ΖΑΓΚΡΕΜΠ-ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ-ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΪΝΑ-ΤΕΡΓΕΣΤΗ-ΒΕΝΕΤΙΑ-ΦΛΩΡΕΝΤIΑ-ΡΩΜΗ-ΝΑΠΟΛΗ-ΠΟΜΠΗΙΑ-ΜΠΑΡΙ

7 ΗΜΕΡΕΣ


1η ημέρα Αναχώρηση για Ζάγκρεμπ
Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση για τα σύνορα των Ευζώνων. Συνεχίζουμε για Νις και Βελιγράδι. Περνώντας τα σύνορα της Κροατίας, φθάνουμε το βράδυ στο πανέμορφο Ζάγκρεμπ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα-γνωριμία με την πόλη.

2η Μέρα Ζάγκρεμπ-Λιουμπλιάνα-Σπήλαια Ποστόινα-Τεργέστη -Βενετία
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Λιουμπλιάνα. Άφιξη και περιήγηση στη πόλη που είναι χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονα στοιχεία από την αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική σε αρκετά κτίρια. Θα δούμε το παλαιό Δημαρχείο και τον Καθεδρικό Ναό που δεσπόζουν την πόλη. Στη συνέχεια αναχώρηση για τα μεγαλοπρεπή σπήλαια Ποστόινα, που είναι τα δεύτερα σε μέγεθος σπήλαια της Ευρώπης. Με ειδικό τρενάκι διασχίζουμε ένα μεγάλο τμήμα του μεγάλου σπηλαίου και απολαμβάνουμε το μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο, από σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων. Συνεχίζουμε για την Τεργέστη και η περιήγησή μας αρχίζει με την Αρχόντισσα της Αδριατικής, αλλά και το πρώτο μεγάλο λιμάνι της Ιταλίας, ένα ολοζώντανο μνημείο νεότερης ιστορίας και επίκεντρο σημαντικών εξελίξεων. Θα δούμε την ελληνική εκκλησία της Τεργέστης, τον Αγιο Νικόλαο, το ονομαζόμενο Canal Grande, τον ναό του Αγίου Αντωνίου, τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και της Αγίας Τριάδος. Αργότερα μεταφορά στην περιοχή του Μέστρε και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

3η Μέρα Βενετία (Ξενάγηση Πόλης) – Φλωρεντία (Περιοχή Μοντεκατίνι)
Πρόγευμα & ξεκινάμε για την ξενάγησή μας στην πόλη (εισιτήριο βαπορέτου εξ ιδίων). Θα μεταφερθούμε στο ιστορικό κέντρο της Γαληνοτάτης για να γνωρίσουμε την πόλη με τα 118 νησάκια, τα 160 κανάλια και τις 400 γέφυρες που τα συνδέουν. Για μία βαθύτερη προσέγγιση της ιστορίας της πόλης, η ίδρυση της οποίας χρονολογείται στον 5ο αιώνα, θα επισκεφθούμε τη Γέφυρα των Στεναγμών, τον Πύργο του Ρολογιού αλλά και το περίφημο παλάτι των Δόγηδων. Ολόκληρη η πόλη είναι ένα «ζωντανό μουσείο» και τα βενετσιάνικου, γοτθικού ρυθμού κτίριά της θα σας ενθουσιάσουν. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για τη Φλωρεντία. Άφιξη και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής (Μοντεκατίνι).

4η Μέρα Φλωρεντία (Ξενάγηση Πόλης) – Ρώμη
Πρόγευμα & αναχώρηση για τη Φλωρεντία. Ακολουθεί ξενάγηση πόλεως, όπου θα γνωρίσουμε από κοντά την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, την εκκλησία Σάντα Κρότσε με τους τάφους του Δάντη και του Γαλιλαίου, το Πόντε Βέκκιο και την ιστορική πλατεία του Καθεδρικού Ναού με το καμπαναριό, την Παναγία των Λουλουδιών και το ιστορικό Βαπτιστήριο και φυσικά την πινακοθήκη Ουφίτσι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το σπίτι του Δάντη, μεγάλου φιλοσόφου της Αναγέννησης και θα κάνουμε ένα πέρασμα από τον Ναό του Ορσανμικέλε και δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε την περίφημη Πιάτσα Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski και την περίφημη αψίδα της Ελευθερίας. Στην συνέχεια αναχώρηση για την αιώνια πόλη. Άφιξη το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

5η Μέρα Ρώμη (Ξενάγηση Πόλης)
Πρόγευμα & θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας από το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου. Κάποτε αντηχούσαν οι κραυγές των μονομάχων και τα ουρλιαχτά του όχλου, ενώ αργότερα οι χτύποι των σφυριών που αφαιρούσαν τους πλίνθους και τα μάρμαρα που το διακοσμούσαν για να χτιστούν εκκλησίες και παλάτια της παπικής Ρώμης. Στην ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα σας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκετε μπροστά από τον λόφο του Καπιτωλίου, τον πιο σημαντικό από τους επτά ιστορικούς λόφους που ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη, από τον οποίο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα διοικείται η Ρώμη. Επίσης θα δούμε την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, και την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια κάνοντας μια ευχή ρίχνοντας ένα κέρμα στην φημισμένη κρήνη της Φοντάνα Ντι Τρέβι. Θα τελειώσουμε την ξενάγηση μας, στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου την μεγαλύτερη εκκλησία της χριστιανοσύνης που θα σας εντυπωσιάσει με τον πλούτο και την επιβλητικότητα της. Μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου, το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον Παπικό Βωμό έργο του Μπερνίνι. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για να επισκεφτείτε τη Πιάτσα Ναβόνα, τη Φοντάνα Ντι Τρέβι, το Πάνθεον και άλλα μοναδικά αξιοθέατα της μοναδικής πόλης.

6η Μέρα Ρώμη – Πομπηία – Λέτσε/Μπρίντεζι
Πρόγευμα & αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας που έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στην ξενάγηση που ακολουθεί, θα δούμε το περιμετρικό τοίχο, τα λουτρά, την πόρτα Μαρίνα, την έπαυλη Βέτρι, το Ναό του Απόλλωνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο, και τις χαρακτηριστικές τοιχογραφίες του 1ου αιώνα π.Χ. Στη συνέχεια αναχώρηση για Λέτσε. Στη σύντομη περιήγηση μας θα δούμε την κεντρική πλατεία του Αγίου Ορόντζο, το καλοδιατηρημένο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, τη στήλη της Απίας Οδού, το Δικαστικό Μέγαρο και τον Καθεδρικό Ναό όπου η αποθέωση του μπαρόκ είναι εμφανέστατη.

7η Μέρα Μπρίντεζι – Ηγουμενίτσα – Επιστροφή
Πρόγευμα και αναχώρηση για το λιμάνι του Μπρίντεζι. Επιβίβαση με προορισμό την Ηγουμενίτσα. Αποβίβαση & αναχώρηση για τον τελικό προορισμό μας. Άφιξη στην πόλη μας.

Σημαντική Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν
 

Περιλαμβάνονται:
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Μπρίντεζι – Ηγουμενίτσα σε θέσεις καταστρώματος (Deck) – Έξι (6) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*- 4* – Πρόγευμα καθημερινά σε μπουφέ στο χώρο των ξενοδοχείων (εκτός πλοίου) – Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα – Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής – Επίσημος ξεναγός στη ξενάγηση της Φλωρεντίας – Επίσημος ξεναγός στη ξενάγηση της Πομπηίας – Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Δεν Περιλαμβάνονται:
Δημοτικοί Φόροι Ξενοδοχείων (Μοντεκατίνι 1,4€ – Μέστρε 3€ – Ρώμη 6€ ανά άτομο τη διανυκτέρευση) – Checkpoints 25€ ανά άτομο – Εισιτήριο Εισόδου Σπήλαια Ποστόινα ενήλικας 25,8€ – παιδί 6-15 ετών 15,5€ – Vaporetto για μεταφορά από Tronchetto στη Βενετία και αντίστροφα κατά την επιστροφή 15€ ανά άτομο – Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται

Για περισσότερες πληροφορίες 

Παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 23820 20684
Office
KP Holiday