4ήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη (πρωί) 28/02 – 02/03/20 Καθαρά Δευτέρα

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη (620χλμ)

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 06.00. Με καθ’ οδόν στάση στη Μουσθένη, άφιξη στον συνοριακό σταθμό των Κήπων. Μετά τον έλεγχο της αστυνομίας και του τελωνείου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στα αφορολόγητα είδη. Στην διαδρομή μας στην Ανατολική Θράκη θα περάσουμε έξω από την Κεσάνη, τα Μάλγαρα και τη Ραιδεστό, ταξιδεύοντας για ένα μεγάλο κομμάτι της διαδρομής παράλληλα με την ακτή της Προποντίδας. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την Μεγάλη οδό του Πέραν και των γραφικών και πολυσύχναστων στενών της. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Παζάρι Bakirkoy – Εμπορικό κέντρο Μarmara Forum – Σπίτι Λωξάντρας – Kαπαλί Τσαρσί (σκεπαστή αγορά)

Πρωινό. Αναχώρηση για να επισκεφθούμε ένα από τα μεγαλύτερα παζάρια της πόλης στο Μακρυχώρι, με απίστευτη ποικιλία σε ρούχα, αξεσουάρ, παπούτσια, είδη προικός, λευκά είδη, υφάσματα και είδη οικιακής χρήσης σε ασύγκριτα χαμηλές τιμές. Στον διαθέσιμο χρόνο που θα έχουμε μπορούμε να επισκεφθούμε και ένα από τα πιο μεγάλα και όμορφα εμπορικά κέντρα, το Μάρμαρα φόρουμ, με την τεράστια ποικιλία σε καταστήματα και διαφορετικές μάρκες από διάφορες χώρες. Ακολουθεί προαιρετικό γεύμα στο σπίτι της Λωξαντρας. Συνεχίζουμε για την Σκεπαστή Αγορά της πόλης, το Καπαλί Τσαρσί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το βράδυ προτείνουμε ομαδική έξοδο στο Κουμ Καπί, στις ψαροταβέρνες με τους πλανόδιους μουσικούς και τραγουδιστές με τα παραδοσιακά όργανα. Διανυκτέρευση

3η ημέρα: Ανάκτορα Ντολμά Μπαξέ – Βόσπορος – Αγία Σοφία – Βασιλική Δεξαμενή – Βυζαντινός Ιππόδρομος

Πρωινό. Η σημερινή μέρα θα αρχίσει με την επίσκεψη μας στην τελευταία κατοικία των Οθωμανών Σουλτάνων το παλάτι Ντολμά Μπαξέ με την πρωτοφανή χλιδή του, χτισμένο στην ακτή του Βοσπόρου. Αμέσως μετά θα ξεκινήσουμε την προαιρετική κρουαζιέρα μας στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου, πλέοντας αρχικά παράλληλα της ευρωπαϊκής ακτής θα φτάσουμε μέχρι την δεύτερη κρεμαστή γέφυρα, θαυμάζοντας όλα τα παλιά ελληνικά χωριά, σημαδεμένα από την Ρωμαίικη παρουσία. Στην δεύτερη γέφυρα θα ξεκινήσει η επιστροφή μας πλέοντας παράλληλα της ασιατικής ακτής για να θαυμάσουμε τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες με τις πολυτελέστατες επαύλεις. Στην συνέχεια θα μεταβούμε με το λεωφορείο στο ιστορικό κέντρο για να ξεναγηθούμε στην Του Θεού Αγία Σοφία, εκεί που χτυπούσε για αιώνες η καρδιά της Ορθοδοξίας και που μέχρι σήμερα αποτελεί ένα θαύμα της αρχιτεκτονικής. Συνεχίζουμε με την Βασιλική Δεξαμενή του Ιουστινιανού με το ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό περιβάλλον της. Θα δούμε ακόμη τον Βυζαντινό Ιππόδρομο, το Μίλιον και τα λουτρά της Ρωξελάνης (Χιουρέμ). Ελεύθερος χρόνος για φαγητό, καφέ, και βόλτα στην πολύ ενδιαφέρουσα γειτονιά του ιστορικού κέντρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Οικουμενικό Πατριαρχείο – Αγίασμα Παναγίας Βλαχερνών – Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής – Θεσσαλονίκη

Πρωινό. Αναχώρηση για επίσκεψη και προσκύνημα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι. Συνεχίζουμε για την Παναγία των Βλαχερνών, όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Η τελευταία στάση μας στην Πόλη θα είναι η επίσκεψη μας στο Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί), όπου σύμφωνα με τον θρύλο, έγινε το θαύμα με τα ψάρια την ημέρα της Άλωσης. Με καθ’ οδόν στάσεις για φαγητό και καφέ, άφιξη στην πόλη μας γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις από το ταξίδι μας.

 

Τιμή συμμετοχής:

Ξενοδοχείο

Τιμή συμμετοχής

Επιβάρυνση μονοκλίνου

Riva 4*

155 €

70 €

Metropolitan 4*

170

80 €

Elite Prestige 4*

189

90

ΔΩΡΕΑΝ PARKING ΓΙΑ ΤΟ Ι.Χ. ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΣΣΟΜΕΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

(ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ 19, ΝΙΚΟΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

 

Περιλαμβάνει:

  • Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές πούλμαν

  • Τρείς διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας

  • Πρωινό

  • Ξεναγήσεις –περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

  • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνει: Ποτά, διασκεδάσεις, εισόδους σε μουσεία, φιλοδωρήματα, κρουαζιέρα στον Βόσπορο και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας

Για περισσότερες πληροφορίες 

Παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 23820 20684
Office
KP Holiday