3ήμερη εκδρομή στην Αδριανούπολη – 40 Εκκλησιές 29/02 – 02/03/20 Καθαρά Δευτέρα

1η Θεσσαλονίκη – Σουφλί – Καραγάτς – Αδριανούπολη

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 06:00. Με καθ’ οδόν στάση στη Μουσθένη, φθάνουμε στο Σουφλί. Επίσκεψη στο Μουσείο Μετάξης. Συνεχίζουμε για το συνοριακό σταθμό των Καστανιών. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα είδη. Συνεχίζουμε για την περιοχή Karaagac (την παλιά Ορεστιάδα) όπου δόθηκε στην Τουρκία με την Συνθήκη της Λωζάνης. Θα δούμε το Σιδηροδρομικό σταθμό της Γαλλικής Εταιρείας που στάθμευε το OΡΙΑΝ ΕΞΠΡΕΣ και το Μνημείο της Λωζάνης. Συνεχίζουμε για Αδριανούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος στη σκεπαστή αγορά της πόλης. Διανυκτέρευση.

2η μέρα : Θεσσαλονίκη – Αδριανούπολη

Πρωινό. Στην ξενάγηση της πόλης θα επισκεφτούμε το Σελεμιγιέ τζαμί, το αυτοκρατορικό τζαμί, καθώς θεωρείται το σημαντικότερο έργο του κορυφαίου αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν, το Μουσείο Υγείας, το Μπεγιαζίτ Β και το Κουλλιέ (συγκρότημα κτηρίων του 1488) και συνεχίζουμε για να δούμε τα απομεινάρια του παλατιού του Σαραγί Τζεντίν, το μνημείο Βαλκανικών πολέμων τον Πύργο της Δικαιοσύνης και το χώρο του Κιρπινάρ όπου κάθε χρόνο τελούνται οι παραδοσιακοί αγώνες πάλης με λάδι των Πεχλιβάνιδων. Χρόνος ελεύθερος σε εμπορικό κατάστημα ή στην αγορά της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα : Αδριανούπολη – Θεσσαλονίκη

Πρωινό. Αναχώρηση για την Ανατολική Θράκη για να επισκεφτούμε τις 40 Εκκλησιές. Μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών οι Τούρκοι την ονόμασαν Kirklareli, ενώ η μεγάλη εκκλησία της Αγίας Σοφίας μετατράπηκε σε τζαμί. Αμέσως μετά παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Περνώντας από τα σύνορα των Κήπων και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φθάνουμε στην πόλη μας το βράδυ με τις καλύτερες εντυπώσεις. Με καθ’ οδόν στάσεις για φαγητό και καφέ, άφιξη στην πόλη μας, γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις από το ταξίδι μας.

Τιμή συμμετοχής: 125€ το άτομο σε δίκλινο

Επιβάρυνση μονοκλίνου: 50€

Περιλαμβάνει:

  • Τις μεταφορές με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας

  • Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Edirne Palace στην Αδριανούπολη με πρωινό

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει: Ποτά , γεύματα, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Για περισσότερες πληροφορίες 

Παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 23820 20684
Office
KP Holiday