέβρες, λιοντάρια. Θα γίνει παρουσίαση του φαραγγιού από τοπικό ξεναγό και στη συνέχεια με διάφορες στάσεις θα καταλήξουμε στο λοτζ στο Σερεγκέτι, για το μεσημεριανό μας. Αφού τακτοποιηθούμε, νωρίς το απόγευμα θα έχουμε ένα σαφάρι για να δούμε τα διάφορα ζώα. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η: Πάρκο Σερεγκέτι

Μετά το πρωινό μας θα αφιερώσουμε όλη την ημέρα σε σαφάρι για να μπορέσουμε να δούμε όσο περισσότερα ζώα ή πουλιά. Στόχος μας, τα 5 «μεγάλα»: λιοντάρι, λεοπάρδαλη, ρινόκερος, ελέφαντας και αγριοβούβαλος. Οι πιθανότητες για να τα δούμε όλα σε ένα ταξίδι, είναι μικρές, αφού άλλοι έχουν κάνει πολλά και ακόμα δεν το κατάφεραν, αλλά αν υπάρχει μία πιθανότητα, αυτή βρίσκεται μόνο στο Σερεγκέτι. Μεσημεριανό με πικ νικ και το βράδυ δείπνο.

Ημέρα 6η: Πάρκο Σερεγκέτι – Λίμνη Μανυάρα

Πρωινό και αναχώρηση για την Λίμνη Μανυάρα που συγκεντρώνει ένα μεγάλο αριθμό από σπάνια πτηνά και ερπετά όπως και τα λιοντάρια τα οποία βρίσκονται πάνω στα δέντρα. Άφιξη στο λοτζ για το μεσημεριανό μας. Νωρίς το απόγευμα θα πραγματοποιήσουμε το φωτογραφικό μας σαφάρι και στη συνέχεια δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η ημέρα: Λίμνη Μανυάρα – Αρούσα – Αθήνα / Θεσσαλονίκη

Πρωινό και αναχώρηση για την Αρούσα. Μεσημεριανό σε τοπικό εστιατόριο και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την διεθνή πτήση για την επιστροφή μέσω ενδιάμεσου σταθμού παίρνοντας μαζί μας αξέχαστες εντυπώσεις ή συνεχίζουμε για την εξωτική Ζανζιβάρη.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 23820 20684