KP HOLIDAYS: Tel. +302382020684 | kpholidays@yahoo.gr

Περιγραφή Ταξιδιού

H γοητεία ενός ταξιδιού στην Ινδία συνδέεται με την ανακάλυψη του ανθρώπινου στοιχείου. Οι Ινδοί φημίζονται για την ηρεμία και την γλυκύτητά τους. Εκείνο που με την πρώτη ματιά εντυπωσιάζει τον επισκέπτη είναι η απουσία της ψυχρότητας και της εχθρικής ανωνυμίας που χαρακτηρίζει τα πλήθη της Δύσης. Αυτή η απέραντη ΥΠΟ ήπειρος, η γεμάτη μυστήριο και σαγήνη, που αποτέλεσε χωνευτήρι λαών και θρησκειών, προκαλεί τα πιο έντονα και ακραία συναισθήματα στον επισκέπτη.
Την Ινδία μπορεί κανείς να την λατρέψει ή να την μισήσει για πάντα…

Το ταξίδι περιλαμβάνει

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Με την Etihad μέσω Άμπου Ντάμπι από Αθήνα. Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με άλλες εταιρείες Qatar / Emirates / Turkish Airlines (με τις ανάλογες επιβαρύνσεις) με πτήσεις και από Θεσσαλονίκη.
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4* & 5*.
 • Γεύματα: Πρωινό καθημερινά στα ξενοδοχεία.
 • Μεταφορές: Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο και όλες οι μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα, με κλιματιζόμενα μεταφορικά μέσα.
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Σε όλα τα αξιοθέατα.
 • Άλλο: Ανάβαση με ελέφαντα στο φρούριο Αμπέρ (εναλλακτικά ανάβαση με τζιπ βάσει διαθεσιμότητας).
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ξεναγός: Τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός.
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
 • Επιβάρυνση ημιδιατροφής (85€ κατ’ άτομο) σε ξενοδοχεία 4*.

Διάρκεια ταξιδιού

7 ημέρες.

Φυσική κατάσταση

Κατάλληλο για όλους

Διανυκτερεύσεις

Συνολικά: 6

Αναλυτικά:
Χώρα: Ινδία
Πόλη: Δελχί (3), Τζαϊπούρ (2), Άγκρα (1)

 

Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1η: Αθήνα / Θεσσαλονίκη – Δελχί

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο και πτήση για το Δελχί μέσω ενδιάμεσου σταθμού με άφιξη την επόμενη ημέρα στην πολυάνθρωπη πρωτεύουσα των Ινδιών που συνδυάζει την παλιά και την σύγχρονη ζωή με έναν τρόπο μοναδικό. Το Παλιό και το Νέο Δελχί συνδέουν αρμονικά το χθες με το σήμερα και παρουσιάζουν την πορεία ενός λαού από την εποχή των μαχαραγιάδων και την αποικιοκρατία των Άγγλων μέχρι τώρα.

Ημέρα 2η: Δελχί

Άφιξη στο Δελχί, συνάντηση με τον αντιπρόσωπο του γραφείου μας, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση. Μετά το πρωινό ξεκινάμε την ξενάγησή μας. Η γνωριμία μας με την πόλη θα ξεκινήσει το απόγευμα με το μεγάλο Τζαμί, έδρα της μουσουλμανικής κοινότητας, κατασκευασμένο από κόκκινο ψαμμίτη και λευκό μάρμαρο, το οποίο δεσπόζει στον λόφο της περιοχής και ξεχωρίζει για το μέγεθός του καθώς μπορεί να φιλοξενήσει έως και 25.000 άτομα.
Συνεχίζουμε για το Νέο Δελχί όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε την λεωφόρο Ραζ παθ στα σύνορα Παλιού και Νέου Δελχί με τα κυβερνητικά κτίρια, την πύλη της Ινδίας (μνημείο των πεσόντων του Α’ παγκοσμίου πολέμου), το Κοινοβούλιο & τον τάφο του Χουμαγιούν. Πρόκειται για μια μεγάλη έκταση που ήταν αυτοκρατορικοί κήποι – νεκροταφεία από την εποχή των Μουγκάλ (ινδομογγολική δυναστεία). Το πρώτο Μαυσωλείο χτίστηκε το 1570, το οποίο προοριζόταν για τον αυτοκράτορα Χουμαγιούν. Την εντολή για την κατασκευή του έδωσε η γυναίκα του Χουμαγιούν, Χαμίντα Μπανού Μπεγκούμ το 1562 ενώ σχεδιάστηκε από Πέρση αρχιτέκτονα. Ο τάφος αυτός, που χτίστηκε το 1570, είναι ιδιαίτερης πολιτιστικής σημασίας, καθώς ήταν ο πρώτος τάφος με κήπο στην ινδική υποήπειρο. Ενέπνευσε αρκετές μεγάλες αρχιτεκτονικές καινοτομίες, με αποκορύφωμα την κατασκευή του Ταζ Μαχάλ. Στο τέλος της ημέρας απολαύστε μια ποδηλατική διαδρομή στους στενούς δρόμους του παλαιού Δελχί. Προαιρετική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο, όπου δεσπόζει ο μιναρές Κουτούμπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: Δελχί – Άγκρα (204 χλμ. 4 ώρες περίπου)

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Άγκρα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Αργότερα ξεκινάμε την επίσκεψή μας στο φρούριο της Άγκρα. “Σούνταρ σάμα” “υπέροχη θέα”, αναφωνούμε ανηφορίζοντας στο κάστρο, εκεί όπου δεσπόζει το εντυπωσιακό συγκρότημα παλατιών που στέγασε τους αυτοκράτορες Άκμπαρ, Τζαχανγκίρ και Σαχ Τζαχάν. Το υπέροχο κόκκινο φρούριο περιβάλλεται από διπλά τείχη με τάφρο και αποτελείται από παλάτια, κήπους και εσωτερικές αυλές δημιουργώντας μια καστροπολιτεία με τείχη. Το απόγευμα συνεχίζουμε με το εντυπωσιακό μαυσωλείο Ταζ Μαχάλ, χτισμένο από τον Σουλτάνο Σαχ Τζαχάν, στη μνήμη της γυναίκας του Μουμτάζ Μαχάλ. Χιλιάδες τεχνίτες εργάστηκαν για 22 χρόνια ώστε να ολοκληρώσουν αυτό το υπέροχο μνημείο αγάπης. Η αρχιτεκτονική του αρτιότητα, οι καταπληκτικές εγχαράξεις με την τεχνική της pietra dura και οι ένθετες διακοσμήσεις μάς εκπλήσσουν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο & διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η: Άγκρα – Τζαϊπούρ (260 χλμ. 6 ώρες περίπου)

Μετά το πρωινό μας φεύγουμε από Άγκρα για Τζαϊπούρ με ενδιάμεση επίσκεψη στο Φατεχπούρ Σικρί, την κόκκινη πόλη με τα υπέροχα παλάτια που εγκαταλείφθηκε μόλις 14 χρόνια μετά την ίδρυσή της και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Ινδίας. Φτάνουμε στην Τζαϊπούρ, την «Ροζ Πόλη». Η πορεία της διαδρομής, περνώντας από πόλεις και χωριά, ατελείωτα παζάρια αλλά και μεγάλους αυτοκινητόδρομους, μας γνωρίζει διαφορετικές πτυχές της καθημερινής ζωής των ανθρώπων της περιοχής. Η πόλη Τζαϊπούρ, είναι η πρωτεύουσα του κρατιδίου Ρατζαστάν στην Ινδία. Ιδρύθηκε το 1727 από τον Μαχαραγιά Τζάι Σίνγχ ΙΙ από τον οποίο πήρε το όνομα η πόλη. Ο χαρακτηρισμός της πόλης ως η Ροζ πόλη οφείλεται στο ροδαλό χρώμα που είναι βαμμένα τα κτήρια, στην παλιά περιτοιχισμένη πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η: Τζαϊπούρ

Η ξενάγησή μας στην πόλη θα ξεκινήσει από το φρούριο Άμπερ, με το χαρακτηριστικό κεχριμπαρένιο χρώμα του που θα μας εντυπωσιάσει. Ένα φρούριο που κατασκευάστηκε από τον Μαχαραγιά Μανσίνγκ τον 17ο αιώνα και τα τείχη του βρίσκονται σε όλο το μήκος των λόφων, όπου θα μπορέσουμε να ανέβουμε στην κορυφή πάνω σε ελέφαντες (….υπάρχει και εναλλακτική με τζιπ). Στην κορυφή θα περιηγηθούμε στους διαδρόμους και στα πολλά δωμάτιά του με τις εκπληκτικές παραδοσιακές τοιχογραφίες και πολύτιμες πέτρες και βέβαια στο πιο εντυπωσιακό δωμάτιο με τους καθρέφτες. Στη συνέχεια θα σταματήσουμε στο Χαβά Μαχάλ -γνωστό ως παλάτι των ανέμων- του οποίου η εξαιρετική πρόσοψη αποτελεί στολίδι της πόλης. Θα συνεχίσουμε νωρίς το απόγευμα με το με το Παλάτι του Μαχαραγιά, μια πανδαισία από μικρά παλάτια, κήπους, διαδρόμους, ένα μουσείο με πανοπλίες, χαλιά, τοπικές ενδυμασίες κ.λπ. και θα τελειώσουμε την σημερινή μας ξενάγηση με το αστεροσκοπείο Τζαντάρ το πιο σημαντικό από τα πέντε που υπάρχουν. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 6η: Τζαϊπούρ – Δελχί (260 χλμ. 5 ώρες περίπου)

Αναχώρηση από Τζαϊπούρ για Δελχί. Προαιρετική επίσκεψη στον ναό Akshardham. Ο ναός συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο θαυμαστών του κόσμου, συνδυάζοντας στοιχεία νεωτερικότητας με το παραδοσιακό αρχιτεκτονικό στυλ του τόπου. Το κτήριο βρίσκεται στο Νέο Δελχί και καλύπτει μια έκταση πάνω από 8.000 τετραγωνικά μέτρα, στις όχθες του ποταμού Yamuna. Το συγκρότημα κατασκευάστηκε το 2005 στην περιοχή Noida Mor στο Νέο Δελχί. Το 70% των τουριστών στο Δελχί επισκέπτονται αυτό το συγκρότημα ναών. Αυτός ο ναός είναι ένα όμορφο μέρος για περιήγηση, εξερεύνηση και προσκύνημα. Το κύριο αξιοθέατο του συγκροτήματος είναι ο ναός, ο οποίος είναι όμορφα διακοσμημένος με γλυπτά αγάλματα χορευτών, θεοτήτων, πανίδας, χλωρίδας κ.ά. Είναι χτισμένος με ψαμμίτη Rajasthani (ροζ χρώμα) και ιταλικό μάρμαρο Carrara και διαθέτει 234 πυλώνες, 2000 αγάλματα θεότητας, εννέα θόλους και πολλά άλλα. Ο ναός διατηρεί 148 life-size αγάλματα ελέφαντα που ζυγίζουν συνολικά 3.000 τόνους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η: Δελχί – Αθήνα / Θεσσαλονίκη

Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο για το ταξίδι της επιστροφής μας.

 • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 23820 20684